Drifttekniker VA

Drifttekniker VA

Drifttekniker VA

Dala Vatten och Avfall AB är ett regionalt VA- och
Avfallsbolag i Dalarna som ägs av kommunerna Gagnef, Leksand, Rättvik och Vansbro. Vår uppgift är att ta hand om avfallet som uppstår i dessa kommuner samt förse invånarna med dricksvatten och avloppsvattenrening.

Huvudkontor med kundservice är beläget i Leksand.

VA-verksamheten ansvarar för en samhällsviktig service - produktion och distribution av dricksvatten samt omhändertagande av avloppsvatten. Med 200 mil VA-ledningar i marken och reningsverk i fyra kommuner har vi behov av en effektiv organisation som kan hantera både planerade och oväntade händelser.

Arbetsuppgifter

Som Drifttekniker utför du tillsyn, skötsel och underhåll av en eller flera av våra VA-anläggningar. I underhållet ingår kontroller och reparationer av pumpar och annan utrustning. Arbetsuppgifterna är omväxlande och innebär både akut och förebyggande underhåll.

Det är ett fysiskt arbete som utförs i en miljö som ställer krav på säkerhetsmedvetande. Därför är det viktigt att kunna ta ansvar för sin och andras säkerhet, följa rutiner och använda rätt skyddsutrustning.

Gemensamt med övriga i organisationen arbetar du med att optimera verksamheten. Du kommer även att delta vid planering för genomförande av reinvesteringar.

Utbildning och erfarenhet

Vi vill att du har en teknisk gymnasieutbildning eller liknande, alternativt motsvarande yrkeserfarenhet.

Goda datakunskaper krävs för att kunna hantera vårt driftövervaknings­system och andra verksamhetssystem.

Vi värdesätter erfarenhet från arbete med VA, process­anläggningar eller likvärdiga arbetsuppgifter.

Du behöver behärska god svenska i tal och skrift.

B-körkort är ett krav.

Egenskaper

Det är viktigt att du kan arbeta självständigt utifrån egen drivkraft och initiativförmåga samt ta ett helhetsgrepp över ditt ansvarsområde. Du behöver vara praktiskt lagd och kvalitetsmedveten i ditt arbetssätt så att inte våra kunder drabbas av störningar i onödan.

I vår verksamhet hanterar vi oförutsedda händelser, såsom akuta driftstopp eller störningar. I sådana lägen är det bra att kunna hantera stressiga situationer och vara en skicklig problemlösare.

I vår organisation handlar mycket om samarbete, både med nära arbetskollegor och övriga i organisationen. Du behöver därför trivas med att jobba tillsammans med andra, vara flexibel, lyhörd och kommunikativ.

I ditt arbete får du kontakt med våra
kunder/kommuninvånare och du behöver ha en väl utvecklad förmåga att ge god service.

Om tjänsten

Tillsvidareanställning, heltid. Beredskapstjänstgöring kan ingå i tjänsten. Tjänsten är i huvudsak baserad i Vansbro. Vi arbetar dock över alla fyra kommunerna i vår organisation.

Urvalet sker löpande. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta:

Rekryterande chef: Solveig Barmé
Telefon: 0247-44 190
E-post: solveig.barme@dvaab.se.

Välkommen med din ansökan senast den: 24 november 2019
Mer info
Kontaktperson paivi_gustavsson
Telefon 024744109
Område Vansbro
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Servicetekniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.dalavattenavfall.se/
Sista ansökningsdag 24 nov 2019 (12 dagar kvar)