Underhållstekniker/mekaniker

Underhållstekniker/mekaniker

Om Quant
Quant är världsledande inom industriellt underhåll. I över 30 år har vi förverkligat den fulla potentialen av underhåll för våra kunder. Från att inkludera god säkerhetspraxis och bygga rätt underhållskultur, till att optimera underhållskostnader och förbättra anläggningens prestanda – våra medarbetare gör skillnad! Vi brinner för underhåll och är stolta över att se att vi uppnår våra kunders mål på det mest professionella sättet.

Vi finns över hela världen inom ca. 400 anläggningar och är ca 2300 anställda.

Quant i Åseda servar Spaljisten och ansvarar för förebyggande och avhjälpande underhåll på produktionsutrustningar.

Din roll som underhållstekniker/mekaniker
I rollen som underhållstekniker får du genomföra löpande arbete för akut- och förebyggande underhåll, hos vår kund Spaljisten i Åseda. Hos oss får du möjligheten att utvecklas i din roll som tekniker genom att arbeta i en produktion med med både äldre och nyare maskinutrustning. Vi jobbar med att hjälpa kunderna att bibehålla och effektivisera maskinprestandan på deras anläggningar.

Arbetsuppgifter
  • Tjänsten som Underhållstekniker/mekaniker innebär bland annat att utföra:
  • Mekaniskt förebyggande underhåll, vilket utförs enligt fastslagna rutiner.
  • Avhjälpande underhåll i tätt samarbete med kollegor inom underhåll, men även tillsammans med andra stödfunktioner för att lösa akuta maskinreparationer.
  • Felsökning på maskiner vilket innebär att kunna arbeta analytiskt och hitta grundorsaken till problemet.
  • Maskinbearbetning och tillverkning av enklare mekaniska konstruktioner.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har verkstadsteknisk utbildning, gärna med inriktning underhåll. Du har tidigare erfarenhet av verkstadsarbete och mekanisk felsökning. Meriterande om du har pneumatik kunskaper, samt kunskap inom elektrisk underhåll. Du har god datavana då samtliga underhållsarbeten rapporteras i vårt mobila underhållssystem Maximo.

Personliga egenskaper
Då arbetet till stor del innebär att felsöka vid haverier eller produktionsstopp är det viktigt att du har en god förmåga att lösa uppkomna problem. Du arbetar ofta mot en förväntat tid för uppstart vilket kräver att du är stresstålig. Som Underhållstekniker/mekaniker jobbar du nära kunden samt i en grupp och vi ser därför att du är kundorienterad och bra på att samarbeta. Du trivs med att ta egna initiativ och komma med förslag på lösningar för att ständigt förbättra arbetssätt och maskinparken.

Vem trivs här?
För att trivas hos oss bör du vara en ansvarsfull och självgående person som gärna ser förbättringar och nya möjligheter. Du är noggrann och brinner för underhåll, liksom ett föredöme när det gäller säkerhet. Din förmåga att kommunicera och presentera på svenska och engelska, i tal och skrift, är viktig. Hos oss kommer du att arbeta i ett ungt bolag som skapar möjligheter tillsammans med våra kunder. Som anställd hos Quant kan vi erbjuda en rad förmåner i form av friskvård, upphandlade erbjudanden och unika försäkringar.

Om Spaljisten
Spaljisten AB, med produktion i Åseda, grundades år 1975. Tack vare våra 140 fantastiska medarbetare levererar vi varje år 2100 fullastade lastbilar med perfekt folierade spånskivor till våra kunder. Sortimentet består idag av både enstycksförpackade folierade produkter och komplexa möbler. Sedan mitten av 1980-talet är Spaljisten en leverantör till IKEA. Spaljisten är FSC® certifierade och har alltid nästa generation och vår närvaro på jorden i åtanke när vi producerar våra produkter. Spaljisten AB ingår i koncernen Surewood Industries AB, en stor träförädlingskoncern där även KG-list AB och Anebyhusgruppen AB ingår.

Ansökan
Ansök online och bifoga CV och personligt brev, berätta gäran varför du skulle passa i den här rollen. Vi behandlar ansökningar löpande under ansökningstiden och ber dig därför skicka ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Kontaktperson Louise Lundgren
Email Mejla Louise Lundgren
Område Uppvidinge
Yrkesroll Fordon, Mekaniker, Industri & Anläggning, Teknik & Ingenjör, Servicetekniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 7 mars 2021 (9 dagar kvar)