Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Förpackningsingenjör till ledande Thermo Fisher Scientific

Publiceringsdatum
13 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du redo för en spännande resa där innovation möter mångfald? Thermo Fisher Scientific är alltid på jakt efter ny kunskap och arbetar i en miljö fylld av högteknologi. Med över en miljard dollar investerade i forskning varje år ligger de i framkant när det gäller att lösa globala utmaningar. Du blir en del av en ledande organisation inom diagnostiska tester för allergier, astma och autoimmuna sjukdomar, där du inte bara formar framtiden för ett företag med en unik marknadsposition, utan också bidrar till att förbättra människors hälsa. Bli en del av Thermo Fisher Scientific och gör skillnad!Om tjänsten

Välkommen till Thermo Fisher Scientific - en världsledande aktör som inte bara sätter standarden för branschen utan också strävar efter att göra en verklig skillnad i samhällen över hela världen. I hjärtat av Uppsala driver de framtidens hälsa genom att tillverka och marknadsföra avancerade blodprovssystem som är avgörande för att stödja klinisk diagnostik och övervakning av allergi, astma och autoimmuna sjukdomar. Process Engineering-teamet är produktionens räddningspatrull, redo att agera snabbt vid behov. Deras arbete är uppdelat i tre områden: akut support, problemlösning och utveckling. Genom att lösa akuta problem och genomföra noggranna utredningar förebygger de framtida utmaningar. Genom kontinuerlig innovation och förbättringar av produktionsprocessen säkerställer de hög effektivitet och konkurrenskraft. Dessutom tar de ansvar för reklamationsutredningar för att säkerställa högsta kvalitet på produkterna. Som förpackningsingenjör kommer ditt huvudsakliga fokus att ligga på plast-, kork- och pappersförpackningar där du börjar din dag med att fånga upp eventuella reklamationer från kunder och marknadsbolag. Ibland krävs det att du beställer hem material för att undersöka problemet närmare, som till exempel en läckande flaska som behöver testas. En betydande del av ditt arbete involverar att kommunicera med leverantörer för att utreda eventuella tillverkningsproblem. Du kommer också att ha nära kontakt med produktionsavdelningarna för att undersöka avvikelser i produktionen. Ibland måste du genomföra studier för att testa olika material där du planerar, utför och dokumenterar resultaten noggrant. Dessutom kommer du regelbundet att bege dig ut i produktionen för att observera och lära dig mer genom att prata med operatörerna. Att vara nyfiken och aktiv i din kunskapssökning är en central del av ditt arbete.

Du erbjuds mer än bara en professionell utmaning. Hos Thermo Fisher Scientific välkomnas du in i en positiv och stöttande arbetsmiljö där teamet, som idag består av 15 personer, inte bara arbetar hårt tillsammans utan också har roligt. Här finns det utrymme för personlig och professionell tillväxt, och varje dag får du möjlighet att bidra till att forma framtiden för hälsa och medicinsk teknik.

Det här är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Thermo Fisher Scientific. Uppdraget kommer att vara på heltid och förväntas pågå minst fram till årsskiftet. Det kan finnas möjlighet till förlängning, förutsatt att utrymme för det finns och att alla parter är nöjda med samarbetet.

Du erbjuds

 • Att bli en del av en trygg organisation där dina initiativ och idéer värdesätts
 • Goda utvecklingsmöjligheter då det finns många spännande roller med ansvar att växa in i
 • Arbete hos ett internationellt framtidsbolag där det kommer hända mycket framåt


Arbetsuppgifter
 • Bevakning av mejlboxen för inkommande reklamationer
 • Beställning av material från kunder och marknadsbolag för att undersöka reklamationer
 • Kommunikation med leverantörer för att utreda tillverkningsproblem, speciellt för plast-, kork- och pappersförpackninga
 • Utredning av avvikelser i produktionen
 • Genomförande av studier för att testa etiketters stabilitet
 • Planering, utförande och dokumentering av resultaten
 • Regelbundna besök i produktionen för att observera och lära av operatörerna


Kvalifikationer
 • Har en ingenjörsutbildning inom tex maskinteknik eller kemiteknik där du inriktat dig mot material alternativt har en YH-utbildning mot förpackningsutveckling
 • Har erfarenhet av arbete i produktion
 • Har erfarenhet av avvikelsehantering och kvalitetsarbete
 • Är mycket bekväm med Office-paketet
 • Är mycket bekväm med svenska och engelska i både tal och skrift

Det är meriterande, men inget krav, om du har:

 • Arbetat i en liknande roll tidigare
 • Erfarenhet av att arbeta med etiketter

Du är en självgående individ med en stark problemlösningsförmåga och högt fokus på kvalitet. Du har ett öga för detaljer, trivs med att lösa komplexa problem och du genomför ditt arbete med noggrannhet och struktur. Eftersom du kommer att ingå i ett team och samarbeta med olika parter, värdesätter du god laganda och kommunikation.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltider, kontorstider
 • Placering: Uppsala, Fyrislund
 • Övrigt: Som en del av processen kommer det genomföras ett drogtes

Läs mer om hur Thermo Fisher Scientific presenteras sig på deras hemsida - HÄR!

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
13 augusti 2024 (53 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se