Regionchef & Nationell Ledningschef till Hyresgästföreningen Bohus-Älvsborg-Skaraborg

Regionchef & Nationell Ledningschef till Hyresgästföreningen Bohus-Älvsborg-Skaraborg

Hyresgästföreningen är en medlemsorganisation som verkar för hyresgästers intressen och rättigheter. Vi har över en halv miljon medlemmar och den övergripande verksamhetsidén är att alla har rätt till en god bostad till en rimlig kostnad. Vi är en partipolitisk obunden och demokratisk uppbyggd organisation. Hyresgästföreningen stödjer hyresgästen i ett hyresförhållande och drivs utan vinstintresse. Vi har idag nio regioner i hela landet och förbundskontor i Stockholm.

Vi söker nu Regionchef & Nationell ledningschef till region Bohus-Älvsborg-Skaraborg med placering i Vänersborg

Om uppdraget

Hyresgästföreningen befinner sig i en förnyelseprocess där vi utvecklas mot att bli en bredare samhällsaktör och en naturlig mötesplats för boendefrågor. Vi vill betyda mer för fler och vår övertygelse är att alla har rätt till ett bra hem.

Hyresgästföreningen verkar för ett tryggt boende där människor och samhälle utvecklas. Organisationen genomsyras av tre kärnvärden - Nytta, Glöd och Förnyelse. Du är anställd av Förbundskontoret och rapporterar direkt till Förbundchefen i Stockholm. Din viktigaste uppgift är att utveckla Hyresgästföreningen och bidra till ett enhetligt arbetssätt mot en organisationsgrad på 51% bland Sveriges hyresgäster och ha 22 000 förtroendevalda.

I ditt regionala ansvar har du personal-, budget och verksamhetsansvar. Du ansvarar för kvaliteten i de tjänster som regionkontoret tillhandahåller och förstår vikten av starkt medlemsfokus samtidigt som du följer vad som händer i omvärlden. Tjänsten som regionchef förutsätter att stort/brett samarbete med regionens förtroendevalda. Som regionchef följer du med i vad som händer i omvärlden och företräder organisationen regionalt i olika sammanhang. Du driver ditt ansvarsområde tillsammans med din regionala ledningsgrupp om fem chefer, 54 medarbetare och regionstyrelsen, samt drygt 660 förtroendevalda.

Regionchefen ansvarar för att säkerställa hög kvalitet i våra medlemstjänster, bland annat vad gäller juridik, rådgivning och hyresförhandlingar. I arbetet ingår att bevaka Hyresgästföreningens intressen i regionen och vara en aktiv part i samhällsdebatten. Ett prioriterat område är att stärka och utveckla Hyresgästföreningen som folkrörelse. Du arbetar aktivt med att hitta nya nätverk och samarbetsformer med andra organisationer och vårt mål är att få fler och mer aktiva medlemmar, med en stor mångfald.

Din roll som ledningschef i den nationella ledningsgruppen innebär att aktivt arbeta och bidra till hela Hyresgästföreningens övergripande verksamhet i ett 5 - 7 årigt perspektiv för att möjliggöra och omsätta strategiska beslut till praktiskt genomförande. Du representerar ledningsgruppen i alla sammanhang och tillsammans med dina kollegor är du en nyckelperson med ansvar för att genomföra kultur- och ledarskapsförflyttning inom HGF enligt gemensamt fattade beslut.

Din bakgrund

Vi söker en orädd och förändringsbenägen person med starkt intresse för utvecklande ledarskap. För att vara en tillgång i ledningsgruppen är du kommunikativ person med god retorisk förmåga som aktivt bidrar med din erfarenhet och kunskap. Du bör har god förståelse för ekonomiska styrning och uppföljning. Du bör ha ett stort intresse för omvärldsbevakning särskilt gällande samhälle och bostadsutveckling.

För att passa i rollen som Nationell Ledningschef har du en högre formell utbildning eller motsvarande samt en gedigen ledarerfarenhet på olika nivåer. Hyresgästföreningens komplexa organisation kräver en djup förståelse för vad det innebär att arbeta strategiskt - taktiskt och operativt. Det är meriterande om du tidigare arbetat i en idéburen miljö och har förståelse för vad det innebär att arbeta i en medlemstyrd organisation med stort inflytande från de förtroendevalda.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Hyresgästföreningen med Ogunsen Executive Search. Har du frågor är du varmt välkommen att ringa Hendrik Dahlgren på 070-471 59 03.

Välkommen med din ansökan bestående av CV och personligt brev senast den 5 December. Ansök direkt på Ogunsens hemsida www.ogunsen.se gå in under flik publika uppdrag. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.
Mer info
Kontaktperson Hendrik Dahlgren
Telefon 070 471 59 03
Område Vänersborg
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 4 jan 2021 (34 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ogunsen Executive Search rekryterar framtidens ledare och talanger på högsta nivå - människor som på riktigt gör skillnad i krävande miljöer. Vår vision är att genomföra rekryteringar som får företag och människor att växa och utvecklas.

Ogunsen Executive Search är en del av koncernen SJR in Scandinavia AB (publ) noterat på First North.

Adress: Humlegårdsgatan 20, 4tr. 114 46 Stockholm

Telefon: 08-410 252 80