Hoppa till innehåll
Ansök nu
Om tjänsten

Vill du ha en spännande vardag och jobba för en fossilfri framtid? Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Ditt huvudsakliga uppdrag innebär att leda investeringsprojekt med fokus på vårt regionnät. Som projektledare kommer du ansvara för att planera och driva dessa projekt i mål till rätt kostnad, kvalitet och tid. Ditt främsta ansvar är att leda konsulter, leverantörer och entreprenörer och följa prognos och budget för beslutade projekt. Du kommer även skapa och upprätthålla såväl externa som interna relationer med kunder, konsulter, entreprenörer och myndigheter samt att internt samverka med övriga funktioner inom bolaget. Du ansvarar för att våra intressenter får rätt information, hålla koll på ändringar i projektet och beroenden till andra projekt och säkerställer att komplett dokumentation erhålls vid färdigställd anläggning.

Resor i tjänsten förekommer regelbundet.

Din bakgrund

Vi söker dig som har
 • En eftergymnasial utbildning, gärna inom elkraftsteknik eller att du förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet
 • Flerårig erfarenhet från att leda större infrastruktur-, bygg-, eller anläggningsprojekt
 • Goda kunskaper om regionnätets uppbyggnad och dess ingående komponenter
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift på svenska och engelska
 • Körkort B
Du är strukturerad i ditt arbetssätt, serviceinriktad och självgående, du driver ditt arbete framåt på egen hand och är van att fatta snabba beslut. Rollen som projektledare innebär många kontaktytor och det är av stor vikt att du är en lagspelare med samarbete som ledord. Du har en välutvecklad kommunikationsförmåga, vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd.

Det är meriterande om du har erfarenhet av följande
 • Byggarbetsmiljösamordning (BAS P/U) och arbetsmiljöfrågor
 • Upphandling och förhandling
 • Entreprenadjuridik (AB04, ABT06 och ABK09
 • Projektering, konstruktion och/eller byggnation av regionnäts- och/eller stamnätsanläggningar
 • Tillståndsförfarande, samråd eller koncessionsfrågor
 • Bygg- och anläggningsarbete
Mer information

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle kommer du som nätanalytiker att ha en central roll i vår vision att möjliggöra ett klimatsmart liv inom en generation. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en företagskultur där vi strävar efter att vara öppna, aktiva och positiva med arbetsuppgifter som utvecklar och utmanar dig. Våra medarbetares och samarbetspartners hälsa och välbefinnande är viktig för oss. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör och säkerheten står alltid i centrum. För oss är det viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av att göra varandra bättre, ligga steget före samt att hålla vad vi lovar.

Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.

Placeringsort Trollhättan

För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Mattias Pettersson, 072-554 22 13, mattias.pettersson@vattenfall.com.

För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Jessica Petersson, 070-039 87 70.

Fackliga representanter via Vattenfalls växel, 08 739 50 00
Christian Ericsson, Ledarna, Anne-Marie Sjöbohm, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO.

Välkommen med din ansökan senast 21 maj. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
21 juni 2023 (22 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

attenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20 000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem.

Vattenfall Eldistribution AB distribuerar el till hushåll, företag och samhälle – dygnet runt året om. Vårt elnät är över 12 000 mil långt och vi distribuerar el till nästan 900 000 kunder. Vi bygger, driver, underhåller och investerar i vårt elnät för att du som kund ska få en tillförlitlig leverans.

Läs mer om oss på https://www.vattenfalleldistribution.se/om-oss/

Vill du som projektledare hos oss på Vattenfall Eldistribution göra skillnad?

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare