Hoppa till innehåll
Nytida logotyp

Gruppledare till Bällsta serviceboende och Vallbostrands gruppboende

Ansök nu
Vill du ha ett varierat och meningsfullt arbete där du verkligen kan göra skillnad? Är du en driven och nyfiken person med ett coachande förhållningssätt? Då kanske du är vår nästa gruppledare på Bällsta serviceboende och Vallbostrands gruppboende?

Om rollen
Som gruppledare jobbar du främst i verksamheten med omvårdnads- eller behandlingsarbete. Du har även administrativa arbetsuppgifter såsom schemaläggning, uppdatering av riskbedömningar, avvikelser och dokumentation. Du leder det dagliga arbetet genom att introducera, coacha och inkludera. Vidare säkerställer du god kvalitet på verksamheten och arbetar utifrån Nytidas pedagogiska ramverk i syfte att ge bästa möjliga stöd och förutsättningar till omsorgstagarna. Självklart bidrar du även till ett gott arbetsklimat samt goda relationer med verksamhetens kunder och anhöriga. Detta genom att vara närvarande och stötta, svara på frågor, leda, ge feedback och bekräfta dina medarbetare i vardagen. Du rapporterar till verksamhetschefen och är med i verksamhetens ledningsgrupp. Anställningen avser 100% och du arbetar på rullande schema inklusive helg- och kvällstjänstgöring.

Om verksamheterna
Bällsta serviceboende vänder sig till personer som tillhör personkrets 1 och 2 enligt LSS, personer som har intellektuell funktionsnedsättning, autism eller autismliknande tillstånd eller personer som i vuxen ålder drabbats av förvärvad hjärnskada.

Med fokus på vänlighet, trygghet och struktur stödjer vi de boende att utveckla sina starka sidor, drömmar och intressen. Målet är att de boende ska kunna leva ett så självständigt och gott liv som möjligt.

Gruppbostaden Vallbostrand vänder sig till personer som tillhör personkrets 2 enligt LSS, personer som i vuxen ålder drabbats av förvärvad hjärnskada.

Vi arbetar mycket med rörelser och hjälpmedel för att säkerställa att de boende kan leva ett så självständigt och gott liv som möjligt. Vi förtydligar kommunikation och planering med bilder och använder färg, form, musik och dofter för att förstärka upplevelsen av det vi gör tillsammans.

Verksamheterna ligger vackert beläget i ett lugnt område med flerfamiljsbostäder i Vallentuna. Vi drar nytta av det inspirerande läget med grönområden, äppelträd, bärbuskar och närheten till Vallentunasjön!

Din erfarenhet och kunskap
Du har högskoleutbildning med inriktning pedagogik, socialt arbete eller vård och omsorg samt erfarenhet av målgruppen. Vidare talar och skriver du flytande svenska och har god datorvana. Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av olika former av kognitivt stöd och lågaffektivt bemötande samt av arbetsledning.

Du är tydlig, pedagogisk och drivs av att få personer att växa och utvecklas i sin yrkesroll. Som person är du självständig, prestigelös och har lätt för att samarbeta. Du har viljan och förmågan att leda och följa upp verksamheten utifrån företagets mål och ekonomiska ramar. Du är initiativrik och lyhörd för omsorgstagarens behov och känner en naturlig respekt för andra människor.

Aktivt ledarskap
För att lyckas som ledare hos oss krävs ett aktivt ledarskap som grundar sig i våra värderingar. Vi utbildar därför samtliga chefer och ledare via vår egen utbildningsavdelning Läras ledarprogram. Vi vill ha ett ledarskap som skapar motivation och engagemang hos våra medarbetare.

Det är självklart att du som gruppledare lever våra värderingar:
Respekt - Alla har rätt till ett värdigt liv med såväl fysiskt, psykiskt som socialt välbefinnande.
Ansvar - Vi har medarbetare som vågar och vill och har chefer som lyssnar och leder. Enkelhet - Det är enkelt att påverka och att vara medarbetare eller att bo och vistas hos oss.
Kunskap - Vi reflekterar, lär av varandra och tar tillvara allas kompetens.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Det här får du hos oss:
  • Coachande och närvarande chefer
  • En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
  • Kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
  • Ledarskapsprogram för samtliga chefer och ledare
  • Förmånsportal med rabatter och erbjudanden
  • Karriär- och utvecklingsmöjligheter
  • Friskvårdsbidrag och skobidrag
Vi har även kollektivavtal, tjänstepension och försäkringar. Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: 2023-09-01 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 2023-09-30
Registerkontroll: Utdrag ur belastnings- och misstankeregistret för att få arbeta vid hem för vård eller boende behövs uppvisas vid en eventuell anställning.
För mer information kontakta:
Verksamhetschef Susanna Smideblad - susanna.smideblad@nytida.se, 070-166 56 53.
Facklig kontakt: Vision, Magnus Sällström, vision@ambea.se

Ansökan Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

Om du blir kallad till en intervju behöver du kunna styrka att du har rätt att arbeta i Sverige, genom att uppvisa att du har medborgarskap inom EU/EES eller ett giltigt arbetstillstånd.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se
Mer info
Kontaktperson
Nytida AB
Telefon
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
10 okt. 2023 (9 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare