Fibertekniker/Optotekniker - Båberg

Fibertekniker/Optotekniker - Båberg

Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation.

Är du en självständig problemlösare som tycker om att arbeta på höga höjder? Då kan du vara Vattenfall Services Nordic AB 's nya fibertekniker / Optotekniker!

Vår huvudsakliga uppgift är att erbjuda våra kunder kvalificerade tjänster inom kommunikationssystem. Det fibernät vi främst arbetar med används för styrning och övervakning av elnät samt uthyrning till externa kunder. Största delen av det fibernät vi jobbar med är sambyggt med luftledning på 40-400 kv. Vattenfall Services Nordic AB söker nu en fibertekniker / optotekniker som ska verka i södra och mellersta Sverige. Är du redo för ditt nästa kliv i karriären?

Vi erbjuder dig ett fritt och ansvarsfullt arbete som fibertekniker / Optotekniker och du kommer att få stor möjlighet att styra och lägga upp ditt arbete. Ditt arbete är varierat och därmed ser dina dagar väldigt olika ut.

Dina huvudsakliga ansvarsområden
  • Medverka vid felavhjälpning på våra kunders fibernät
  • Utföra årliga underhållsmätningar
  • Utföra reparationer på Wrap-kabel och Opgw-lina
  • Utföra mätningar enligt kunds önskemål t.ex. Otdr och effektmätning
  • Aktivt delta i och planera projekten tillsammans med projektledaren
  • Upprätta dokumentation på utfört arbete
  • Hantera leverantörs- och entreprenörkontakter
Ditt arbetsområde är i södra och mellersta Sverige och du utgår hemifrån. Resor med övernattning ingår som en naturlig del av arbetet och antalet nätter ute i veckan varierar beroende på period och arbetsbelastning.

För rätt person finns det goda möjligheter till fortsatt personlig och teknisk utveckling.

Kvalifikationer:
Du har i grunden en utbildning som fibertekniker och/eller en elkraftsutbildning, alternativt har du motsvarande praktisk erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Vi söker dig som har några års erfarenhet av arbete inom olika typer av fibernät och som behärskar skarvning av olika sorters fiberkablar. Du är van vid att dokumentera. Du är säkerhetsmedveten och förstår vikten av att följa de regler och krav som finns för att förhindra olyckor.

Är du certifierad fibertekniker är detta starkt meriterande. Om du dessutom har mastintyg är detta ännu ett plus då vårt arbete till största del utförs på höga höjder (upp till 50 meter upp i luften).

För den här rollen lägger vi stor vikt vid att hitta rätt person. Därför är det viktigt att du tycker om att arbeta serviceorienterat, både på egen hand och även i nära samarbete med kollegor, underentreprenörer och med våra kunder. Du är flexibel och när du ställs inför oväntade situationer löser du problemen eftersom och drivs av att nå uppsatta mål och komma framåt. Du är kommunikativ och har lätt för att uttrycka dig såväl på svenska som engelska i både tal och skrift. Då ditt arbete utförs ute på fältet är körkort B är ett krav.

För att trivas tillsammans med oss är det är viktigt att du tycker om teamwork, att jobba utomhus och att du kan axla både frihet och ansvar i en kund- och resultatorienterad verksamhet. Du är en person som tar stort ansvar när det gäller kvalitet och framdrift. Att i alla moment arbeta säkert är en självklarhet för dig. Säkerheten är alltid nummer ett inom Vattenfall Services.

Så här ansöker du
Förbered ett CV och ett personligt brev; i ditt CV är det viktigt att det tydligt framgår namn, adress och relevanta erfarenheter.

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta
rekryterande chef Lena Westher 0722 191866. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Teri-Anne Brink 0734- 321061. Fackliga representanter Marie Gelin Unionen, Johan Larsson (Hallsberg) SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Anders Landqvist (Nyköping) Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 29: november 2020

Placeringsort: Båberg

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Vattenfall Services är ett av Sveriges ledande företag inom underhåll och byggnation av el- och energianläggningar. Vi utför även drift och underhåll av kraftanläggningar för el- och värmeproduktion, genomför underhållsarbete åt industrikunder och erbjuder tjänster inom belysning, energieffektivisering och mätning. Våra drygt 2 000 medarbetare finns på ett 90-tal orter i Sverige. Bland våra kunder finns nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. Läs mer på www.vattenfallservices.se eller https://www.youtube.com/watch?v=G5kHw9xG6KY

Följ oss gärna!
Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB
Instagram – vattenfallservices

Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!
Mer info
Område Vänersborg
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 29 nov 2020 (5 dagar kvar)