Fritidsledare Vallentuna kommun

Fritidsledare Vallentuna kommun

Vill du jobba i en kommun där du kan vara med och påverka, inspirerar och utveckla? Drivs du av att skapa en meningsfull fritid för ungdomar? Då ska du söka till oss.

Vallentuna kommun vågar testa. Vi har som ambition att ligga i framkant när det gäller digitalisering, arbetssätt och arbetsmetoder och som medarbetare hos oss har du en central roll i utvecklingsarbetet. I Vallentuna har du möjligheten att vara med och skapa något nytt.

Bemötande, tillgänglighet och fokus på kunden är viktigt för vårt arbete med resultat och ökad kvalitet.

Om verksamheten

Ung Fritid arbetar med kommunens öppna ungdomsverksamheter, det förebyggande och uppsökande ungdomsarbetet, och med verksamheter för personer med olika funktionsvariationer. Enheten ansvarar för två stycken fritidsgårdar, samt för kommunens fältgrupp.

All verksamhet är drogfri och vi arbetar efter den etiska koden framtagen av "Kunskapscentrum för fritidsledarskap" samt följande tre inriktningar:

Ungas organisering och inflytande
Vi tror på ungas egna engagemang och ansvarstagande. I våra verksamheter möjliggör vi för unga att organisera sig och själva skapa sin fritid och fylla våra arenor med verksamhet som attraherar andra unga.

Kreativa arenor för personlig utveckling
Vi stöttar ungas personliga utveckling och verksamheterna arbetar hälsofrämjande. Under trygga förutsättningar ger vi unga möjlighet att konsumera och producera olika kulturuttryck, rörelse och idrott.

Samverkan och samarbete
Vi tror på att vi blir starkare tillsammans med andra. Vi initierar samverkan och samarbete med civilsamhället, föräldrar och andra professioner med fokus på att skapa kreativa och trygga miljöer och goda uppväxtvillkor för unga i
Vallentuna.

Arbetsuppgifter

Som fritidsledare på Ung Fritid kommer du, tillsammans med dina kollegor att, skapa förutsättningar och möjligheter till en meningsfull fritid för ungdomar som bor och vistas i Vallentuna kommun. Arbetet innebär att tillsammans med ungdomar ansvara för att planera, dokumentera, genomföra och utvärdera aktiviteter och verksamhet. Då stor del av verksamheten sker under kvällar och helger, är det viktigt att du kan arbeta på obekväma arbetstider. I din roll kommer du att samverka med bl.a. vårdnadhavare, kulturskola, bibliotek, kulturenhet, olika föreningar, skola, socialtjänst och polis.

Kvalifikationer
  • Utbildad fritidsledare, socialpedagog, socionom eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
  • Tidigare erfarenhet av arbete med ungdomar efterfrågas.
  • B-körkort.
Personliga egenskaper
  • Du arbetar mot resultat genom att du visar pålitlighet och tar ansvar för planering och uppföljning av ditt arbete.
  • Du stärker relationer genom att du hjälper andra, samarbetar, följer regler och processer och delar information.
  • Du utvecklar, förbättrar, söker lösningar och utvecklar lärande och kunskap på eget initiativ.
  • Du är länken, ger service, visar lojalitet utåt och inåt och omvärlds bevakar.
  • Gemensamma värderingar syns i ditt bemötande och du stärker dina kollegor när det syns även hos dem.
Information om processen

I Vallentuna kommun har vi en professionell verksamhet, som präglas av kvalitet och kundfokus. Engagemang, allas lika värde och utveckling genomsyrar vår organisation. Du som söker bör självklart dela vår gemensamma värdegrund. Som arbetsgivare vill vi ta till vara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vallentuna kommun satsar på kompetensutveckling och friskvård för personalen.

Anställningen är ett vikariat under 6 månader på 100% med start 1/12-2020 eller efter överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Alla som anställs för arbete med barn och ungdomar ska lämna ett felfritt registerutdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Vallentuna kommun använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. OBS! Vi tar inte emot ansökningar/intresseanmälningar via e-post. Har du några frågor kan du kontakta kontaktpersonen som finns angiven i annonsen.

Intervjuer hålls fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Du är varmt välkommen att skicka din ansökan med ett personligt brev och CV senast 25/10.

Mer information och fackliga representanter hittar du på www.vallentuna.se/ledigajobb.
Mer info
Kontaktperson Vallentuna kommun
Telefon 08-587 850 00
Område Vallentuna
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Vikariat
Hemsida https://www.vallentuna.se/
Sista ansökningsdag 25 okt 2020 (5 dagar kvar)