Marketing & NPD Manager

Marketing & NPD Manager

Job description:

Har du ett öga för detaljer, älskar marknadsföring och tycker glass tillhör det goda i livet? Kanske kommer du ofta på idéer till produkter som borde finnas eller utvecklas? Då har du kommit rätt! Nimatopaal AB söker nämligen en Marketing & NPD Manager.

Har du hört talas om ett företag som har en mjukglassmaskin i källaren? Nu har du! På Nimatopaal gör vi allt vi kan för att sätta guldkant på tillvaron, både på vår egen och våra kunders. Vi ringer i småfirarklockan när Mariann sålt sin första slush-maskin, Supply Chain-teamet fixar tulpaner till matsalsborden och på lunchrasten skyndar vi oss att äta så vi hinner med både en lunchpromenad och några omgångar rundpingis. Robert förlorar bara när han har en "dålig racket" och Josefine jublar varje gång han gör det.

Vi må vara ett gäng tävlingsdjävlar som huserar här i Dala-Järna, men vi tar hand om varandra. Eller som vår säljare Jessica säger, "Det är högt i tak och ett förlåtande klimat. Allas idéer är värda att testa och den gång man faller hjälper kollegorna en upp igen. Vi gläds tillsammans och är stolta över företaget vi representerar."

Nimatopaal ab

Är du redo? För nu blir det komplicerat. Vi gör ett försök. Nimatopaal AB tillhör, tillsammans med Våffelbagaren samt Frima i Danmark, Nic Nordic som är ett av fem kluster som arbetar med varumärket Nic. Varumärket Nic ägs av Orkla-koncernen och Nic ingår således i något som kallas Orkla Sweet Ingredients (OSI), vilket är en del av Orklas affärsområde, Orkla Food Ingredients. Inte svårare än så!

Det vi vill säga är att Nimatopaal tillgodoser den svenska, norska och finska B2B-marknaden med en hel värld av härliga godsaker. Vi är faktiskt marknadsledande i Norden inom härliga godsaker-kategorin, alltså strössel, topping, våfflor, slush och mycket mer. Vi tror enormt mycket på värdet av starka och hållbara relationer med våra partners och kunder och gör allt vi kan för att leverera nästa nivå av glassuppleveler, både idag och i morgon.

OSI omsätter idag cirka 2 miljarder kronor och har all försäljning, lager och konceptutveckling i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien och Nederländerna. OSI ingår i sin tur i Orkla-koncernen med över 21 000 anställda och en omsättning på över 50 miljarder NOK (2021).

Som grädde på moset är vi belägna i mysiga Dala-Järna i Dalarna, en fantastisk ort med oändliga möjligheter till ett aktivt och naturnära fritidsliv.

Rollen

I den här rollen får du en unik möjlighet att vara med och utveckla Nimatopaal och jobba i liknande sammanhang i hela OSI. Du är med och driver, och delvis genomför, utvecklingen av vår marknadsföring samt vår produkt- och konceptportfölj. Låter det kul och spännande? Det är det garanterat!

I rollen som Marketing & NPD Manager leder du vårt Marketing team och ansvarar för att det dina kollegor producerar förmedlar den glädje och passion som Nic (OSI) står för. Delivering Delights Together är vårt mantra, något som återspeglar sig både i vårt arbete och vår gemenskap.

Några av dina roliga arbetsuppgifter
 • Ansvarig för att vårda och utveckla Nic-varumärket i Sverige, Norge och Finland på kort och lång sikt.
 • Ansvara för och driva utvecklingen av Nic Nordic's nuvarande och framtida produktportfölj (New Product Development), vilket innebär att både förstå och ha nära kontakt med marknaden och våra leverantörer.
 • I utvecklingen av produktportföljen, arbeta processinriktat där informationsflöde, struktur och uppnående av deadlines värdesätts högt.
 • Driva utvecklingen av den digitala och analoga marknadsföringen, vilket innebär att ansvara för produktkatalog, content, kommunikation, annonsering, grafiskt och rörligt material, med mera.
 • Leda ett marketing-team (inkl. personalansvar).
 • Förbereda och medverka på både leverantörs- och kundmässor.
 • Rapportera till vår VD och vara en del av ledningsgruppen på Nimatopaal.
Erfarenhet och kunskap
 • Relevant akademisk examen inom marknadsföring.
 • Har bred erfarenhet av marknadsföring via såväl analoga som digitala kanaler som t.ex. annonsering, events, sociala medier.
 • Är van att arbeta såväl strategiskt som operativt med förståelse för att marknadsföringen ska vara både varumärkesbyggande och säljande.
 • Är kreativ, har gott öga för estetiska detaljer.
 • Intresserad av mat och livsmedel.
 • Tycker att miljö och hållbarhet är väldigt viktigt.
 • Flytande svenska och engelska i tal och skrift.
Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet av:
 • Projektledning
 • Praktiskt ledarskap
ÄR DU DEN VI LETAR EFTER?

För att passa och göra succé i rollen tror vi att du är grym på att både planera och arbeta hands-on. Du värnar om dina kollegor och kunder, är resultatorienterad, kommunikativ och nyfiken på det mesta. Du är även en duktig projektledare och mår som topping på glassen när du får kläcka idéer och bolla lösningar med dina kollegor.

Som anställd hos Nimatopaal har du (förutom tillgång till mjukglassmaskin och grymma kollegor) en rad förmåner. Du är placerad i Dala-Järna, men visst distansarbete kan diskuteras. Tjänsten är på heltid med start snarast möjligt. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan.

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta VD Kristoffer Enander, kristoffer.enander@nicice.se. Din ansökan önskar vi snarast, då vi löpande jobbar med urval och intervjuer. Vi tar ej emot ansökan via mail.

Vi ser framemot din ansökan!
Mer info
Område Vansbro
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Marknadsföring, Marknadschef
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 maj 2022 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nimatopaal tillgodoser den svenska, norska och finska B2B-marknaden med en hel värld av härliga godsaker. Vi är marknadsledande i Norden inom härliga godsaker-kategorin, alltså strössel, topping, våfflor, slush och mycket mer. Vi tror enormt mycket på värdet av starka och hållbara relationer med våra partners och kunder och gör allt vi kan för att leverera nästa nivå av glassuppleveler, både idag och i morgon.

Nimatopaal AB tillhör, tillsammans med Våffelbagaren samt Frima i Danmark, Nic Nordic som är ett av fem kluster som arbetar med varumärket Nic. Varumärket Nic ägs av Orkla-koncernen och Nic ingår således i något som kallas Orkla Sweet Ingredients (OSI), vilket är en del av Orklas affärsområde, Orkla Food Ingredients.

OSI omsätter idag cirka 2 miljarder kronor och har all försäljning, lager och konceptutveckling i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien och Nederländerna. OSI ingår i sin tur i Orkla-koncernen med över 21 000 anställda och en omsättning på över 50 miljarder NOK (2021).