Chef Juridik & Governance till Länsförsäkringar Älvsborg, Vänersborg

Chef Juridik & Governance till Länsförsäkringar Älvsborg, Vänersborg

Länsförsäkringar verkar i en förtroendebransch och de regulativa kraven är höga. Att leva upp till dessa och samtidigt ha ett stort fokus på en effektiv och lönsam verksamhet sporrar organisationen. Till en central roll för att hålla fortsatt hög kvalitet på intern styrning och kontroll söker vi nu en Chef Juridik & Governance som skall leda bolagets VD-stab på huvudkontoret i Vänersborg.

Rollen innebär personalansvar för ett team med 7 kvalificerade medarbetare inom olika specialistområden och även operativt arbete inom Compliance. Tillsammans med ditt team stöttar du ledningen och verksamheten för att uppnå en sund och affärsmässig regelefterlevnad, intern styrning och kontroll som omsätts i verksamhetsnära processer. Du är ansvarig för förvaltning och utveckling av bolagets företagsstyrningssystem och rapporterar till VD för Länsförsäkringar Älvsborg.

Vi söker dig med gedigen erfarenhet av juridiskt och regulatoriskt arbete, med fördel från försäkring eller bank. Du har vana att balansera det juridiska perspektivet med det affärsmässiga och arbetar naturligt med kontinuerlig processutveckling. Du har en förmåga att kombinera analys och struktur med hög servicekänsla och helhetssyn på verksamheten. För att lyckas i rollen behöver du även ha erfarenhet av tvärfunktionella samarbeten och dess utmaningar. Vi ser helst att du har juristexamen eller likvärdig akademisk utbildning.

Ett engagerat och motiverande ledarskap är avgörande och med handlingskraft och ansvarskänsla bidrar du till att företagets vision och strategier uppnås. Du är samtidigt prestigelös, flexibel och lösningsorienterad och du uppfattas som en person med stor framåtanda. Vi förutsätter att du är mycket kommunikativ, har förmåga att skapa engagemang genom nära relationer och att du drivs av att skapa värde tillsammans med andra. Med hög integritet och smidighet bygger du förtroende och samarbete. Självklart känner du igen dig väl i företagets värdeord; äkthet, tillit, mod och tydlighet.

I det här jobbet får du kombinera din professionella kompetens med ledarskap och göra avtryck i en framgångsrik verksamhet!

Välkommen med din ansökan på www.maquire.se senast den 9 oktober. Vid frågor, kontakta Anna Åkesson 0763-38 87 96, e-post anna.akesson@maquire.se.
Mer info
Område Vänersborg
Yrkesroll Juridik, Juridisk rådgivning, Affärsjuridik, Bolagsjurist
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Maquire Sverige AB
Sista ansökningsdag 9 okt 2022 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Länsförsäkringar Älvsborg drivs av sin vision att skapa trygghet och förverkliga drömmar. Vi erbjuder försäkring och banktjänster samt fastighetsförmedling under ett och samma tak. Vi ägs av våra kunder så därför är det naturligt för oss att driva ett långsiktigt hållbarhetsarbete då vi är verksamma i det område där våra kunder, och tillika ägare bor. Att såväl kunder som medarbetare är riktigt nöjda är något vi är oerhört stolta över och vi är övertygade om att det förklarar vår starka ställning finansiellt och på marknaden. På Länsförsäkringar Älvsborg är vi 350 anställda och omsätter 1,4 miljarder i försäkringsrörelsen med våra 200 000 kunder. Vår arbetsplats präglas av flexibilitet, lärande och samarbete där våra värderingar och gemensamma kultur är viktiga byggstenar för vår kulturella förflyttning. Länsförsäkringar Älvsborg ingår som ett av 23 lokala och självständiga bolag i Länsförsäkringsgruppen. Läs mer på lansforsakringar.se/alvsborg