Förskollärare till Ormsta förskola

Förskollärare till Ormsta förskola

Vill du vara med och göra skillnad i en kommun med en ambitiös förskoleorganisation med stort fokus på utveckling? Då ska du söka till oss.

Nu har du chansen då vi söker en förskollärare till Ormsta förskola i det centrala förskoleområdet. Vi söker en förskollärare med drivkraft att hålla den pedagogiska utvecklingen levande och som är nyfiken, kreativ och ansvarstagande.

Ormsta förskola är en nybyggd förskola med tre avdelningar. Här lär sig barnen genom att upptäcka och utforska olika uppbyggda lärmiljöer. Förskolegården har anpassad lekutrusting, med en egen del för de yngsta barnen, och det är nära till park- och skogsmark. Språkförskolan ligger i samma lokal och är en integrerad del av utbildningen.

Vallentuna kommuns förskolor ingår i ett forskningsprogram i samarbete med Malmö högskola. Här sätter vi fokus på flerstämmig undervisning i förskolan. På så sätt stärks det kollegiala lärandet och syftet är att alltid förbättra möjligheterna för varje barn att utvecklas i förskolan.

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss kommer du att leda och organisera såväl barngrupp som arbetslag. Du har ansvar för att planera en verksamhet som är meningsfull, rolig och lärorik för alla barn. Du leder reflektioner, analyser och utvärderingar utifrån mål och riktlinjer. Ditt deltagande i det kollegiala utvecklingsarbetet kring flerstämmig undervisning i förskolan är viktigt.

Kvalifikationer
  • Högskoleutbildning med inriktning mot förskola/skola - legitimerad förskollärare
  • Gärna med erfarenhet av att leda och utveckla det pedagogiska arbetet utifrån styrdokument med reflektion och uppföljning.
  • Kunskaper av att hantera dator/Ipad som ett arbetsverktyg
  • Meriterande om du har erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete och digitalt utvecklingsarbete
Personliga egenskaper
  • Du är flexibel, har alla barn i fokus och är en närvarande pedagog
  • Du är mån om att ha ett bra samarbete med såväl kollegor som vårdnadshavare
  • Du har en stark drivkraft att hålla utvecklingen av den pedagogiska miljön levande
  • Du är ansvarstagande och strukturerad med god förmåga att leda och motivera dina kollegor
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet!

Information

Tillträde vid överenskommelse. Intervjuer hålls löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi tillämpar individuell lönesättning och tjänsten är en tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas. Välkommen att skicka din ansökan med ett personligt brev och CV senast 2020-06-18.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Vallentuna kommun använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. OBS! Vi tar inte emot ansökningar/intresseanmälningar via e-post. Har du några frågor kan du kontakta kontaktpersonen som finns angiven i annonsen.

För ytterligare information kontakta:

Karin Brath Eriksson, karin.brath.eriksson@vallentuna.se tfn 08-5878 5660
Rektor Ormsta förskola

Mer information och fackliga representanter hittar du på www.vallentuna.se/ledigajobb

Bemötande, tillgänglighet och fokus på kunden är viktigt för vårt arbete med resultat och ökad kvalitet. I Vallentuna finns tio grundskolor, en grundsärskola, ett tjugotal förskolor/familjedaghem, en gymnasieskola samt en kulturskola i kommunal regi. Inom barn- och ungdomsförvaltningen arbetar ca 800 medarbetare och i vår verksamhet har vi ca 5 500 barn. Som medarbetare inom barn- och ungdomsförvaltningen har du förtroendet att själv lägga upp ditt arbete och utveckla din roll med stöd från närmsta chef. Vallentuna kommun vågar testa! Vi har som ambition att ligga i framkant när det gäller digitalisering, arbetssätt och arbetsmetoder och som medarbetare hos oss har du en central roll i utvecklingsarbetet. Dina professionella och hjälpsamma kollegor stöttar dig samtidigt som dina coachande chefer ger dig frihet, tid, förtroende och mandat att utveckla både ditt arbete och din roll med kvalitet. I Vallentuna kan du kombinera en attraktiv miljö med ett meningsfullt jobb - här har du möjligheten att vara med och skapa något nytt!
Mer info
Kontaktperson Vallentuna kommun
Telefon 08-587 850 00
Område Vallentuna
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.vallentuna.se/
Sista ansökningsdag 18 juni 2020 (17 dagar kvar)