Driftingenjör elnät

Driftingenjör elnät

Driftingenjör med stort intresse för el-drift och IT

Till Vaggeryds Energi söker vi en ambitiös och drivande Driftingenjör med specialistkompetens inom elkraft och energi och stort intresse för IT och hur man bygger "smarta elnät".

Ditt uppdrag är ansvar för nätplanering och projektering och att säkerställa ett driftsäkert elnät som uppfyller myndighetskrav och bidrar till fortsatt hög kundnöjdhet.

För rätt person kan tjänsten ge stora utvecklingsmöjligheter. Du placeras i entreprenadavdelningen bestående av åtta medarbetare, men på sikt kan tjänsten utvecklas till Driftchef och då blir en ledningstjänst och placeras under vd.

Du erbjuds ett varierat och stimulerande jobb i en framtidsbransch och som Driftingenjör får du en stor variation i ditt jobb. Praktiskt arbete blandas med administrativt arbete, utvecklingsarbete blandas med förvaltande uppgifter och kompetensmässigt jobbar du med såväl elkraft, energi som IT-lösningar kopplade till elnät. Dina arbetsuppgifter är främst:
  • Beräkningar, dimensionering och projektering på elnätet.
  • Driftledning av elnät. (280 stationer)
  • Verksamhetsutveckling: Implementera o förvalta dokumentationssystem.
  • Utveckling av "smarta" elnät.
  • Beräkningar på solcellsanläggning.
  • Elsäkerhetsfrågor o myndighetskontakter.
  • Driftsättning elstationer.
  • Inköp upphandlingar inom verksamhetsområdet.
  • Drift och underhåll av elnätet
Vi vill att du har eftergymnasial utbildning inom elkraft och/eller energi och är trygg i beräkningar av elnät. Vi har inget emot att du är i början av din yrkeskarriär, men ett antal års praktisk erfarenhet från liknande roll är en förutsättning. Uppbyggnad av "smarta elnät" med utnyttjande av IOT och IT-lösningar är en viktig del i tjänsten och förutsätter stort intresse för och grundkompetens inom IT. Kompetens och erfarenhet inom Projektledning är viktigt och har du dessutom Auktorisation A inom el är det en stor fördel, men inget krav.

Du behöver hantera svenska och engelska i tal och skrift. Erfarenhet från dokumentationssystem är meriterande och du bör trivas med administrativ arbetsuppgifter.

Särskilt viktig personliga egenskaper är att du är stark på planering och har hög problemlösningsförmåga. Vi vill att du är initiativtagande och kan driva utveckling inom ditt ansvarsområde i samarbete med organisationen.

Visst låter det intressant? Missa inte denna unika jobbmöjlighet.

Arbetstider: Dagtid. På sikt kan ev beredskap ingå i tjänsten.

Placeringsort: Vaggeryds kommun

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, eller enligt ök.

Information: Information om tjänsten lämnas av Codeq AB; Christer Johansson, 0393 - 77 99 95.

Ansökan: Rekryteringarna genomförs i samarbete med Codeq AB. Ansökan senast 14 juni på www.codeq.se under rubricerad tjänst.
Mer info
Kontaktperson Christer Johansson
Telefon 0706702585
Område Vaggeryd
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö, Elkraft, Servicetekniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 18 juni 2020 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vaggeryds Energi AB är ett av Vaggeryds kommun helägda bolag. Företagets syfte är att producera och sälja energi i form av fjärrvärme, att handla med elenergi, samt att bygga och underhålla nätet för datakommunikation inom kommunen. Genom företagets fibernät erbjuds kunderna även kabel-tv och kringutrustning.

Vaggeryds Elverk är sedan 2020 ett dotterbolag till Vaggeryds Energi AB. Vaggeryds Elverk äger och driver elnätet i Vaggeryds tätort och merparten av Vaggeryds kommun.

För mer information: www.vaggerydsenergi.se