Verksamhetschef för kommunal hälso- och sjukvård

Verksamhetschef för kommunal hälso- och sjukvård

Om arbetsplatsen

Vadstena är en attraktiv kommun belägen på den vackra Östgötaslätten vid Vättern. Här finns en unik historisk miljö med anor från medeltiden. Kommunen har 7500 invånare och erbjuder hög kvalitet på kommunal service, boende och fantastiska kultur- och naturupplevelser. Helt enkelt en plats man längtar till. Vadstena kommun är en av kommunens största arbetsgivare med ca 600 medarbetare inom ett hundratal yrken.

Vill du veta mer om oss?
Besök oss på www.vadstena.se

Socialförvaltningen söker en verksamhetschef med ansvar enligt hälso- och sjukvårdslagen.

Är du en trygg, utvecklings och målmedveten ledare som har förmåga att åstadkomma kvalitet för hälso- och sjukvårdens målgrupp och dina medarbetare så ser vi gärna att du söker tjänsten.

Som verksamhetschef ingår du i förvaltningens ledningsgrupp under ledning av socialchef. Ledningsgruppen består idag av nio enhetschefer inom områdena äldreomsorg, LSS, individ- och familjeomsorg samt medicinskt ansvariga.

Arbetsuppgifter

Som verksamhetschef inom kommunal hälso- och sjukvård har du ansvar för verksamheten och dess kvalitet, ekonomi och personal. Enheten består av 14 sjuksköterskor, 4 arbetsterapeuter, 3 fysioterapeuter och 1 undersköterska, verksamheten bedrivs dygnet runt.

Du förväntas leda, styra och kvalitetssäkra verksamheten i linje med gällande lagstiftning, uppställda mål, fattade beslut samt tillgängliga resurser.

I uppdraget som verksamhetschef enligt hälso- och sjukvårdslagen ska du säkerställa att patientens behov av trygghet, kontinuitet, samordning och säkerhet i vården tillgodoses.
Det är även viktigt att skapa goda relationer och nära samverkan med såväl interna som externa samarbetspartners. Du är en ambassadör för våra verksamheter och tycker om möten med människor. Du ser ditt uppdrag utifrån ett helhetsperspektiv med individen i fokus.

Gillar du utmaningar och vill ha ett utvecklande jobb, då kan du bli en viktig del för att skapa en väl fungerande kommun där människor kan bo och trivas. Vi erbjuder dig ett roligt och omväxlande arbete där du får möjlighet att arbeta med erfarna och engagerade kollegor och medarbetare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren finner relevant för uppdraget. Du har tidigare erfarenhet av chefsuppdrag, företrädesvis inom hälso- och sjukvård. Det är meriterande om du genomgått en ledarskapsutbildning och har erfarenhet av arbete inom en politiskt styrd organisation.

Uppdraget kräver att du har helhetsperspektiv och struktur samt är tydlig i ditt ledarskap och kommunikation vilket ger förutsättningar för att nå verksamhetens mål. Vidare har du ett prestigelöst och relationsskapande förhållningssätt som genomsyras av tillit till medarbetarna. Du är omvärldsorienterad och följer utvecklingen inom området och skapar förutsättningar för ständiga förbättringar. Rollen ställer krav på att du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, då arbetet kan innebära att skriva utredning och rapporter till ansvarig nämnd.

Vi ser dig som en viktig person i vår verksamhet och vi lägger stor vikt på personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2020-10-01 eller efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast:2020-09-30

Referensnummer: 53/2020

Lön

Löneform: Månadslön, Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Caroline Strand
Socialchef
0143-15166
caroline.strand@vadstena.se

Facklig företrädare

Emma Klingvall
Vårdförbundet
013-35 67 90
emma.klingvall@vardforbundet.se
Mer info
Kontaktperson Caroline Strand
Telefon 0143-15166
Email Mejla Caroline Strand
Område Vadstena
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.vadstena.se/Startsida/
Sista ansökningsdag 30 sept 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Övrigt

Vadstena är en attraktiv kommun belägen på den vackra Östgötaslätten, med utsikt över Vättern. Här finns en unik historisk miljö med anor från medeltiden. Kommunen har drygt 7000 invånare och erbjuder hög kvalitet på kommunal service, bra boende och fantastiska kultur- och naturupplevelser. Helt enkelt en plats man längtar till. Vadstena kommun är en av kommunens största arbetsgivare med ca 550 medarbetare inom ett hundratal yrken.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

http://www.vadstena.se