Barnskötare/Resurspedagog 100% till förskolan Vikingen, Brottby/Vallentuna

Barnskötare/Resurspedagog 100% till förskolan Vikingen, Brottby/Vallentuna

Förskolan Vikingen är belägen i Brottby, nordöstra Vallentuna. Vi är en mindre förskola med plats för 25 barn i åldrarna 1-5 år. Här förenar vi lantlig idyll med trygghet, närhet och mycket natur. Verksamheten bedrivs i en stor röd villa med en mängd rum som inbjuder till skapande och lärande. Vår värdegrund bygger på hög personaltäthet, mycket utomhusvistelse och aktiv föräldradialog.

Förskolan Vikingen drivs som ett föräldrakooperativ med engagerade föräldrar och korta beslutsvägar.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter som barnskötare/resurspedagog är framförallt, och i huvudsak, att arbeta som stöd åt ett barn med särskilda behov på grund av synnedsättning. Detta sker i nära samarbete med härliga kollegor för att tillsammans fortsätta driva vår förskola i en trygg, pedagogisk och utvecklande miljö, i enlighet med läroplanen.

Du kommer vara delaktig i planering, genomförande, uppföljning och dokumentation av verksamhetens dagliga pedagogiska arbete tillsammans med arbetslaget. Vår vision är att i en lantlig och trygg miljö ge barnen den bästa grunden för ett livslångt lärande genom meningsfull lek.

Kvalifikationer
Vi söker dig som helst är utbildad barnskötare, meriterande om du har erfarenhet av barn med särskilda behov eller synnedsättning, men det viktigaste är att du är en engagerad och lyhörd person. Du ska vara van att ta eget ansvar, vara en god förebild och vara lyhörd för barns viljeyttringar. Du ska vara en närvarande pedagog som har lätt att samarbeta med olika människor och alltid ha fokus på ditt uppdrag tillsammans med barnen.

I uppdraget ligger också att vara en god förebild för barn och kollegor samt att ha en god förståelse för alla människors lika värde.

Utdrag ur belastningsregistret för skola är ett krav.

Personliga egenskaper
Som personliga egenskaper så värdesätter vi att du är inlyssnande, empatisk, flexibel och har en god samarbetsförmåga. Att samverka respektfullt med vårdnadshavare och kollegor är för oss av största vikt.

Du behärskar det svenska språket i både tal och skrift.

Anställningsform
Tillsvidareanställning enligt kollektivavtal på 100%. Start från 1 sep eller enligt överenskommelse.

Urval och intervjuer sker löpande.

CV och personligt brev skickas till styrelsen@vikingen.nu

Vid frågor kontakta Malin Hansson på 072-241 12 65 alt mailadressen ovan.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Vallentuna
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog, Barnskötare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 sept 2022 (17 dagar kvar)