HR-administratör/Systemansvarig

HR-administratör/Systemansvarig

Benderskoncernen är en av Nordens ledande tillverkare inom byggsektorn. Företagets huvudkontor finns i Edsvära i hjärtat av Västergötland och dotterbolag finns i 6 länder. Familjen Bender äger och leder företaget sedan 1960 och idag är vi ca 950 anställda och omsätter ca 2 miljarder per år.

HR-enheten på Benders är placerad på koncernens huvudkontor i Edsvära. Funktionen består idag av HR-chef, två HR-partner och tre lönespecialister. Funktionen säkerställer administrationen och utbetalandet av ca 950 löner månatligen. HR stöttar en bred produktions- och försäljningsorganisation med ca 60 chefer, spridd i landet på runt 20 verksamhetsorter. Totalt hanterar HR-funktionen 8 olika kollektivavtal.

Rollen

Som HR-administratör/systemansvarig kommer du att driva Benders arbete med att digitalisera företagets administrativa HR- och löneprocesser.

Som systemansvarig på HR kommer du självständigt ansvara för utvecklingen och driften av vårt HR- och lönesystem AGDA. Uppdraget innebär även att arbeta med integrationen mellan olika system och att utveckla digitaliseringen av Benders lön- och HR-processer. Arbetet gör du i nära samverkan med vår IT-enhet. Då vi verkar på många orter är det av strategisk vikt för oss att utveckla de digitala processerna för att effektivisera vårt arbete. I befattningen ligger också ansvar för ett antal HR-administrativa processer och en viss del lönearbete. Du kommer i lönerollen att stötta chefer och medarbetare i lönefrågor i enlighet med gällande lagar och avtal. I lönearbetet ingår även hantering av reseräkningar, tidrapporter, avstämningar, samt kontakter med myndigheter m.m. I rollen finns möjligheter till utveckling inom HR om intresse finns.

Arbetsuppgifter:
 • Systemansvar för lön-/och personalsystemet AGDA
 • Systemansvar för vårt rekryteringssystem VARBI
 • Samordning och utveckling av lönefunktionens arbetsprocesser
 • Ansvar för ett antal HR-administrativa processer
 • Lönearbete
 • Utveckling av löne-/personalsystemet utifrån verksamhetens krav
 • Utbildning av användare i våra HR-system och arbetsprocesser.
 • Avtalstolkning
 • Projektansvar bla i samband med övertagande av andra bolag
 • Stötta chefer och HR med statistik, underlag och rapporter
 • Ansvar för uppgraderingar och behörighetsstruktur och struktur av data i enlighet med GDPR
Erfarenhet
 • Relevant eftergymnasial utbildning inom HR, lön, IT eller ekonomi
 • Erfarenhet av systemförvaltning av HR och/eller lönesystem och dess processer
 • God systemvana och mycket goda kunskaper i Excel
 • Vana och kunskap inom olika kollektivavtalsområden
 • Förmåga att uttrycka sig pedagogiskt i tal och skrift
Det är meriterande om du har erfarenhet av att driva utvecklingsarbeten och projekt samt har erfarenhet av HR- och lönesystemet AGDA.

Profil
För att lyckas behöver du vara en detaljorienterad problemlösare som kommer med egna förslag på lösningar när utmaningar dyker upp längs vägen. Du tar initiativ och är drivande samtidigt som du lyssnar in andra. Du behöver trivas med att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du har god analytisk förmåga och drivs av struktur och ordning. Du behöver vara genuint intresserad av systemutveckling i all dess former och är gärna med och inspirerar dina kollegor till nya arbetssätt. Benders är i ständig expansion och förändring, där snabba beslut präglar verksamheten. Vi söker därför dig som kan hantera tvära omkast och se utmaningen att jobba i en föränderlig miljö.

Övrigt:
Anställningen är en heltidstjänst med tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Placeringsort är Edsvära. Rollen är underställd HR-chefen

Vid frågor om tjänsten kontakta HR-chef Andreas Edhammer, tel. 010-888 02 70.

Kontaktperson för Unionen är Robert Lejon tel. 010-888 00 92

Sista ansökningsdag är 2019-03-29 . Vi tillämpar löpande urval så välkommen med din ansökan så snart som möjligt.

Som ett led i vårt systematiska säkerhetsarbete och för att säkerställa en säker arbetsmiljö, drogtestar vi alltid dig som kandidat innan anställningsavtal upprättas. Drogtest sker genom hårtest.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemanings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Mer info
Område Vara
Yrkesroll HR & Personal, HR-administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.benders.se/
Sista ansökningsdag 29 mars (9 dagar kvar)