Exploateringsingenjör/Projektledare

Exploateringsingenjör/Projektledare

Vill du arbeta med att driva projekt inom samhällsbyggnad från idé till genomförande? Vill du spela en viktig roll och påverka utformningen av framtidens Vallentuna? Vill du jobba i en kommun med höga ambitioner och starkt utvecklingsfokus? Då ska du söka till oss.

Vallentuna kommun söker en Exploateringsingenjör/Projektledare till Mark- och exploateringsavdelningen. Avdelningen ansvarar för utveckling och förvaltning av kommunens mark och hanterar markstrategiska frågor. Bevakar att kommunens intressen tas till vara i utveckling av bostads- och verksamhetsområden och att ekonomiska förutsättningar skapas för utbyggnad av allmän plats och infrastruktur. Vi är ett härligt gäng på 10 personer med blandad erfarenhet, utbildning och bakgrund. Tillsammans har vi stor bredd i både utbildning och erfarenhet från både privat och offentlig verksamhet.

Vi jobbar projektbaserat och du kommer jobba tätt tillsammans med flera andra funktioner inom samhällsbyggnadssektorn. Avdelningen har en central roll i byggandet av framtidens Vallentuna.

https://www.vallentuna.se/kommun-och-politik/kommunfakta/regler-och-styrande-dokument/vision/

Med mod att gå före skapar vi ett Vallentuna där människor och idéer växer

Arbetsuppgifter
Du deltar i samhällsbyggnadsprojekt från tidiga skeden till genomförandeskedet. I arbetsuppgifterna ingår förhandling, upprättande av exploateringskalkyl, ansvar för avtals- och genomförandefrågor, upprättande av olika typer av avtal, representera kommunen som markägare m.m. Vi jobbar projektbaserat och du kan fungera som projektledare eller projektmedlem. Du som har lång arbetslivserfarenhet har möjlighet till intressanta projekt och komplexa frågor. Du kommer ha löpande kontakt med byggherrar, intressenter, näringsliv, myndigheter och kommuninvånare.

Kvalifikationer
  • Akademisk utbildning inom lantmäteri, fastighetsjuridik, samhällsbyggnad eller fastighetsekonomi. Alternativt relevant arbetslivserfarenhet.
  • Vi ser gärna att du har arbetat inom kommunal sektor eller med liknande arbetsuppgifter inom andra sektorer.
  • Erfarenhet från att arbeta i projekt och projektledning är en fördel.
  • Meriterande om du har arbetat med fastighetsjuridik, specifikt jordabalken, PBL och FBL.
  • Du har med fördel vana av förhandling
PERSONLIGA EGENSKAPER
  • Du är duktig på att prioritera och lösa arbetsuppgifter på ett självständigt sätt.
  • Är socialt kompetent och har lätt för att samarbeta med andra.
  • Strukturerad, organiserad och utvecklingsfokuserad då du kommer få möjligheter att bidra till utvecklingen inom ditt arbetsområde och implementera nya arbetssätt.
  • En positiv och öppen inställning och du ser fram emot nya arbetsdagar med stor entusiasm.
INFORMATION
Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Vallentuna kommun använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. OBS! Vi tar inte emot ansökningar/intresseanmälningar via e-post. Har du några frågor kan du kontakta kontaktpersonen som finns angiven i annonsen.

Du är varmt välkommen att skicka din ansökan med ett personligt brev och CV senast 2020-06-07.

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan annonstiden har gått ut.

För mer information: Kristofer Uddén, Mark- och exploateringschef, tel. 08-587 851 32 eller kristofer.udden@vallentuna.se,

Mer information och fackliga representanter hittar du på www.vallentuna.se/ledigajobb

Bemötande, tillgänglighet och fokus på kunden är viktigt för vårt arbete med resultat och ökad kvalitet.
Samhällsbyggnadsförvaltningen (SBF) utvecklar Vallentuna till en bra plats för människor och företag att växa. Det gör vi genom en hållbar samhällsplanering och utveckling av nya bostads-, verksamhets, och naturområden, förebyggande arbete liksom prövning och tillsyn enligt plan- och bygglagen, miljöbalken och livsmedelslagstiftningen.
Organisatoriskt är SBF en förvaltning under kommunstyrelsen och en tjänstemannaorganisation under bygg- och miljötillsynsnämnden.
Avdelningarna på SBF är Mark- och exploateringsavdelningen, Avdelningen för översiktligplanering, Planavdelningen, Bygglovsavdelningen, Miljöavdelningen och Kart- och mätavdelningen.
I Vallentuna kommun har vi en professionell verksamhet, som präglas av kvalitet och kundfokus. Engagemang, allas lika värde och utveckling genomsyrar vår organisation. Du som söker bör självklart dela vår gemensamma värdegrund. Som arbetsgivare vill vi ta till vara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vallentuna kommun satsar på kompetensutveckling och friskvård för personalen.
Mer info
Kontaktperson Vallentuna kommun
Telefon 08-587 850 00
Område Vallentuna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.vallentuna.se/
Sista ansökningsdag 7 juni 2020 (5 dagar kvar)