Tillsynshandläggare/bygglovhandläggare till Vallentuna kommun

Tillsynshandläggare/bygglovhandläggare till Vallentuna kommun

Vill du jobba med oss på bygglovsavdelningen och få förtroende att utveckla ditt arbete i en av världens mest innovativa tillväxtregioner? Då skall du söka till oss.

Arbetsuppgifter

Arbetet som tillsynshandläggare/bygglovhandläggare innebär handläggning av tillsynsärenden enligt plan- och bygglagen och miljöbalken, däribland olovligt byggande, ovårdade tomter, förfallna byggnader, trafiksäkerhet, lekplatser. Tjänsten innebär även handläggning av lovärenden enligt plan- och bygglagen och miljöbalken under främst sommarhalvåret.

Utifrån rollen som tillsynshandläggare/bygglovhandläggare bereder du ärenden till den politiska nämnden (BMN) där beslut om eventuella byggsanktionsavgift samt förelägganden fattas. Du gör platsbesök, dokumenterar och skriver tjänsteskrivelser, beslut och förelägganden, har kundkontakt med mera. Du har kontinuerligt kontakt med bygglovschefen och dina kollegor inom bygglovsverksamheten. Arbetet varierar mellan att vara inne på kontoret och ute på platsbesök.

Då denna tjänst är ny i organisationen finns det stora möjligheter att vara med och påverka tjänstens utformning.

Kvalifikationer
  • Högskoleutbildning inom samhällsbyggnadsområdet eller juridik
  • Tjänsten innebär arbete i en mångfacetterad verksamhet och ställer krav på att snabbt kunna sätta sig in i olika juridiska frågeställningar både på bredden och på djupet vilket kräver flexibilitet och självständighet.
  • Vi ser gärna att du har erfarenhet av myndighetsutövning/tillsynsarbete inom plan och bygglagen.
  • Du behöver kunna flytande svenska i tal och skrift.
  • B-körkort
Personliga egenskaper
  • Du gillar problemlösning och har förmåga att ta hänsyn till flera perspektiv i dina bedömningar.
  • Du har god administrativ förmåga och är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Som person är du lugn, stabil och relationsskapande samt har förmåga att fokusera på rätt saker.
  • Du har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera.
  • Du är tydlig och säkerställer att dina budskap når fram.
Tjänsten innebär också att du som tillsynshandläggare/bygglovhandläggare ska kunna samarbeta med andra professioner.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Information

Tillträde snarast möjligt. Vi tillämpar individuell lönesättning. Tjänsten är en tillsvidareanställning. Provanställning kan förekomma.

För ytterligare information kontakta: Senad Glamocak, bygglovschef, tel. 08-587 851 61
Mer information och fackliga representanter hittar du på www.vallentuna.se/ledigajobb

Vi kommer att rekrytera löpande så ansök snarast, dock senast 2019-11-17.

Bemötande, tillgänglighet och fokus på kunden är viktigt för vårt arbete med resultat och ökad kvalitet. Vårt uppdrag är att sköta om, utveckla och bygga ett hållbart Vallentuna. Vi hanterar allt från att jourhålla, kartunderlag och planlägga för utveckling av mark, kommunala byggnader och infrastruktur. Vi sköter om kommunens naturmark, parker, gator, vägar och byggnader och har ansvar för avfallshanteringen.

Vi genomför också prövning och tillsyn av bygglov, miljö- och hälsoskyddsfrågor. Förvaltningen har åtta avdelningar; plan, mark och exploatering, gatu- och park, fastighet, bygglov, kart- och mät och miljö. Totalt är vi ca 130 medarbetare som tillsammans jobbar för en enkel, hållbar och digital samhällsbyggnadsprocess med starkt kundfokus.

I Vallentuna kommun har vi en professionell verksamhet, som präglas av kvalitet och kundfokus. Engagemang, allas lika värde och utveckling genomsyrar vår organisation. Du som söker bör självklart dela vår gemensamma värdegrund. Som arbetsgivare vill vi ta till vara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Vallentuna kommun satsar på kompetensutveckling och friskvård för personalen.
Mer info
Område Vallentuna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av VALLENTUNA KOMMUN
Hemsida https://www.vallentuna.se/
Sista ansökningsdag 17 nov 2019 (3 dagar kvar)