Biträdande rektor till Lovisedalsskolan

Biträdande rektor till Lovisedalsskolan

Har du mod att gå före? Är du intresserad av att arbeta i en utvecklingsinriktad miljö med ett inkluderande arbetssätt? Vill du vara med och driva skolutveckling på Lovisedalsskolan? Då kan tjänsten som biträdande rektor hos oss vara ditt nästa karriärsteg!

Vallentuna kommun vågar testa. Vi har som ambition att ligga i framkant när det gäller digitalisering, arbetssätt och arbetsmetoder och som medarbetare hos oss har du en central roll i utvecklingsarbetet. I Vallentuna har du möjligheten att vara med och skapa något nytt.

Bemötande, tillgänglighet och fokus på kunden är viktigt för vårt arbete med resultat och ökad kvalitet.

Arbetsuppgifter

Lovisedalsskolan är en kommunal F-9-skola med cirka 650 elever. Som biträdande rektor på Lovisedalsskolan utför du ditt uppdrag i samverkan med övrig skolledning, men också med många andra aktörer, såsom barn och elever, vårdnadshavare, kollegor och medarbetare, förvaltning och kommun, näringsliv och föreningar, samt självklart nämnd och fullmäktige. Du förväntas också kunna vara ett strategiskt bollplank till rektor och med din erfarenhet kunna bidra till skolans utveckling och kvalitet.

Kvalifikationer
 • Legitimerad lärare eller motsvarande högskoleutbildning med pedagogisk inriktning
 • Som biträdande rektor förväntas du ha påbörjat rektorsprogrammet alternativt vara beredd att påbörja det inom kort
 • Skälig kunskap om styrdokument, lagar och avtal inom skolans område
 • Erfarenhet av undervisning
 • Tidigare erfarenhet av ledarskap
 • Strategisk och praktisk erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete
 • Kunskaper om hur digitalisering bidrar till skolutveckling och förståelse för det ständigt pågående förändringsarbete som digitaliseringen innebär
 • Erfarenhet av att arbeta såväl åtgärdande som förebyggande och främjande
 • Erfarenhet av inkludering och tillgänglighet för såväl barn och elever som vårdnadshavare samt medarbetare
Personliga egenskaper
 • Du leder mot resultat, och försäkrar dig om att medarbetare, processer, lokaler utrustning, och andra resurser organiseras för att nå mål så effektivt som möjligt
 • Du bygger talanger, förbättrar och ökar medarbetarnas kompetens, bygger chefs- och medarbetarrelationen, skapar identifikation med verksamheten och Vallentuna kommun och samhörighet till visionen
 • Du utvecklar, uppmuntrar innovation, lärande och skapar anpassning till externa förändringar
 • Du är länken och representerar din verksamhet och Vallentuna kommun för att skapa intresse och engagemang
 • Du är en relations- och dialogskapande person med mycket god samarbetsförmåga
 • Vi ser att du värdesätter barn och elever, vårdnadshavare och medarbetare som unika individer som i samverkan och med inflytande kan utveckla både sig själva, andra och verksamheten
 • Du lever värdegrunden, värdegrunden syns i ditt och dina medarbetares beteenden
Information om processen

I Vallentuna kommun har vi en professionell verksamhet, som präglas av kvalitet och kundfokus. Engagemang, allas lika värde och utveckling genomsyrar vår organisation. Vallentuna kommun är en del av en dynamisk skolregion och kommunens storlek möjliggör en nära dialog och samarbete med politiken vilket gör att processen från idé till genomförande blir effektiv och snabb.

Barn- och ungdomsförvaltningen har det övergripande ansvaret för kommunens utbildning och pedagogiska verksamhet, från förskola till gymnasium och vuxenutbildning. Du som söker bör självklart dela vår gemensamma värdegrund. Som arbetsgivare vill vi ta till vara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vallentuna kommun satsar på kompetensutveckling och friskvård för personalen.

För att ha så bra förutsättningar som möjligt i din chefs- och ledarroll har Vallentuna kommun en chefsakademi där du kommer att få utbildning och verktyg.

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med start till höstterminen 2020 eller efter överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Alla som anställs för arbete med barn och ungdomar ska lämna ett felfritt registerutdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Vallentuna kommun använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. OBS! Vi tar inte emot ansökningar/intresseanmälningar via e-post. Har du några frågor kan du kontakta kontaktpersonen som finns angiven i annonsen.

Urval till intervjuer kommer att göras i början av augusti. Provanställning kan komma att bli aktuellt.

Du är varmt välkommen att skicka din ansökan med ett personligt brev och CV senast 9/8.

För mer information kontakta:

Sara Laurent, rektor Lovisedalsskolan, 08-587 856 34, sara.laurent@vallentuna.se.

Mer information och fackliga representanter hittar du på www.vallentuna.se/ledigajobb.
Mer info
Kontaktperson Vallentuna kommun
Telefon 08-587 850 00
Område Vallentuna
Yrkesroll Utbildning, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.vallentuna.se/
Sista ansökningsdag 9 aug 2020 (30 dagar kvar)