Nätverkstekniker stadsnät

Nätverkstekniker stadsnät

Nätverkstekniker

Till Vaggeryds Energi söker vi en ambitiös och drivande Nätverkstekniker med intresse av att arbeta med drift och utveckling av stadsnätet. VEAB är en snabb och smidig organisation där varje medarbetare blir en nyckelperson och därmed ges stora möjligheter att påverka såväl eget som avdelningens verksamhet.

Kundnöjdhet är prioritet 1 i tjänsten. Det uppnås genom att du tillsammans med kollegor säkerställer drift och tillgänglighet i nätet, ansvarar för underhåll och uppgradering av stadsnätet och att myndighetskrav uppfylls.

Du erbjuds ett varierat och stimulerande jobb i en framtidsbransch. Praktiskt arbete blandas med administrativt arbete, utvecklingsarbete blandas med förvaltande uppgifter.

Dina arbetsuppgifter är främst:
  • Drift och övervakning av stadsnätet.
  • Arbete med fibernätets aktiva/passiva utrustning och datahallar.
  • Kundsupport och felavhjälpning hos stadsnätskunder och bistå vid driftstörningar.
  • Samarbete med stadsnätets driftansvarig vid underhålls- eller installationsprojekt.
  • Utveckling och uppgradering av stadsnätets tekniska infrastruktur.
  • Jobb med befintliga tjänstegrenar inom stadsnätet, samt nytillkommande tjänster.
  • Support vid interna IT-frågor.
Teoretisk grundutbildning är viktigt, förslagsvis YH/Högskola inom nätverksteknik, alternativt att du skaffat dig motsvarande kompetens genom gedigen erfarenhet inom området. Vi har inget emot att du är i början av din yrkeskarriär, men ett par års erfarenhet från liknande roller är en förutsättning där du arbetat med säkerhetsfrågor, drift och underhåll av stadsnät, eller andra större datanätverk,

Självklart behöver du en god teknisk kompetens inom hårdvara/mjukvara, nätverksutrustning, fiberutrustning etc. Termer som ODF, Patch, Switch, rx-tx SFP, CPE, dBm, Interface, PSU, Svartfiber, Våglängd är självklarheter för dig.

Du behöver hantera svenska och engelska i tal och skrift.

Som person vill vi att du är anpassningsbar, serviceminded, samarbetsorienterad och har hög problemlösningsförmåga. Andra viktiga egenskaper är att vara initiativtagande och att kunna bidra med utveckling inom ditt ansvarsområde. Stresstålighet och förmåga att hålla huvudet kallt är emellanåt väldigt viktigt.

Visst låter det intressant? Missa inte denna unika jobbmöjlighet.

Arbetstider: Dagtid. På sikt kan ev beredskap ingå i tjänsten.

Placeringsort: Vaggeryds kommun

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, eller enligt ök.

Information: Information om tjänsten lämnas av Codeq AB; Christer Johansson, 0393 - 77 99 95.

Ansökan: Rekryteringarna genomförs i samarbete med Codeq AB. Ansökan senast 8 januari 2021 på www.codeq.se under rubricerad tjänst.
Mer info
Kontaktperson Christer Johansson
Telefon 0706702585
Område Vaggeryd
Yrkesroll Data & IT, Nätverkstekniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 3 feb 2021 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vaggeryds Energi AB är ett av Vaggeryds kommun helägda bolag. Företagets syfte är att producera och sälja energi i form av fjärrvärme, att handla med elenergi, samt att bygga och underhålla nätet för datakommunikation inom kommunen. Genom företagets fibernät erbjuds kunderna även kabel-tv.

Vaggeryds Elverk är sedan 2020 ett dotterbolag till Vaggeryds Energi AB. Vaggeryds Elverk äger och driver elnätet i Vaggeryds tätort och merparten av Vaggeryds kommun.

För mer information: www.vaggerydsenergi.se