Vatteningenjör

Vatteningenjör

SEKA Miljöteknik AB söker en miljöinriktad vatteningenjör till Stockholm-Vallentuna. Tjänsten innebär att du leder och/eller deltar i projekt främst gällande dimensionering och försäljning av utrustning och anläggningar för rening av dagvatten, grundvatten och länshållningsvatten men även utredningar inom vatten och miljö.

PERSONLIGHETSPROFIL

Du har en mycket god organisatorisk förmåga, är en social glädjespridare med nära till skratt, har inte svårt för stressiga situationer och kan därmed hantera många uppgifter samtidigt. Du är snabb, lättlärd och problemlösare, gillar att både arbeta självständigt och samarbeta med andra. Du delar gärna med dig av dina kunskaper samtidigt som du är lyhörd för nya kunskaper och utmaningar. Fältarbete med praktiska inslag av bl.a. installation av utrustning är något som du gärna ser bryter av perioder av kontorsarbete.

ARBETSUPPGIFTER

Du kommer till stor del att arbeta på egen hand men även i samarbete med övrig personal på företaget. Detta gör att du ska ha god vana vid att driva projekt från början till slut samt kunna anpassa dig till kunders och SEKA;s krav på de tjänster som du utför.

Tjänsten kommer huvudsakligen innefatta arbete inom dimensionering av vattenreningsutrustning, såsom reningsanläggningar mot dagvatten, länshållningsvatten och grundvatten. Detta innefattar beräkningar av flöden, föroreningsreduceringar och belastningsberäkningar men även rapportskrivning, utvärdering och åtgärdsförslag.

Tjänsten innebär även försäljning av produkter.

Du kommer arbeta nära installations och servicepersonal för vattenreningsprodukter.
Tjänsten innebär även utveckling och utvärdering av produkter för vattenrening.
Kunskap om pumpar och styrsystem är meriterande.

Du kommer även att ha ett nära samarbete med konsulter inom miljöutredningar där din kunskap av flödesberäkningar av ytvatten och grundvatten kommer till god nytta. Tidigare erfarenhet av modellering av föroreningsspridning i vatten och mark är meriterande.

Övernattningar för vissa uppdrag kan förekomma (är dock sällsynt).

Eget kontaktnät är meriterande.

B-körkort är ett krav (det är en fördel att ha egen bil till och från arbetet då våra lokaler är svåra att nå med kommunala färdmedel).

Vi ser att du har en akademisk utbildning inom området, t.ex. VA-teknik med miljöinriktning eller motsvarande.

Då tjänsten innefattar kontakt med bland annat myndigheter och utländska företag samt rapportskrivning ställer vi som krav att sökande behärskar svenska och engelska språket flytande i tal och skrift.

Baskunskap data: Officeprogram och grundläggande illustrationsprogram och fotoredigering (verksamheten använder främst Illustrator och Photoshop).
Erfarenhet av AutoCad, StormTac eller motsvarande beräkningsprogram och ritprogram är meriterande. Projektrapportering genom Visma Severa.

Tillträdesdag: Snarast eller efter överenskommelse.

Information om SEKA Miljöteknik AB finner du på www.sekamiljoteknik.se

Ansökan skickas per mail till ansokan@sekamiljoteknik.se
Mer info

Om arbetsgivaren

I den bästa av världar skulle det inte finnas behov av att rena dagvatten, sanera markföroreningar, ta hand om farligt avfall etc. Men dessvärre ser inte verkligheten ut så. SEKA Miljöteknik AB grundades år 2000 och har sin bas i Stockholm och Göteborg. Verksamhetens inriktning är mot miljöområdet och innefattar konsultuppdrag, produkter för vattenrening och insamling av farligt avfall. Verksamhetens konsultdel och produktdel fortsätter i uppåtgående trend och är inriktad mot miljötekniska mark- och vattenundersökningar, miljöutredningar, försäljning och utveckling av produkter för rening av dagvatten, grundvatten samt länshållningsvatten etc.

Det är därför vi nu söker dig som aktivt vill ha möjlighet att göra miljönytta i ditt dagliga arbete.