Biotekniker med öga för detaljer till Q-linea

Biotekniker med öga för detaljer till Q-linea

Q-linea arbetar med att färdigställa instrumentet ASTar som ska effektivisera vägen till behandling för patienter med blodförgiftning. Nu behöver dom stärka upp teamet med en Data Cruncher inom bioteknik som kommer arbeta aktivt med att analysera utförda prover och genomföra förbättringar. Här finns möjligheten att påverka utvecklingen av ett instrument som kan göra enorm skillnad för patienter över hela världen!

Information om uppdraget

Academic Work söker nu för Q-lineas räkning en Data Cruncher som ska agera mellanhand och samarbeta med både IT- och biologiavdelningen. Du kommer arbeta med många engagerade kollegor som verkligen brinner för att driva utvecklingen av instrumentet ASTar framåt. I detta arbete kommer du ha en stor insyn i resultatet av genomförda tester och få arbeta aktivt med att förbättra dessa. Den person som vi söker kommer bilda ett team med ytterligare två Data Crunchers på plats hos Q-linea. Tillsammans kommer ni arbeta under stort eget ansvar i tät dialog med övriga avdelningar.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter
 • Jämföra bilder för att upptäcka mönster
 • Föreslå optimeringar i befintliga algoritmer baserat på utvärderingsresultat
 • Skriva rapporter gällande testresultaten
 • Samarbeta tätt med Biologi-och mjukvaruavdelningarna för att utveckla framtida testresultat
Vi söker dig som
 • Utbildning från universitet eller högskola inom bioteknik eller motsvarande
 • God kunskap i Excel
 • Goda svenska- och engelskakunskaper, i både tal och skrift
Vi söker dig som har vana av att arbeta med analys av bilder för att på bästa sätt kunna jobba ihärdigt med att hitta mönster och ständigt driva testresultaten av Q-lineas instrument framåt. Då du kommer arbeta både självständigt och i team så är det viktigt att du även har en god samarbetsförmåga och är initiativtagande.

Övrig information
 • Start: December 2019
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Uppsala Science Park
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Biometrias önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Q-linea har ambitionen att rädda liv och säkerställa att antibiotika fortfarande är en effektiv behandling för kommande generationer. De utvecklar och levererar lösningar för vårdgivare så att de kan diagnostisera och behandla infektionssjukdomar på så kort tid som möjligt.