Hoppa till innehåll
Nytida logotyp

Behandlingspedagog till HVB Villa Ed

Publiceringsdatum
13 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Nytida AB
Telefon
Ansök nu
Nu söker vi på Villa Ed, Edsbruk/Västervik en behandlingspedagog. Tjänsten är en tillsvidareanställning. Vi erbjuder kompetensutveckling och flera förmåner.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:
  • Grundutbildning när du tillsvidareanställs inom Nytida samt kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
  • Förmånsportal med rabatter och erbjudanden
  • Coachande och stöttande chefer nära dig
  • En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
  • Karriär- och utvecklingsmöjligheter
Vi har även kollektivavtal, tjänstepension, försäkringar, friskvårdsbidrag samt skobidrag för omsorgspersonalen.

Om rollen

Vi arbetar utifrån en modell för tillämpad beteendeanalys som följer en tydligt angiven process med givna metodologiska steg. Socialtjänst och ungdom är delaktiga i processen och får ta del av de grafer som kommer att illustrera framgång och eventuella svårigheter. Varje processteg har sina rutiner med angivet mål och syfte. Vårt arbetssätt ställer höga krav på struktur, analytisk förmåga, pedagogisk förhållningssätt och kommunikativa färdigheter. Du arbetar i ett behandlingsteam med behandlare där alla har ett eget ansvarsområde. Interventioner (åtgärder) bestäms vid behandlingskonferenser och genomförs tillsammans med ungdomen, vilket kräver att du kan förhålla dig till behandlingsteamets gruppeniga beslut.

Utgångspunkten för arbetet är vårdplanen som upprättats av uppdragsgivaren. I arbetet ingår att du har både ett behandlande och ett pedagogiskt förhållningssätt.

Som behandlare arbetar du självständigt med behandlingsinsatser i grupp och enskilda samtal. Du kan skapa goda relationer med uppdragsgivare, myndigheter, vårdgivare och andra aktörer som vi samverkar med i behandlingsprocessen. Du skriver månadsrapport och genomförandeplaner, du arbetar aktivt med riskbedömningar och handlingsplaner för din, kollegors och ungdomarnas säkerhet på enheten. Du skapar möjligheter och framgång för ungdomarna genom en tydlig målplanering varje dag.

Om Villa Ed
Villa Ed är ett HVB-hem för ungdomar i åldern 11-15 år. Verksamheten ligger i en lantlig miljö i en by som heter Edsbruk. På Villa Ed arbetar vi utifrån modellen Steg för steg. Vi arbetar hypotesprövande utifrån den enskilda ungdomens behov där ungdomen, vårdnadshavare och uppdragsgivare är delaktiga i hela processen. Vi utgår från att välfungerande dygnsrytm, kost- och motionsvanor är avgörande för ungdomarnas förmåga att tillgodogöra sig behandling. Behandlingsteamet består av ca 8 medarbetare och verksamheten har vaken nattpersonal. Hos oss har vi ett trevligt arbetsklimat och en god stämning i arbetsgruppen. Vi arbetar tillsammans mot gemensamt uppsatta mål med våra ungdomar i fokus.

De ungdomar som placeras på Villa Ed har ofta; psykosocial problematik, utåtagerande beteende och hög skolfrånvaro. Ungdomarna kan också ha en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som försvårar problematiken.

Din erfarenhet och kunskap
Vi söker dig som har:

Minst en 2-årig eftergymnasial utbildning eller en relevant högskoleutbildning med inriktning mot socialt arbete, socialpedagogik och beteendevetenskap.

Erfarenhet från liknande arbete där du har mött ungdomar med psykosocial problematik och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

B- körkort

God datakunskap samt god kunskap i det svenska språket.

Vi förväntar oss att du möter ungdomarna med respekt, förmedlar en känsla av trygghet och är närvarande i varje möte. Arbetet kräver att du har en personlig mognad, är ansvarstagande och prestigelös. Du behöver ha förmåga att arbeta strukturerat. Du delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter och ser det som självklart att bidra till ett gott arbetsklimat.

I rekryteringen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet och vill att du lever våra värderingar:

Respekt - Alla har rätt till ett värdigt liv med såväl fysiskt, psykiskt som socialt välbefinnande.

Ansvar - Vi har medarbetare som vågar och vill och chefer som lyssnar och leder.

Enkelhet - Det är enkelt att påverka och att vara medarbetare eller att bo och vistas hos oss.

Kunskap - Vi reflekterar, lär av varandra och tar tillvara allas kompetens.

Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 2023-01-10
För mer information kontakta: Gruppchef Alexandra Svensson 073-515 06 77 Alexandra.svensson2@nytida.se

Registerkontroll: Utdrag ur belastningsregister behövs uppvisas inför en eventuell anställning
Facklig kontakt: Vision, Magnus Sällström, vision@ambea.se
Kommunal, www.kommunal.se

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

Om du blir kallad till en intervju behöver du kunna styrka att du har rätt att arbeta i Sverige, genom att uppvisa att du har medborgarskap inom EU/EES eller ett giltigt arbetstillstånd.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se
Nytida logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
10 jan. 2024 (32 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se

Fler jobb från samma arbetsgivare

Stockholms stad
Hälsa & Sjukvård
Företagslogga
Tyresö
Hälsa & Sjukvård
Företagslogga

Liknande Jobb

Norrköping
Hälsa & Sjukvård
Företagslogga
Motala
Hälsa & Sjukvård
Företagslogga