Specialistsjuksköterska inom hemsjukvården med inriktning demensvård

Specialistsjuksköterska inom hemsjukvården med inriktning demensvård

Om arbetsplatsen
Uppvidinge kommun är kommunens största arbetsgivare med cirka 800 anställda. I våra verksamheter jobbar vi efter värdeorden mod, tolerans och kreativitet. Vi vill att våra anställda ska känna stor delaktighet och att det ska finnas utrymme för kreativitet, flexibilitet och utveckling. Dina idéer är betydelsefulla. Hos oss har du möjlighet att verkligen göra skillnad för kommunens invånare. Att våra anställda känner arbetsglädje och har god hälsa är viktigt för oss. Därför satsar vi på hälsofrämjande insatser. Välkommen med din ansökan och välkommen till en kommun med ett blomstrande näringsliv, ett rikt föreningsliv och närhet till naturen!

Arbetsuppgifter
Vi är behov av Dig som vill ha ett arbete som är stimulerande, kreativt, uppskattande och utmanande. Hemsjukvården är nu i ett skede där vi tillsammans ser över vårt arbetssätt så att vi kan möta dagens krav men även framtidens. Vi ser att behovet av ökad kvalificerad hemsjukvård finns och enligt prognos öka. Att arbeta som specialistsjuksköterska inom demenssjukdomar innebär att få arbeta med något av det bästa och mest berikande som finns att göra vardagen bättre för personer med demenssjukdom och dess anhöriga. Allt arbetet utgår ifrån god samverkan såväl som internt och externt. Du har en övergripande funktion att utveckla och förbättra demensvården i Uppvidinge kommun. Du kommer vara drivande i ett nybildat multi- tvärvetenskapligt team med medlemmar från både kommun och region. Vi utgår från ett personcentrerat arbetssätt där personen med demenssjukdom sätts i fokus. Som specialistsjuksköterska i demenssjukdomar ingår handledning och utbildning av personal, förmedla kunskap till personer med demenssjukdom, anhöriga och samhällsmedborgare. Du följer och förmedlar kunskap och forskningsutvecklingen inom demenssjukdomar. Detta kräver att Du är en god kommunikatör, kunna förmedla sig i text och tycker om att undervisa Det krävs att du kan arbeta självständigt och i team. Du ser utveckling av arbetssätt och verksamhet som en självklar del i Din funktion. Du får ett varierande och stimulerande arbete genom att utföra dagens arbete och samtidigt utveckla det inför morgondagens utmaningar. Att kunna vikariera för ordinarie medicinsk ansvarig sjuksköterska MAS är något vi önskar på sikt. Låter detta som något för Dig, att vara med att utforma, tveka inte med din ansökning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har specialistkompetens i demenssjukdomar. Om Du är utbildad i och har arbetat med BPSD är det meriterande. Vi utgår ifrån professionellt förhållningssätt, lösningsfokuserat och flexibelt tankesätt. God förmåga till att samarbeta är av största vikt. Körkort är ett krav. Intervjuer sker löpande.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Uppvidinge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Inför rekryteringsarbetet har Uppvidinge kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Lena Danielsson
Telefon 0474-470 00
Område Uppvidinge
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 dec 2020 (17 dagar kvar)