Hoppa till innehåll
SJR logotyp

Site Manager till Life Europé

Ansök nu
SJR har fått förtroendet att hjälpa Life Europe att rekrytera en Site Manager till Lifes lager i Vallentuna.

Life är Nordens största hälsokedja med ca 270 butiker i Sverige, Norge och Finland. Hälsa och välmående är något som genomsyrar hela företaget och är ett stort intresse hos många av de anställda. Förra året blev de certifierade som ett Great Place to Work för andra året i rad och företagskulturen präglas av en stark gemenskap och en familjär omgivning där omtanke för både kunden och kollegan står i fokus.

Life är just nu i början av en spännande förändringsresa av sin lagerverksamhet och söker dig som ser fram emot att driva den tillsammans med dem. Du kommer framförallt att arbeta med förbättringar av verksamheten, där du har möjlighet att få göra om i princip allt. Du kommer till ett etablerat och engagerat team som ser fram emot att få göra den här resan med dig för att bli mer effektiva. Är du redo?

Om tjänsten
I rollen som Site Manager har du det övergripande ansvaret över varuflödet; från att varor kommer från leverantörer tills att de finns i butik eller levererat till en slutkund via Lifs ehandel. Du kommer att ansvara för att säkerställa rätt bemannings- och servicenivå, kostnader samt att initiera och implementera effektiviseringar och driva utveckling inom ditt ansvarsområde. Du ansvarar för lagerverksamheten, driften av lager, inkommande och utgående lager samt alla mellanlager i verksamheten. Därtill ansvarar du för arbetsmiljön för hela lagret samt att sammanställa och expediera order till kunderna.

Dina huvdsakliga arbetsuppgifter:
 • Lagerdrift, säkra daglig produktion (inleverans och utleverans)
 • Leverera enligt avdelningens årliga budget och mål
 • Lönesättande chef för arbetsledare och medarbetare på lagret
 • Coacha och utveckla medarbetare
 • Arbetsmiljöansvar (fysisk och psykosocial) för hela lagret och tillhörande områden, ex truckkörning, samt alla individer verksamma inom detta område
 • Säkerställa att lagret kontinuerligt förbättras på måltal inom säkerhet, kvalitet, produktivitet och kostnad genom applicering av Lean
 • Säkerställa att verkligt lagersaldo överensstämmer med affärssystemets saldo att genomföra nödvändiga inventeringar
 • Aktivt delta i ledningsgruppens möten och uppföljingar
 • Delta i projekt- och styrgrupper för framtagande av nya produkter och tjänster
 • Samarbeta nära logistikavdelningen och kollegor på olika avdelningar, tex försäljning, sortiment och inköp
 • Ansvara för samarbetet med leverantörer för egna lagret samt 3PL och transporter
Din bakgrund
Vi söker dig som har erfarenhet från en liknande roll inom lagerdrift och/eller Supply Chain och som är van att hantera en personalgrupp inom blue-collar. Du har erfarenhet av och trivs med att följa upp nyckeltal samtidigt som du inte räds att hugga tag där det behövs. Du är flytande i svenska och engelska i både tal och skrift.

Som person är du driven, prestigelös och analytisk. Du drivs av att vilja förändra, förbättra och effektivisera. Du ser möjligheter istället för problem och är inte rädd för en utmaning.

Du har med fördel arbetat inom e-handel tidigare. Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet av en förändringsresa, ett ERP-byte eller produkter som är läkemedelsklassade. Du är mycket god användare av Office och framförallt excel. Du har vana med att arbeta med data i olika BI-System och sen omvandla data till konkret handling.

Om företaget
Life är Nordens största hälsokedja med ca 270 butiker i Sverige, Norge och Finland med och ca 800 000 klubbmedlemmar. Lifekoncernen har ca 880 anställda och omsatte 1,2 miljarder SEK 2022. Totalt, inklusive medlems- och franchise-butiker omsätter Life i Sverige, Norge och Finland ca 1,7 miljarder SEK 2022.

Vad erbjuder Life?
Kulturen på Life präglas av en stark gemenskap och en familjär omgivning där omtanke för både kunden och kollegan står i fokus. Som Life-medarbetare får du utveckla din kompetens inom hälsa och du får självklart rabatt på vårt breda hälsosortiment. Vill du bli en del av Life-familjen?

Ansökan
I denna rekrytering har Life Europe valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Therese Kraft på 076-879 91 95. Vi intervjuar och presenterar kandidater löpande så vänta inte för länge med din ansökan. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkerställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy

Titel: Site Manager
Mer info
Kontaktperson
Therese Kraft
Telefon
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
08 juli 2023 (40 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare