Redovisningsekonom

Redovisningsekonom

Om jobbet
I rollen som redovisningsekonom kommer du att sammanställa bolagets ekonomiska redovisning. Det innebär bl.a. att du ansvarar för löpande redovisning, avstämningar, punktskattedeklarationer, anläggningsregister samt framtagande av månads-, kvartals- och årsbokslut. Därutöver ingår att utveckla och förbättra företagets interna modeller för ekonomisk uppföljning och rapportering.

Arbetet sker i samarbete med bolagets två ekonomiassistenter (kund- respektive leverantörsreskontra) och rapportering sker till administrativ chef.

Vi arbetar i ekonomisystemet Visma Control och den ekonomiska uppföljningen och rapporteringen sker huvudsakligen i Excel.

Om Dig
Vår organisation är liten och varje medarbetare är viktig. Vi ställer därför stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som tycker om att arbeta med siffror, är analytisk och noggrann. Du är strukturerad och ordningsam och kan självständigt driva ditt arbete framåt. Du har eftergymnasial utbildning inom ekonomi/redovisning och minst tre års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har goda kunskaper i MS Office, i synnerhet Excel. Du är bokslutssjälvständig med erfarenhet av att arbeta enligt K3.

Övrigt
Vårt huvudkontor ligger i Vallentuna centrum och bor du i norrort är detta ett guldläge för att slippa bilköerna in mot stan. Annars stannar Roslagsbanan och bussar bara ett par hundra meter från porten. Vi sitter i väldigt fina och fräscha lokaler med huvudsakligen egna rum. Det betyder inte på något sätt att vi inte gillar att umgås med varann, tvärtom! Det är högt i tak och socialt. Vi är idag sex personer på avdelningen Verksamhetsstöd, trettionio anställda totalt, varav tjugoen jobbar på huvudkontoret. För frågor om tjänsten kontakta Annica Norbäck på 0850580407 eller annica.norback@sorab.se.

Inkomna ansökningar utvärderas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Krav
  • Du har eftergymnasial ekonomi/redovisningsutbildning
  • Du har minst 3 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
  • Du har självständigt genomfört bokslut enligt K3
  • Du har goda kunskaper i Excel
Meriterande
  • Du har arbetat i ekonomisystemet Visma Control
  • Du har utvecklat ekonomiska uppföljningsmodeller
  • Du har erfarenhet av avfallsbranchen
Mer info
Område Vallentuna
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 12 maj 2019 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SÖRAB är ett regionalt avfallsbolag i norra Stockholm. Vårt uppdrag är att på ett miljöriktigt och rationellt sätt ta hand om det hushållsavfall som uppkommer i våra kommuner. Vi tar även emot verksamhetsavfall från företag i regionen. Vi har höga ambitioner och drivs av ett miljöengagemang med kunden i fokus. Vi har en vältrimmad organisation med god sammanhållning och korta beslutsvägar. På SÖRAB arbetar vi med projekt i varierande storlek, från mindre projekt till större anläggningsbyggen som sträcker sig över en längre tid. Vi driver för närvarande åtta anläggningar, i varierande storlek, för avfallshantering i regionen.