Controller till Mark & Grund AB

Controller till Mark & Grund AB

Vi söker nu en controller med stort engagemang och driv till Mark & Grund. Vi är ett litet företag med stora ambitioner som har vuxit mycket de senaste åren. Vi behöver därför utöka vår styrka och hoppas att du är den rätta för oss.

Som Controller hos oss på Mark & Grund arbetar du nära verksamheten och ledningsgruppen vilket ger dig möjligheten att utmana och påverka affärsbeslut i en växande verksamhet. Du blir en del av bolagets spännande resa genom att vara med och utveckla processer och rutiner för att optimera lönsamhet och kapitalutnyttjande inom affärsområdet. Du kommer att få en bred ekonomisk roll med huvudfokus på strategisk affärsekonomi och du kommer att rapportera till bolagets delägare.

Dina arbetsuppgifter och ansvarsområden

  • Samordna och driva arbetet med att utveckla processerna för verksamhetsplanering, verksamhetsuppföljning, utvärdering och utredning utifrån vårt uppdrag och strategiska mål.
  • Driva utvecklingen för en effektiv ekonomistyrning och verksamhetsuppföljning.
  • Bidra med analyser och underlag för att uppnå en effektiv ledning och styrning av verksamheten.
  • Utforma indikatorer och analysera konsekvenser av verksamhetsresultat mot mål samt följa utvecklingen och bereda beslutsunderlag med förslag till åtgärder för förbättringar och utveckling.
  • Delta och stödja arbetet med budget- och prognosprocesserna. Vid behov även genomföra andra ekonomiska uppföljningar.
  • Medverka i, och vid behov även leda interna utredningar och arbetsgrupper.
  • Omvärldsbevaka och internt förmedla vidare omvärldsutvecklingen.
  • Löpande fakturering, lönehantering och bokföring.

Personliga egenskaper


Vi söker dig som är utvecklingsinriktad, analytisk, strukturerad, har ett strategiskt förhållningssätt och kan arbeta självgående. Som person är det en fördel om du är prestigelös och flexibel så du kan hantera förändringar och nya förutsättningar. Du trivs med att arbeta konsultativt för andra och har en förmåga att omvandla komplex information till ett pedagogiskt och värdeskapande material.

Kvalifikationer

Vi tror att du har relevant akademisk utbildning inom ekonomi. Tidigare erfarenhet ifrån liknande positioner är meriterande, exempelvis arbete med ekonomi- och verksamhetsstyrning samt budget- och uppföljningsprocess. Erfarenhet av att leda projekt, samordna verksamhetsplanering, följa upp och ge beslutsunderlag är också meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med uppföljning av verksamheten, exempelvis i form av nyckeltal. Vidare har du goda kunskaper i Officepaketet och känner dig bekväm med att göra kalkyler och snabbt ta till dig nya system och applikationer. Du är en god kommunikatör och behärskar svenska språket väl, både i tal och i skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Omfattning och tillträde

Tjänsten är en heltidsanställning och tillträde sker enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Ansökan

Du ansöker genom att skicka CV och personligt brev till Therese Englund. Du hittar hennes kontaktuppgifter nedan. Ansök senast den 24 november. Urval sker löpande. Ansök därför redan idag!

Therese Englund
HR-ansvarig
therese@markogrund.se
Mer info
Kontaktperson Therese Englund
Telefon 070-3620124
Email Mejla Therese Englund
Område Vännäs
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://markogrund.se/
Sista ansökningsdag 24 nov 2019 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mark & Grund grundades 2002 av Hans-Erik Hellström, Peter Jonsson, Samuel Jonsson och Sune Jonsson. Vi har vårt kontor och egen verkstad i Vännäsby och utför våra åtaganden i Västerbotten med Umeå som nav. Vi utför alla typer av markentreprenader för företag, myndigheter och privatpersoner. Vår styrka består av en egen modern maskinpark med grävmaskiner, hjullastare och lastbilar bland annat.

Att vi utför både stora och små markjobb gör oss flexibla och våra korta beslutsvägar gör oss väldigt effektiva. Vårt rykte om att göra bra jobb är vi måna om.

Mark & Grund utsågs 2012 till ett av Sveriges Gasell-företag och 2017 blev vi utsedd till årets företagare i Vännäs.