Välkommen till vårdcentralen och familjecentralen i Åseda!

Välkommen till vårdcentralen och familjecentralen i Åseda!

Om arbetsplatsen
Vill du jobba på en arbetsplats med nära samarbete och goda patientrelationer? Då tycker vi att du ska söka tjänsten som distriktssköterska på vårdcentralen Åseda, med inriktning BVC! Vi som jobbar här är distriktsköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor, medicinska sekreterare, lokalvårdare och läkare. För oss är det viktigt med ett positivt arbetsklimat, där vi trivs och utvecklar vårdcentralen tillsammans. I vårt arbete är kvalitet, kontinuitet, ett gott bemötande och god tillgänglighet ledord och något vi jobbar för varje dag. Vi vill ge dig en trygg start hos oss, med stabil introduktion och handledning i arbetet. Som kollega vill vi att du ska trivas, känna arbetsglädje och kunna utvecklas på jobbet - då tror vi det blir som allra bäst. För en god arbetsmiljö, det skapar vi tillsammans. Vi har också ett nära samarbete med vårdcentralen Lenhovda och där vi hjälps åt för att lösa verksamheten på bästa sätt. Vårdcentralen Åseda har ca 3800 listade patienter, några som vi träffar nästan varje vecka och en del mer sällan. Att jobba på vårdcentral innebär att vi får möjlighet att följa patienter genom hela livet och möta patienter i alla åldrar och livssituationer. Just denna tjänst innebär också arbete med barnhälsovård, så du kommer få träffa en hel del av våra yngsta besökare. Vårt BVC är del av familjecentralen i Åseda, något som är en stor fördel för både oss som arbetar här men framför allt för våra barn och familjer. På familjecentralen samarbete barnhälsovården, mödravården, rådgivande socialtjänst och öppen förskola med barnet och familjen i centrum. Familjecentralen finns en trappa upp från vårdcentralen, så vägen är kort och samarbetet enkelt.

Arbetsuppgifter
Att jobba distriktssköterska hos oss innebär att arbeta både utifrån ett hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande perspektiv, men även med akuta symtom. Arbetsuppgifterna på vårdcentralen kommer bland annat att innebära distriktssköterskemottagning, konsultation med patienter via telefon, tidsbokning och mottagningsarbete. På BVC är uppdraget att främja barns hälsa och utveckling och ge föräldrar möjlighet att öka sina kunskaper om barns behov. Här arbetar du med barn 0-6 år och deras föräldrar i frågor om utveckling, tillväxt, vaccinationer, samtal, rådgivning, hembesök samt föräldrautbildning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är distriktsköterska eller barnsjuksköterska, gärna med erfarenhet av arbete från primärvård. Vi ser att du har ett positivt förhållningssätt, är engagerad och gillar att bidra till vårdcentralens utvecklingsarbete. Du har lätt för att samarbeta, förmåga att arbeta självständigt samt medverka till en god arbetsmiljö. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Har du några frågor eller funderingar, tveka inte att höra av dig till någon av oss. Vi berättar gärna mer om vår vårdcentral!

Övrigt
Tillsammans med de offentliga vårdcentralerna hjälps vi även åt att bemanna jourläkarcentralen i Växjö, på kvällar och helger, när vårdcentralerna är stängda. Tjänstgöring på jourläkarcentralen i Växjö kan därför bli aktuellt men är alltid något vi har en dialog om tillsammans och ett ansvar som vilar på hela arbetsgruppen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Mer info
Kontaktperson Ann Karlberg
Telefon 0474-499804
Område Uppvidinge
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 19 maj 2021 (8 dagar kvar)