Vindkraftstekniker - Åseda

Vindkraftstekniker - Åseda

Är du intresserad av el, mekanik eller hydraulik och brinner för förnyelsebar energi? Eller är du redan servicetekniker och söker en ny utmaning? Då kan du vara vår nya vindkraftstekniker. Vestas erbjuder dig som är driven och självständig möjligheten att utvecklas och arbeta som service- och underhållstekniker på vindkraftverk med den absolut senaste teknologin.

Service Sweden/Finland > Region South Sweden > Småland & Blekinge

Vestas North and Central Europe är en affärsenhet som omfattar Skandinavien, Storbritannien, Irland, Polen, Finland, Baltikum, Tyskland, Benelux såväl som Östra Europa samt södra delen av Afrika. Vi ansvarar för försäljning, projekt, installation och service för vindparker i dessa regioner. Vi har ett regionalt kontor i Malmö såväl som servicedepåer runt hela Sverige.

Serviceavdelningen för Sverige och Finland ansvarar för service och underhåll av våra vindkraftverk i länderna. Vestas North and Central Europe strävar efter att vara den högst presterande affärsenheten inom Vestas, gällande såväl modern energi och kundnöjdhet som att vara den mest attraktiva arbetsplatsen. Med dessa ambitioner har vindkraftsteknikern en viktig roll i frontlinjen av våra serviceavtal. I denna roll kommer du att få arbeta i en spännande bransch i team med engagerade medarbetare.

Arbetsuppgifter
Just nu söker vi två vindkraftstekniker till Åseda, som kommer att ingå i serviceteam med ansvar för service och underhåll av våra vindkraftverk i Småland och Blekinge. Vi söker dig som är flexibel, självständig och hungrig på att utvecklas. Du reser gärna i tjänsten både inom området, men även till andra servicedepåer i landet och är positiv till specialuppdrag så som huvudkomponentsbyten och idriftsättning av nya turbiner. Vi tror att du vill växa i rollen som vindkraftstekniker och så småningom få möjlighet till mer ansvar allteftersom Vestas växer och nya vindkraftsparker byggs.

Tjänsten som vindkraftstekniker ställer höga krav på noggrannhet och professionalitet då vi är ytterst måna om att vårt servicearbete utförs med högsta kvalitet och säkerhet. För att lyckas fullt ut med arbetsuppgifterna tror vi att du är en person som har goda kunskaper i el och/eller mekanik, är serviceinriktad och affärsmässig.

Dina arbetsuppgifter kommer att innefatta:
 • Service och underhåll av vindkraftverk i enlighet med serviceavtal.
 • Felsökning och reparation på vindkraftverk, såväl mekanisk som elteknisk.
 • Kundkontakt med ägare kring kommande service/reparationer och tydlig rapportering av utförda åtgärder.
 • Ansvar och skötsel av servicebilen och dess verktyg.
 • Ansvar för reservdelslager inkl. inventering och beställningar av material/reservdelar/verktyg, returgods mm.
 • Daglig rapportering och registrering i vårt affärssystem, SAP.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
 • Erfarenhet och/eller utbildning inom el och/eller mekanik. Du är även villig att utveckla dina färdigheter inom områdena.
 • God allmän datorvana
 • Goda kunskaper i både svenska och engelska (koncernspråk) i tal och skrift
 • Tidigare erfarenhet som servicetekniker/liknande arbete är meriterande
 • Tidigare erfarenhet av ledarskap är meriterande.
 • Körkort.
Personliga egenskaper
 • Du är driftig, flexibel och tar egna initiativ.
 • Du trivs med att arbeta i team, kommunicera med andra delar av organisationen och du är serviceinriktad.
 • Du är lösningsorienterad, strukturerad och kan arbeta självständigt.
 • Då arbete sker på hög höjd krävs god kroppsfysik.
 • Du har ett högt säkerhetstänk.
 • Du är öppen för förekommande oplanerad övertid och att hjälpa till i andra områden.
Särskilda krav
Tjänsten innebär en del resor med övernattningar för vidareutbildningar i Malmö och Danmark samt resor till andra områden för supportuppdrag. För denna tjänst är alltså hög flexibilitet vad det gäller resor och arbetstider ett absolut krav. Tjänsten kommer att utgå ifrån Åseda.

Ett krav för att erhålla anställning ett godkänt mast- och stolpintyg, vilket består av ett belastnings-EKG och läkarundersökning. Detta utförs under rekryteringsprocessen.

Vi erbjuder
Våra anställda är vår största tillgång. Förutom en konkurrenskraftig lön och fördelar, så som friskvårdsbidrag och snabb tillgång till specialiserad sjukvård, investerar vi i din utveckling. Efter en grundlig introduktionskurs erbjuder vi fortlöpande utveckling av dina färdigheter med ett väletablerat utbildningsprogram. Du får arbeta i ett team med stor mångfald och motiverade servicetekniker, i en stimulerande miljö i ett snabbt växande internationellt företag där god kommunikation och struktur är nyckeln till bra resultat. Då Vestas verkar för en jämställd arbetsplats välkomnar vi kvinnliga såväl som manliga sökanden.

Sista ansökningsdag
Vi behandlar inkomna ansökningar löpande. Sista ansökningsdag är 20 november.

För ytterligare information om tjänsten vänligen kontakta rekryterare Elin Holm 0730 73 9903.
Mer info
Område Uppvidinge
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö, Materialteknik, Mekanik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 20 nov (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

About Vestas
Vestas is the energy industry's global partner on sustainable energy solutions. We design, manufacture, install, and service wind turbines across the globe, and with 94 GW of wind turbines in 79 countries, we have installed more wind power than anyone else.

Through our industry-leading smart data capabilities and unparalleled 79 GW of wind turbines under service, we use data to interpret, forecast, and exploit wind resources and deliver best-in-class wind power solutions. Together with our customers, Vestas' more than 24,300 employees are bringing the world sustainable energy solutions to power a bright future.

We invite you to learn more about Vestas by visiting our website at www.vestas.com and following us on our social media channels.