Hoppa till innehåll
Vattenfall logotyp

Projektkoordinator Fossilfri Framtid, Vattenfall AB

Publiceringsdatum
25 mars 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Företagsbeskrivning

Business Unit (BU) Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 350 personer inom Business Area (BA) Vattenfall Generation som levererar kärnbränsle till Vattenfalls kärnkraftverk, utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster för flertalet av Vattenfalls verksamheter. Detta innebär verksamhet i form av bl.a. projektledning och projektstöd, analysledning och utredning, produktframtagning, kärntekniska säkerhetsuppdrag- och dammsäkerhetsuppdrag. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår förmåga inom projektledning samt valda tekniska nyckeldiscipliner. Vi arbetar aktivt med ständiga förbättringsinitiativ och utveckling av våra modeller, där vårt arbete och kompetens skapar stora värden för Vattenfall och dess satsningar.

Jobbeskrivning

Vill du arbeta inom energibranchen och vara med och skapa en fossilfri framtid? Vattenfall är en trygg och stabil arbetsgivare som ligger i framkant inom många spännande områden i syfte att nå målet att bli fossilfria inom en generation.

Vi söker flertalet projektkoordinatorer, både dig som är erfaren inom området och dig som har mindre erfarenhet. Vi erbjuder dig spännande och varierande uppdrag inom energibranschen. Du kommer arbeta tätt ihop med projektledaren samt projektplaneraren och ingå i projektledningsteamet för ledning av projekten. Vi söker dig med passion för strategi, ordning och reda och en stark vilja att verka för en effektiv projektstyrning.

Du kommer att ingå i ett team som värdesätter öppenhet och samarbete och arbetar för ett positivt arbetsklimat med en bra gemenskap. Du kommer att arbeta med mycket kompetenta kollegor både inom den egna enheten och inom andra discipliner. Vi arbetar aktivt med kompetensväxling och uppbyggande av nätverk.

I rollen som projektkoordinator ingår att:

 • Vara en del av projektstödsteamet i projektledningsgruppen
 • Ansvara för att det finns rutiner, verktyg och tillförlitlig information om projektets kostnad. Bevaka vad som är eller kan tänkas bli kritiskt
 • Bygga upp och vidareutveckla projektets ekonomiska planering vartefter projektet fortskrider. Bevaka projektets resursåtgång och betalningar till leverantörer
 • Medverka i att ta fram planer, rapporter eller annat beslutsunderlag inför milstolpar och beslutspunkter. Stödja projektledaren med underlag vid föredragning för sponsor, styrgrupp och vid granskning
 • Medverka i riskhanteringen, exempelvis upprätta risk/möjlighetsplan, bevaka framdrift, riskrapportering, aktivitetsuppföljning och uppdatering
 • Vara projektledarens ställföreträdare

Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång och vill därför skapa rätt förutsättningar för dig som anställd. För oss är din utveckling viktig och därför kommer vi alltid att uppmuntra dig till att använda dina kunskaper och ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Hos oss har du stort ansvar för egen planering och utförande av dina arbetsuppgifter, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är social, självständig, analytisk och en självklar teamspelare. Du har god förmåga att koordinera och samordna arbetsflöden och uppgifter, vilket förutsätter att du använder ditt nätverk, har känsla för struktur och samarbete.

 • Relevant högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet, gärna några års erfarenhet av projektarbete
 • Erfarenhet från affärssystemet SAP är önskvärt
 • Vana av att leda workshops och handleda andra inom kalkylering/risk/planering är meriterande
 • Har du PMI- eller IPMA-certifiering är det också en fördel
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska
 • B-körkort

Om just du passar för tjänsten eller inte beror både på dina färdigheter/erfarenheter men också av dina personliga egenskaper. Tveka därför inte att söka även om du inte uppfyller allt listat ovan, det kan vara just dig vi söker!

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk tillhörighet, kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning och funktionsförutsättning.

Ytterligare information

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.

Placeringsort: Forsmark, Uppsala eller Gävle. Resor ingår som en naturlig del av tjänsten men vi arbetar aktivt med tekniska hjälpmedel för att minska dessa. Räkna dock med 2-3 dagar i Forsmark då många av projekten bedrivs där. Självklart beroende på projekt finns även möjlighet till hemarbete.

För mer information om tjänsten, vänligen kontakta rekryterande chefer Erik Westberg tfn 072-2266084 och Laila Söderblom tfn 070-3982539. Vid frågor om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta rekryterare Terese Johansson, terese1.johansson@vattenfall.com.

Fackliga representanter för denna tjänst är Adam Rush (Akademikerna), Jan Stigbert (Unionen), Philip Carendi (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Välkommen med din ansökan inkluderat CV och personligt brev senast den 21 april 2024.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Förutom säkerhetsprövning genomförs även drogtest.

Vattenfall logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
21 april 2024 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren