tf Enhetschef till Kompassen sökes

tf Enhetschef till Kompassen sökes

Enhetschef till Kompassen - personlig assistans, ledsagning och avlösning

Vill du vara med och utveckla ett eget område inom socialtjänsten till att bli mer modern, trygg och säker med mod att gå före? Strävar du efter att driva ditt område på en operativ nivå där du får både arbeta nära personal och kund samt arbeta strategiskt gentemot övergripande verksamhetschef? Sök då tjänsten som enhetschef hos oss!

På utföraravdelningen inom socialförvaltningen söker vi nu för ett föräldravikariat en enhetschef på deltid med uppdrag inom funktionsnedsättning med inriktning personlig assistans, ledsagarservice och avlösarservice. Enheten Kompassen består av cirka 55 kunder med varierande funktionsnedsättningar och behov av stöd. I fokus för rollen står ett närvarande ledarskap på distans, då den fysiska verksamheten sker i kundens närhet varhelst denne befinner sig.

Verksamhetsområdet arbetar aktivt med Vallentuna kommuns värdegrund - vi är engagerade, respektfulla, nyfikna och öppna för förbättringar.

Arbetsuppgifter och ansvar
Som enhetschef har du det operativa ansvaret för din eller dina enheter. Du arbetar tillsammans med andra enhetschefer inom området och tillsammans med verksamhetschef driver ni enheten och verksamhetsområdet framåt.

Du ansvarar för att kunderna får det stöd de har rätt till samt för att enheten håller en god kvalité. Vidare ansvarar du för enhetens personal, arbetsmiljö och budget. I rollen som enhetschef arbetar du med att skapa och upprätthålla goda samarbetsytor mellan de olika yrkesgrupperna och med övriga verksamheter inom socialförvaltningen. Du rapporterar till övergripande verksamhetschef samt ingår i dennes ledningsgrupp.

Vi söker dig som har:
  • Relevant akademisk utbildning.
  • Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation.
  • Erfarenhet från arbetsledning, där ett ledarskap på distans är meriterande.
  • Goda IT-kunskaper
  • Erfarenhet/kunskap inom LSS
Personliga egenskaper som du besitter är:

Ditt ledarskap präglas av engagemang och ansvarstagande. Vi ser att du har god självkännedom, är trygg och stabil i ditt ledarskap. Du har lätt för att leverera lösningar i samarbete med kollegor och andra intressenter. Du brinner för verksamhetsutveckling inom ditt område, du har förmågan att kunna tänka logiskt och kunna fatta rationella beslut. Du är öppen och intresserad av att arbeta med förändrings- och omställningsarbete och representerar din enhet på ett professionellt sätt.

I denna rekrytering kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig
Vad sägs om en arbetsmiljö där du som chef ständigt får växa i dina uppgifter? Där nya idéer och nyfikenhet värderas extra högt. Vi erbjuder också:
  • Förmånlig tjänstepension
  • Friskvårdsbidrag eller friskvårdstimme, kostnadsfria aktiviteter
  • Flexibla arbetstider - frihet under ansvar
  • Individuell och marknadsmässig lönesättning
Bemötande, tillgänglighet och fokus på kunden är viktigt för vårt arbete med resultat och ökad kvalitet.

Är du den vi letar efter?
Då är du varmt välkommen att skicka din ansökan med ett CV och personligt brev senast den 15 november 2019. Intervjuer hålls löpande, vänta därför inte med din ansökan.

Tillsättning snarast enligt överenskommelse. Tjänsten är ett vikariat på deltid (ca 75%, tjänstgöringsgrad kan diskuteras) under perioden nu fram till och med 31 augusti 2020.

För ytterligare info kontakta Hanna Åkesson, verksamhetschef, tfn 08-587 855 91 eller hanna.akesson@vallentuna.se

Vi har tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Mer information och fackliga representanter hittar du på www.vallentuna.se/ledigajobb

Bemötande, tillgänglighet och fokus på kunden är viktigt för vårt arbete med resultat och ökad kvalitet.

Socialförvaltningen består av cirka 500 medarbetare med uppdraget att arbeta förebyggande och stödjande inom så väl socialtjänst som vård och omsorg. Verksamheten består av trygga arbetsgrupper med hjälpsamma kollegor och stöttande chef. Inom Socialförvaltningen har du som medarbetare stor frihet och förtroende att utöva ditt arbete samt möjligheten att utveckla din roll.

Vallentuna kommun vågar testa! Vi har som ambition att ligga i framkant när det gäller digitalisering, arbetssätt och arbetsmetoder och som medarbetare hos oss har du en central roll i utvecklingsarbetet. Dina professionella och hjälpsamma kollegor stöttar dig samtidigt som dina coachande chefer ger dig frihet, tid, förtroende och mandat att utveckla både ditt arbete och din roll med kvalitet. I Vallentuna kan du kombinera en attraktiv miljö med ett meningsfullt jobb - här har du möjligheten att vara med och skapa något nytt!
Mer info
Område Vallentuna
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Deltid
Rekrytering hanteras av VALLENTUNA KOMMUN
Hemsida https://www.vallentuna.se/
Sista ansökningsdag 15 dec 2019 (26 dagar kvar)