Rörläggare

Rörläggare

Roslagsvatten arbetar fokuserat med att utveckla verksamheten för att säkerställa att kommuninvånarna får den bästa vatten-och avfallsservicen och i förlängningen, möjliggöra hållbara samhällen.

Vi befinner oss i mitt i en spännande förändringsresa - en resa som vi kallar Roslagsvatten 2.0. Våra kommuner växer och utvecklas i hög takt och för att möta morgondagens behov behöver vi ställa om, justera och utveckla vår verksamhet med lösningar som är hållbara över tid.

Vill du vara med och bidra till ett hållbart samhälle genom att säkerställa att vi har ett väl fungerande VA-ledningsnät, samtidigt som du vill arbeta utomhus i en av Sveriges trevligaste kommuner? Då är detta rollen för dig.

Om rollen

Som Rörläggare ingår du i ett schaktlag som utför rörläggningsarbeten i Vallentuna och Knivsta. Schaktlaget är en del av enheten Produktion Ledningsnät och arbetar inom ledningsnät för dricks-, spill- och dagvatten.

Bland annat kommer du att arbeta med att åtgärda vattenläckor, genomföra renoveringar och reinvesteringar av ledningsnätet samt bygga ut det, då vi verkar i kommuner som ständigt växer.

I rollen som Rörläggare hos oss kommer du få möjligheten att:
 • Tillsammans med din chef, arbetsledare och kollegor bedöma vilket material och metoder som är bäst lämpade för kommande jobb samt beställa nödvändigt material från våra leverantörer
 • Bidra till att hålla vårt förråd av verktyg och material uppdaterat och i ordning
 • Delta i planering av enhetens projekt och därmed få stor möjlighet att påverka hur projekten utformas
 • Utföra rörläggningsarbeten tillsammans med ett sammansvetsat lag, i en enhet där vi stöttar och lär av varandra
Efter en tids upplärning kommer beredskapstjänstgöring att ingå i tjänsten.

Om dig

Vi söker dig som har några års arbetslivserfarenhet av praktiskt arbete inom VA- och/eller anläggning. Du är en lagspelare som förstår vikten av ett väl fungerande samarbete i schaktlaget och inom bolaget. Självklart är du noggrann, ansvarstagande och har en positiv och drivande inställning till ditt arbete.

Då arbetet bitvis är fysiskt krävande och arbetsmiljön ibland riskfylld, är en god fysik och ett utpräglat säkerhetstänk en förutsättning. Du ser det som självklart att verka för en god arbetsmiljö för dig och dina kollegor och när du ser en risk är du inte rädd för att belysa den.

Som representant för Roslagsvatten ute på fältet möter du flera av våra intressenter, vilket ställer krav på ett serviceinriktat och kommunikativt agerande, både gentemot kunder, entreprenörer och arbetskamrater.

Till vårt schaktlag, som består av rörläggare samt inhyrd grävmaskin och lastbil, söker vi dig som är prestigelös, har ett lösningsorienterat förhållningsätt och som vill vara en del av vår trevliga gemenskap.

Kvalifikationer
 • Erfarenhet av arbete inom anläggning/VA
 • Gymnasieutbildning
 • B-körkort
 • Grundläggande IT-kunskaper
 • God svenska i tal och skrift
Meriterande
 • Tidigare erfarenhet av att arbeta i VA-verksamhet
 • Utbildning Arbete på väg
 • Utbildning PE-svetsning
 • Utbildning Heta arbeten
 • Utbildning Livsmedelshygien dricksvatten
 • Truckförarutbildning
Praktisk information

Tillträde: Omgående

Placering: Vallentuna

Anställning: Tillsvidareanställning på heltid, med tillämpning av sex månaders provanställning

För frågor gällande tjänsten kontakta enhetschef Niklas Högborn, telefon 070-147 34 57, e-post: niklas.hogborn@roslagsvatten.se.

Om du har frågor om rekryteringsprocessen, kontakta Christina Toftgård på e-post: christina.toftgard@roslagsvatten.se, eller Sandra Mathisen på e-post: sandra.mathisen@roslagsvatten.se.

För fackliga frågor, kontakta representant för Kommunal, Magnus Elander, på magnus.elander@roslagsvatten.se eller 08-580 209 72.

Sista ansökningsdag är 2022-08-31. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Tjänsten kan därför komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut, så skicka din ansökan redan idag!

Om oss

Som vi ser det, har vi på Roslagsvatten ett stort och viktigt uppdrag - att möjliggöra hållbara samhällen. Det handlar om att se till att det kretslopp som har tjänat oss i miljoner år kan fortsätta att göra sitt jobb, så att våra barnbarn kan få ta del av en av världens vackraste miljöer. Idag distribuerar vi dricksvatten, renar avloppsvatten och ansvarar för insamling av hushållsavfall samt driver återvinningscentraler i några av de mest expansiva kommunerna i Stockholm- och Uppsalaområdet. Vi erbjuder en betydelsefull och utvecklande tjänst på en arbetsplats som genomsyras av ett öppet arbetsklimat och starkt engagemang. Roslagsvatten är ett kommunägt bolag med cirka 200 medarbetare och har huvudkontor i Åkersberga.
Mer info
Område Vallentuna
Yrkesroll Industri & Anläggning, Anläggningsarbete
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om du är nyfiken på att veta mer om oss och vårt arbete, gå gärna in på vår hemsida för att läsa mer om Roslagsvatten.

Startsidan | Roslagsvatten