Hoppa till innehåll
Ansök nu

EHS Manager till Vadstena

Rollen som EHS Manager hos oss på Sulzer är en central roll där du får vara med och påverka och driva säkerhetsarbetet i en snabbfotad organisation. Du får en stimulerande vardag med stort ansvar och frihet och arbetar nära dina kollegor för att nå uppsatta mål.

Låter det som något för dig? Då vill vi höra från dig! 

Vi erbjuder
Hos oss blir du en del av en unik gemenskap där vi bryr oss om varandra. Vi arbetar efter tydligt definierade kärnvärden och strävar efter engagerade medarbetare som verkar i en säker och hälsosam arbetsmiljö.  

Vårt huvudkontor ligger i Vadstena och vi har även kontor i Mölndal, Malmö och Stockholm, samt servicecenter i Vadstena, Göteborg, Årsta, Karlstad och Arlöv.

Vad har Linus Larsson, platschef, att säga om hur det är att jobba på Sulzer? 

"Sulzer är en internationell koncern, där man har stor möjlighet till att växa inom sitt arbetsområde. Företaget har ett modernt ledarskap tillsammans med bra förmåner för de anställda och flexibla arbetstider.

Framtidsvisionen är att vi som fabrik i Vadstena skall växa i samma takt som koncernen har satt upp som mål de kommande åren."

Arbetsuppgifter
Som EHS Manager får du en bred roll och ansvarar för att Sulzer uppfyller och följer gällande regler och riktlinjer kopplade till miljö, säkerhet och arbetsmiljö. Du rör dig på en hög strategisk nivå och arbetar mot ledningsgruppen samt verkar operativt i processer inom området. Du får ett självständigt och omväxlande arbete med möjlighet att påverka hur företaget ska arbeta med EHS frågor, idag och i framtiden.

  • Ansvar för koordination av miljö- och arbetsmiljöarbete
  • Ledning av utveckling och underhåll av företagets ledningssystem 
  • Representera enheten i Vadstena gentemot myndigheter i miljö- och arbetsmiljöfrågor, inkl. rapportering 
  • Bevaka regelverk och andra krav som påverkar vår verksamhet utifrån miljö och arbetsmiljö
  • Leda utredning av större avvikelser/incidenter gällande miljö och arbetsmiljö 
  • Utbilda nyanställda i våra miljö- och säkerhetsfrågor samt säkerhetsställa vår kompetens internt 
  • Initiera och planera interna och externa revisioner av certifieringsorgan

Din profil
Till rollen som EHS Manager söker vi dig som har erfarenhet från att driva ett systematiskt miljö- och säkerhetsarbete. Du har erfarenhet av liknande roller alternativt har du som minst högskoleutbildning inom EHS-området. 

Du har god förmåga att skapa struktur och ordning samt förmedla och kommunicera information på olika nivåer. För att lyckas i rollen bör du vara välorganiserad, initiativtagande, lösningsorienterad och ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Som person är du driven, lyhörd och prestigelös med ett flexibelt arbetssätt och trivs med att verka brett inom organisationen. 

  • Kunskap om svensk lagstiftning och standarder inom miljö och arbetsmiljö 
  • Kunskaper inom arbete med certifiering och internrevision
  • Svenska och engelska i både tal och skrift

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Malou Magnusson, 0707-58 87 45, och Josefine Petersson, 0702-50 14 29, på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

Om Sulzer
Sulzer Pumps är ett globalt ledande bolag inom utveckling, tillverkning och service av centrifugalpumpar och omrörare till kunder inom områden som olja, gas, vatten, vattenrening, gruvdrift, pappersindustri och liknande. Vi tillhandahåller en utmanande och givande arbetsmiljö där mångfald är värderad som nyckelfaktor till framgång. Vi erbjuder en intressant och mångsidig tjänst i en internationell arbetsmiljö med goda möjligheter och förutsättningar för vidare utveckling. Vårt huvudkontor ligger i Vadstena och vi har även kontor i Malmö, Göteborg och Stockholm samt servicecenters i Vadstena, Göteborg, Årsta, Karlstad och Arlöv. 

www.sulzer.com

Sulzer Pumps Sweden AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
28 dec. 2023 (19 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Intenso Teknikrekrytering är specialister på rekrytering och search av ledare och specialister inom engineering, tech och IT. Vi hjälper tekniska specialister ta nästa steg i karriären och det finns alltid många intressanta tjänster hos oss. Gå med i vårt nätverk och bli kontaktad när rätt tjänst dyker upp.
https://register.masterhelp.se/candidate/signup
https://www.intenso.se/sv

Fler jobb från samma arbetsgivare

Göteborgs stad
Försäljning
Företagslogga
Göteborgs stad
Teknik & Ingenjör
Företagslogga
Göteborgs stad
Teknik & Ingenjör
Företagslogga