Enhetschef med uppdrag inom Vallentuna kommuns funktionshinderområde

Enhetschef med uppdrag inom Vallentuna kommuns funktionshinderområde

Kom till Vallentuna och arbeta som enhetschef för funktionshinderområdet inom LSS på kommunens socialförvaltning. Strävar du efter att driva ditt område på en operativ nivå där du får både arbeta nära personal och kund samt arbeta strategiskt gentemot övergripande verksamhetschef? Sök då tjänsten som enhetschef hos oss!

På utföraravdelningen inom socialförvaltningen söker vi nu enhetschef med uppdrag inom funktionsnedsättning. Inom verksamhetsområdet finns daglig verksamhet, gruppbostäder och servicebostäder. Verksamhetsområdet arbetar aktivt med Vallentuna kommuns värdegrund - vi är engagerade, respektfulla, nyfikna och öppna för förbättringar.

Arbetsuppgifter och ansvar
Som enhetschef har du det operativa ansvaret för din eller dina enheter. Du arbetar tillsammans med andra enhetschefer inom området och tillsammans med verksamhetschef driver ni enheten och verksamhetsområdet framåt.

De strategiska målen är fastställda av ledningen och det är du som arbetar med att skapa aktiviteter utifrån dessa. De blir dina hjälpmedel för att kunna bedriva ett fortlöpande förbättrings- och utvecklingsarbete för enheten.

Du ansvarar för att kunderna får det stöd de har rätt till samt för att enheten håller en god kvalité. Vidare ansvarar du för enhetens personal, arbetsmiljö och budget. Du bidrar till utveckling för din enhet samt inom området funktionsnedsättning som helhet. Du rapporterar till övergripande verksamhetschef samt ingår i dennes ledningsgrupp.

Kvalifikationer:
 • Relevant akademisk utbildning eller annan bakgrund som bedöms likvärdig.
 • Erfarenhet från arbetsledning.
 • Erfarenhet och intresse av att arbeta med kunder, personal och arbetsmiljöfrågor, utvecklingsarbete och budgetarbete.
 • Vana av att arbeta utifrån ett målstyrt och delegerande arbetssätt.
 • Goda IT-kunskaper
 • Erfarenhet/kunskap inom LSS
Personliga egenskaper
Ditt ledarskap är tillitsbaserat och präglas av tydlighet och självständighet. Du har intresse och förmåga att leda i förändring och ta tillvara på medarbetarnas nytänkande i ett öppet klimat. Du har lätt för att leverera lösningar i samarbete med kollegor och andra intressenter. Du brinner för verksamhetsutveckling inom ditt område, du har förmågan att kunna tänka logiskt och kunna fatta rationella beslut.

Du är bekväm med mottot "Den som aldrig gör någonting gör aldrig fel" vilket innebär att du tillåter utveckling genom att våga och du låter även din omgivning våga. Ofta kommer vi att lyckas, ibland inte, men då kommer vi att utvecklas.

I denna rekrytering kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig
Vad sägs om en arbetsmiljö där du som chef ständigt får växa i dina uppgifter? Där nya idéer och nyfikenhet värderas extra högt. Vi erbjuder också:
 • Förmånlig tjänstepension
 • Löpande kompetensutveckling. Vår chefs- och ledarutveckling har särskilt renommé.
 • Friskvårdsbidrag eller friskvårdstimme, kostnadsfria aktiviteter
 • Utfyllnad av din föräldrapenning från F-kassan vid föräldraledighet
 • Flexibla arbetstider - frihet under ansvar
 • Individuell och marknadsmässig lönesättning
Är du den vi letar efter?
Då är du varmt välkommen att skicka din ansökan med ett CV och personligt brev senast den 1 december 2019. Intervjuer hålls löpande. Vänta därför inte med din ansökan.

Tillsättning enligt överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

För ytterligare info kontakta

Inger Jakobsson, avdelningschef, tfn 08-587 854 63 eller inger.jakobsson@vallentuna.se

Ulrika Westling-Lewenhaupt, verksamhetschef tfn 08-58785727 eller ulrika.w.lewenhaupt@vallentuna.se

Vi har tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Mer information och fackliga representanter hittar du på www.vallentuna.se/ledigajobb
Mer info
Område Vallentuna
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.vallentuna.se/
Sista ansökningsdag 1 dec 2019 (12 dagar kvar)