Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Bli teknisk expert som ILS-Ingenjör genom Academic Work Academy

Publiceringsdatum
03 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Har du drömt om att arbeta i en innovativ och dynamisk miljö där ditt ansvar innefattar att förbättra världen genom teknisk expertis och innovation? Vill du vara med och utveckla nästa generations produkter och system som bidrar till ett tryggare samhälle? Då kan rollen som ILS-ingenjör vara något för dig! Efter 12 veckors utbildning genom Academic Work Academy får du möjlighet att arbeta med de mest avancerade tekniska lösningarna och växa I rollen som ILS-Ingenjör hos någon av våra spännande kunder. Tveka inte att söka denna möjlighet redan idag!Om tjänsten

Tänk dig att du är med om ett husbygge. Hur skall huset planeras och konstrueras för att det skall fungera och fylla sin funktion under lång tid framöver? Går saker att ersätta om 15 år? Blir det väldigt dyrt eller svårt att reparera vissa system? Du skall säkerställa att huset fungerar som det är tänkt för de som bor i det! Detta innefattar att säkerställa att huset går att reparera, alla viktiga delar och system i huset går att kostnadseffektivt underhålla, lagas och vid behov bytas ut. Designen skall vara rätt gjort och det skall gå att beställa underhåll och reparationer. En ILS-Ingenjör gör samma sak, fast inom än mer komplicerade system och inom branscher som ställer krav på driftsäkerhet och innehåller avancerade tekniska lösningar. ILS-ingenjören bidrar till en hållbar utveckling med hela livscykeln i fokus!

Förkortningen ILS står för Integrated Logistics Support eller Integrerat logistikstöd och är en internationellt etablerad metod som främst används inom försvarssektorn men också inom flyg- och rymdindustrin, sjöfartsindustrin och fordonsindustrin. ILS-Ingenjören är specialiserad på att planera, utveckla och genomföra integrerade logistiklösningar för tekniska system och produkter och ansvara för att säkerställa att systemen är driftsäkra, underhållsbara och kostnadseffektiva under hela sin livscykel.

Oavsett tidigare förkunskaper inom teknik eller ej, välkomnar vi dig som är nyfiken på att jobba som ILS-ingenjör hos någon av våra spännande kunder som redan nu visat intresse för din kompetens. Du utlovas 12 spännande och intensiva utbildningsveckor på vårt Academyprogram med en tillsvidareanställning efter avklarad examen med uppdrag hos någon av våra spännande kunder.

"Alla elever hade olika bakgrunder och gick in i utbildningen med samma mål, att byta karriär och bli ILS ingenjörer, otroligt i efterhand att se hur mycket vi har lärt oss genom dessa korta men intensiva veckor och att vi nu får jobba med världens häftigaste och mest avancerade teknik." Emil Nordman, Alumn ILS Academy 2023.

ARBETSUPPGIFTER

Beroende på arbetsplats efter examen kommer dina arbetsuppgifter variera, men i rollen som ILS-Ingenjör blir du delaktig i spännande och varierande uppdrag inom branscher som exempelvis försvar, industri och infrastruktur. Detta kan exempelvis innefatta arbetsuppgifter som:

 • Genomföra kravarbete - samla in och analysera data som är relevanta för logistikplanering och underhållsprogram.
 • Ta fram specifikationer - planera logistikstöd och skriva underhållsplaner för tekniska system och produkter.
 • Göra analyser och beräkningar samt delta i designarbete där du tillsammans med till exempel konstruktörer väljer den bästa designen på systemet.
 • Formulera tekniska ordrar som förtydligar förändringar i tekniska system.
 • Granska leverantörers arbete och leveranser - Arbeta med kvalitetskontroll och säkerställa att produkter och system uppfyller kundens krav och standarder.
 • Ge teknisk support inom de projekt du ansvarar för, både internt såväl som till kunder.
INFORMATION OM UTBILDNINGEN

Metodiken under utbildningen är baserad på Accelerated Learning, som är en snabb väg för dig som söker en ny karriär och som inte är rädd för en spännande utmaning. Pedagogiken fokuserar på praktiskt lärande med högt tempo. Teorisessionerna är korta, tempot är högt och fokus ligger på praktiska övningar och en konstant feedbackdialog.
Under programmet kommer du bland att lära dig ILS-processen och dess komponenter från början till slut, där bland annat livscykelanalys, funktionssäkerhet, underhållsmässighet, underhållssäkerhet och supportlösningshantering ingår.

 • Digital välkomstkväll inför utbildning: 23/9
 • Förstudieperiod: 23/9 - 18/10
 • Utbildningsstart: 21/10
 • Examensdag: 24/1
 • Omfattning: Heltid, obligatorisk schemalagd undervisning vardagar kl: 08.00-16.00
 • Utbildningsort: Utbildningen sker digitalt med obligatoriskt närvaro. Hela utbildningen kommer att genomföras på engelska.
 • Arbetsort efter avslutad utbildning: Uppsala

Efter utbildningen kommer du att bli anställd som teknik-konsult genom Academic Work och arbeta på uppdrag ute hos våra kunder. Med inriktning som teknik-konsult kommer befattningar, branscher och storleken på våra kunder att variera och det är viktigt att du i rollen som konsult är öppen för det. Det uppdrag du kommer att få påverkas av våra kunder och dess region.

Kunder och din möjliga framtida arbetsgivare för den här rekryteringsomgången:

 • AFRY


Kvalifikationer
 • Är över 18 år
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, muntligt och skriftligt, då lektioner och kommande arbete kan förekomma på båda språken
 • Har klarat de två inledande testerna med fokus på förmågor
 • Har ett genuint intresse för teknik
 • Uttrycker stark motivation för programmet

För att ha fallenhet för konsultrollen behöver du ingen tidigare erfarenhet av teknik, men du måste ha rätt förmågor, personliga egenskaper och visa stort intresse och engagemang att påbörja din nya karriär. Du kommer därför i processen genomföra tester.

Integrerat logistikstöd är en process som används främst inom försvarssektorn och kan därmed, i förekommande fall, medföra att dessa uppdrag är säkerhetsklassade. Är uppdraget som du placeras på säkerhetsklassat kommer säkerhetsprövning genomföras (inkluderat registerkontroll) i samband med anställning (i enlighet med 3 kap 1§ i Säkerhetsskyddslagen). Uppdrag där kund har krav på säkerhetsklassplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på svenskt medborgarskap.

PRAKTISK INFORMATION

Vi arbetar utifrån löpande urval och processen består av både tester och totalt tre intervjuer. Öka därför dina chanser att få en plats genom att söka så snart som möjligt!

 • Sök till Academy genom att klicka på ”Ansök här"
 • Har du specifika frågor kring Academy och utbildningen besvaras dessa på vår Academymail under kontorstid. Vi tar inte emot ansökningar via mailen
Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
02 juli 2024 (18 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se