Hoppa till innehåll
Vattenfall logotyp

Arbetsledare instrumentunderhåll - Forsmarks Kraftgrupp

Ansök nu
Om tjänsten

Är du en trygg ledare och har erfarenhet av tekniskt arbete? Vill du har roligt på jobbet och samtidigt vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Nu söker vi en arbetsledare till instrumentunderhåll (NMK) på Forsmarks Kraftgrupp. Låter det intressant? Tveka inte att söka!

Om jobbet

Enheten Instrumentunderhåll ansvarar över att underhålla processystemen där utrustningen kan vara både analog och digital. Det operativa arbetet fördelas över fem grupper med ca 5-14 personer i varje grupp, inklusive gruppchef och arbetsledning. Den här tjänsten gäller för instrumentunderhåll på Forsmark 3, där du som arbetsledare inom instrumentunderhåll börjar dagen med ett morgonmöte för att sedan aktivt arbetsleda det operativa arbetet. Det handlar i stor utsträckning om att du ska förstå och prioritera det dagliga arbetet i anläggningen i samråd med driften. Det vilar ett stort eget ansvar i rollen där du bör använda befintliga resurser på bästa sätt.

Vi erbjuder ett utvecklande arbete med en stor variation i arbetsuppgifter, i en miljö där säkerhet, kvalitet och teknik står i centrum. Hos oss får du stort ansvar och god kompetensutveckling. Du kommer ingå i en trevlig och stimulerande arbetsgrupp, där du och din arbetsledarkollega arbetar parallellt med att leda gruppens operativa arbete.

Vidare innebär rollen ett tätt samarbete med representanter från andra avdelningar på Forsmark så som konstruktion, mek och el-underhåll, samt externa parter.

Dina arbetsuppgifter
  • Planera och bereda förebyggande och avhjälpande underhåll för gruppen
  • Aktivt delta i det operativa arbetet
  • Utveckla underhållsprogrammet och delta i utveckling av verksamhetsområdet med avseende på framtida behov
  • Identifiera brister och föreslå ändringar för att åtgärda dem i anläggningen
  • Aktivt arbeta med gruppens utveckling mot Forsmarks kärnvärden
Din bakgrund

För att lyckas i rollen behöver du vara en trygg och tydlig ledare som trivs bra i en central position där du leder och planerar det dagliga arbetet för gruppen. Du är strukturerad och kvalitetsmedveten samt förstår vikten av ett gott samarbete. Det faller sig naturligt för dig att samarbeta med andra för att uppnå bästa möjliga resultat och du har enkelt för att skapa nya relationer med olika grupper av människor. Du har ett flexibelt förhållningssätt för att enklare kunna hantera skiftande behov i olika situationer samt att du drivs av nya utmaningar och ser möjligheter istället för hinder.

Vi söker dig som i grunden har lägst en avslutad gymnasieutbildning inom teknik eller relevant arbetslivserfarenhet inom aktuellt område. Vi lägger stor vikt vid att du tidigare har erfarenhet av tekniskt arbete samt har potential att axla en ledande roll. Vi ser positivt på om du har förståelse för analog och digital teknik. Erfarenhet inom kärnkraftsindustrin eller processindustrin som tex pappers- eller läkemedelsindustri ses som meriterande. För att lyckas i rollen ser vi att du har kännedom om administrativa IT-system som Windows, Officepaketet och SAP, samt goda kunskaper i svenska språket, både tal och skrift.

Beredskapstjänstgöring kan förekomma därför ser vi att du har körkort.

Mer information

Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Jonas Nordén tfn 070-232 80 51,

alt. Erika Kjettselberg tfn 072-208 28 20 eller Patrik Eriksson tfn 070- 288 19 13.

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Agnes Jansson tfn 070-295 67 43

Våra fackliga representanter är: Akademikerna - Anders Karlsson, Ledarna - Jörgen von Ubisch, SEKO - Henrik Persson, Unionen - Jenny Elmesiöö. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Placeringsort: Forsmark

Välkommen med din ansökan senast den 24 september. Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter. Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

#Vattenfall

Om oss

Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
30 okt. 2023 (35 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare