Strateg äldreomsorg

Strateg äldreomsorg

Har du modet att gå före och skapa ett Vallentuna där människor och idéer växer? Söker du ett arbete där du tillsammans med andra får möjlighet att arbeta strategiskt för att göra skillnad för medborgare och företagare? Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats där vi genom ständiga förbättringar och utvecklingsprojekt bidrar till att uppfylla kommunens värdegrund och mål.

Avdelningen stab på socialförvaltningen söker nu en ny kollega till ett härligt gäng utvecklingsorienterade medarbetare med högt lösningsfokus. Förvaltningen arbetar utifrån tillitsbaserad styrning. Vilket innebär stort inflytande, helhetsperspektiv och fokus på effektiva samarbeten för att bidra till största möjliga nyttoeffekt för de vi är till för. Stabens uppdrag är att vara stödjande, styrande och koordinerande övergripande förvaltningens samtliga avdelningar inom områdena kvalitet och utveckling, ekonomi, digitalisering och it samt administration.

Arbetsuppgifter
Som strateg på socialförvaltningens stab blir du en ledande funktion i en nyckelroll inom äldreomsorgen. I ditt uppdrag kommer du tillsammans med funktioner såsom strateger, ekonomicontrollers, kvalitetscontroller, verksamhets- och enhetschefer att utveckla socialförvaltningens samtliga ansvarsområden. På socialförvaltningen har du ett övergripande strategiskt kvalitets- och utvecklingsansvar med inriktning på området äldreomsorg. Du kommer utöver det strategiska arbetet att bistå med utredningar och prognoser av vikt för verksamheters utveckling samt genomföra uppföljningar av verksamheter inom socialnämndens ansvarsområde.

I arbetet ingår att
 • samverkan inom och mellan avdelningar för att säkerställa ett kvalitativt prognos- och utvecklingsarbete.
 • leda förvaltningens styrgrupp inom äldreomsorg
 • bereda förslag till beslut till socialförvaltningens ledningsgrupp.
 • vidareutveckla och upprätta nya processer, metoder och arbetssätt.
 • omvärldsbevaka för att revidera riktlinjer och rutiner inom förvaltningen.
 • samverka och leda löpande samerkansgrupper med externa aktörer och råd/nätverk.
 • vara sakkunnigt stöd i frågor inom äldreomsorgen.
 • självständigt ansvara för att ta fram underlag inför beslut i nämnd
 • självständigt leda uppdrag och bedriva utvecklingsarbete.
 • leda och delta i avdelningens strategiska planering och prognosarbete.
 • arbeta med kravspecifikation vid upphandlingar, följa upp och revidera avtal samt att genomföra avtals- och uppdragsuppföljningar.
 • genomföra utredningar vid avvikelser (synpunkter, klagomål, Lex Sarah)
 • besvara remisser och externa förfrågningar
KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en akademisk utbildning exempelvis inom samhällsvetenskap, juridik, statsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. För tjänsten behövs erfarenhet av att geomföra utredningar, leda projekt och/eller annat förvaltningsarbete. Tjänsten kräver att du har en god analysförmåga med helikopterperspektiv, förståelse för lagrum och ett intresse för utveckling. God datorvana är en förutsättning för arbetet. Meriterande är erfarenhet från offentlig verksamhet och äldreomsorg.

Personliga egenskaper
 • God samverkansförmåga
 • Lösningsfokuserad
 • Strukturerad
 • Ansvarstagande
 • Självgående
 • Trygg
 • Kommunikativ
 • Initiativtagande
Omfattning och tillträde
Tjänsten är tillsvidare på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. Vi tillämpar individuell lönesättning. Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande och därför kan anställning komma att ske innan ansökningstiden gått ut. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Vill du veta mer om tjänsten
Fanny Rosling, Stabschef, Tfn 08-587 850 85, fanny.rosling@vallentuna.se
Mer information och fackliga representanter hittar du på www.vallentuna.se/ledigajobb

Vi undanber oss alla erbjudande om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Välkommen med din ansökan senast 2 februari!

Bemötande, tillgänglighet och fokus på kunden är viktigt för vårt arbete med resultat och ökad kvalitet.

Socialförvaltningen består av cirka 500 medarbetare med uppdraget att arbeta förebyggande och stödjande inom så väl socialtjänst som vård och omsorg. Verksamheten består av trygga arbetsgrupper med hjälpsamma kollegor och stöttande chef. Inom Socialförvaltningen har du som medarbetare stor frihet och förtroende att utöva ditt arbete samt möjligheten att utveckla din roll.

Vallentuna kommun vågar testa! Vi har som ambition att ligga i framkant när det gäller digitalisering, arbetssätt och arbetsmetoder och som medarbetare hos oss har du en central roll i utvecklingsarbetet. Dina professionella och hjälpsamma kollegor stöttar dig samtidigt som dina coachande chefer ger dig frihet, tid, förtroende och mandat att utveckla både ditt arbete och din roll med kvalitet. I Vallentuna kan du kombinera en attraktiv miljö med ett meningsfullt jobb - här har du möjligheten att vara med och skapa något nytt!
Mer info
Område Vallentuna
Yrkesroll Offentlig Förvaltning, Kommunal administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.vallentuna.se/
Sista ansökningsdag 2 feb 2020 (14 dagar kvar)