Tranter i Vänersborg söker nu en Credit Controller!

Tranter i Vänersborg söker nu en Credit Controller!

Arbetsbeskrivning
Som Credit Controller ansvarar du för kundfordringar samt kredithanteringen inom Tranter i Europa. Dina arbetsuppgifter innebär att utvärdera nya kundförfrågningar och fastställa credit limits samt följa upp och analysera kreditrisker, utvärdera kundreskontran samt bevaka och följa upp fordringar. Vidare beräknar du ränta, hanterar påföljder av förfallna fakturor samt genomför relevanta åtgärder inom ramen för förlust- och skuldfrågor. I rollen som Credit Controller arbetar du också med att utveckla relevanta policys och riktlinjer inom området, vilket ger dig fina möjligheter att se resultatet av arbetet framgent.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en kandidatexamen inom finans eller motsvarande med minst 5 års arbetslivserfarenhet inom kreditriskhantering och kreditbedömning. Du kommunicerar obehindrat på engelska och du är naturligtvis van vid att jobba i Excel samt att hantera stora mängder information och data. Slutligen har du en mycket god förståelse för vilken roll arbetet med kreditvärdighet och kundfordringar spelar finansiellt och varför det är viktigt för företagets framgång.

Personliga egenskaper
Som person är du kommunikativ och skicklig på att skapa relationer i en internationell miljö. Du är självgående i ditt arbete men också en ödmjuk och prestigelös problemlösare som söker effektiva lösningar för snabb återkoppling. Vi förutsätter att du är analytiskt lagd och att du allmänt är en serviceinriktad och stresstålig person.

Om ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Tranter International med HR On Demand. Vid frågor kontakta Ida Edvardsson på 0733-45 51 51 eller rekryteringsansvarig Annelie Bergström på 0767-72 86 98.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Ida Edvardsson
Telefon 0733455151
Område Vänersborg
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.hrondemand.se
Sista ansökningsdag 29 juni (6 dagar kvar)