Miljökonsult

Miljökonsult

SEKA Miljöteknik AB söker en konsult inom mark, vatten och miljö till Stockholm-Vallentuna. Tjänsten innebär att du leder och/eller deltar i projekt främst gällande mark och vattenutredningar men även inom tillståndsärenden och miljökonsekvensbeskrivningar.

PERSONLIGHETSPROFIL

Du har en mycket god organisatorisk förmåga, är en social glädjespridare med nära till skratt, har inte svårt för stressiga situationer och kan därmed hantera många uppgifter samtidigt. Du är snabb, lättlärd och problemlösare, gillar att både arbeta självständigt och samarbeta med andra. Du är både en praktiker som gillar fältarbete likväl som att ta fram rapporter eller sammanställa information på kontoret. Du delar gärna med dig av dina kunskaper samtidigt som du är lyhörd för nya kunskaper och utmaningar. Du har god vana av
Microsoft Word och Excels vanligaste funktioner.

ARBETSUPPGIFTER

Du kommer till stor del att arbeta på egen hand men även i samarbete med övrig personal på företaget och myndigheter. Detta gör att du ska ha god vana vid att driva projekt från början till slut samt kunna anpassa dig till kunders och SEKA;s krav på de tjänster som du utför.

Tjänsten kommer huvudsakligen innefatta arbete inom följande områden;

Vattenundersökningar:
Provtagning av dagvatten, ytvatten, grundvatten och sediment
Rapportskrivning, belastningsberäkningar, utvärdering, dimensionering och åtgärdsförslag

Markundersökningar:
Huvudsakligen förorenade områden
Projektledning med kundkontakt, myndighetskontakt, upprättande av provtagningsplan, riskanalys, åtgärdsförslag, rapportskrivning
Provtagningar och inmätning
Marksanering
Efterkontroll

Tjänsten kommer även att beröra:

Tillståndsärenden och miljökonsekvensbeskrivningar:
Upprättande av C- och B-ansökningar inom huvudsakligen miljöfarlig verksamhet. Projektledning med kundkontakt, myndighetskontakt, upprättande av samtliga delar inom ansökansprocessen.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst med bas i Stockholm-Vallentuna.

Tillträdesdag: Snarast eller efter överenskommelse.

Vi ställer krav på utbildning och arbetslivserfarenhet inom minst två av tre ovanstående områden, där "vattenundersökningar" skall vara ett av dem.

Fältprovtagningar ingår i tjänsten.

Kunskap och erfarenhet med vattenrening är meriterande.

Övernattningar för vissa uppdrag kan förekomma (är dock sällsynt).

Eget kontaktnät är meriterande.

B-körkort är ett krav (det är en fördel att ha egen bil till och från arbetet då våra lokaler är svåra att nå med kommunala färdmedel).

Då tjänsten innefattar kontakt med bland annat myndigheter och utländska företag samt omfattande rapportskrivning ställer vi som krav att sökande behärskar svenska språket flytande i tal och skrift samt har baskunskaper i engelska.

Baskunskap data: Officeprogram och grundläggande illustrationsprogram och fotoredigering (t.ex. Illustrator och Photoshop). Erfarenhet av AutoCad är meriterande. Projektrapportering genom Visma Severa.

Information om SEKA Miljöteknik AB finner du på www.sekamiljoteknik.se
Mer info
Email Mejla SEKA Miljöteknik AB
Område Vallentuna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sekamiljoteknik.se
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I den bästa av världar skulle det inte finnas behov av att rena dagvatten, sanera markföroreningar, ta hand om farligt avfall etc. Men dessvärre ser inte verkligheten ut så. SEKA Miljöteknik AB grundades år 2000 och är främst ett insamlingsföretag för farligt avfall med bas i Stockholm samt Göteborg. Verksamhetens konsultdel fortsätter i uppåtgående trend och är inriktad på uppdrag inom miljöområdet såsom miljötekniska markundersökningar och vattenundersökningar, miljöutredningar, tillståndsärenden, miljöinventeringar, försäljning av produkter för rening av dagvatten, grundvatten samt länshållningsvatten etc. Det är därför vi nu söker dig som aktivt vill ha möjlighet att göra miljönytta i ditt dagliga arbete.