Webbstrateg / tjänstedesigner med fokus på användarcentrerade webbprojekt

Webbstrateg / tjänstedesigner med fokus på användarcentrerade webbprojekt

Diarienr: KSN-2023-00661
Arbetsplats: Webb och digital utveckling, Kommunikationsstaben
Förvaltning: Kommunledningskontoret
Publicerad: 2023-03-15
Sista ansökningsdag:2023-04-09

Enheten för webb och digital utveckling söker två engagerade kollegor med erfarenhet av att driva större webbprojekt utifrån användarcentrerade metoder och arbetssätt. Här får du möjlighet att göra skillnad för Uppsala kommuns invånare, företag och besökare i den digitala kontakten med kommunen.

Enheten är en del av Uppsala kommuns centrala kommunikationsstab som stödjer kommunens förvaltningar och verksamheter i både det strategiska och praktiska kommunikationsarbetet. I staben finns kompetenser inom flera områden, till exempel kommunikationsstrategi, press, sociala medier, webb och formgivning. Du kommer att tillhöra enheten för webb och digital utveckling där dina närmaste kollegor är webbstrateger, designers och webbkommunikatörer.

Ditt uppdrag
Som webbstrateg/tjänstedesigner får du en viktig roll i att utforma och anpassa kommunens digitala närvaro så att målgrupperna upplever mötet lätt, nära och inkluderande. Du bidrar aktivt i vårt förändringsarbete att utveckla effektiva och användarcentrerade arbetssätt och samarbetsformer där vår värdegrund om att göra skillnad, arbeta tillsammans och vara nyskapande omhändertas.

Du kommer att driva både mindre och större webbprojekt i samarbete med olika kompetenser i tvärfunktionella team. Tillsammans med målgrupperna utvecklar ni det digitala mötet med kommunen så att det möter behoven utifrån den situation de befinner sig i. I rollen ingår också att ge stöd och sprida kunskap och engagemang till organisationen i olika webbrelaterade frågor. Du bidrar till underhåll av existerande riktlinjer, vägledningar och annat stödmaterial samt tar fram nytt vid behov. Viss webbpublicering kan också ingå.

Din bakgrund
Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av att driva komplexa webbprojekt där du har samarbetat med olika verksamheter och kompetenser för att säkerställa leverans. Du behöver också ha erfarenhet av användarcentrerade metoder och arbetssätt. Som grund har du en högskole-/universitetsutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Du har också goda kunskaper i svenska i både tal och skrift, är kommunikativ och har förmåga att visualisera ditt budskap så att det blir tydligt för mottagaren.

För att passa i rollen är det viktigt att du ser hur behov, innehåll, struktur och tjänster hänger ihop och hittar synergier mellan användar- och verksamhetsmål. Du har lätt för att se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet samtidigt som du är kreativ och vågar verka för nya arbetssätt och arbetsformer. Som person bidrar du till att skapa ett trivsamt klimat och har mycket god samarbetsförmåga där du kommunicerar och relaterar till andra på ett lyhört sätt. Det är också viktigt att du tar ansvar för att driva ditt arbete framåt och uppnå resultat vilket kräver att du kan planera och organisera ditt arbete.

Vi ser gärna att du också har:
  • Erfarenhet av verksamhetsutveckling och förändringsledning i en större organisation.
  • Erfarenhet av agila arbetsmetoder.
  • Erfarenhet av att planera och leda workshops och utbildningar.
  • Erfarenhet av att ta fram prototyper och testa dem med användare.
  • Goda kunskaper om arbetsmetoder inom tjänstedesign och design thinking.
  • Goda kunskaper av arbete i webbpubliceringsverktyg.
  • Goda kunskaper om digital tillgänglighet, klarspråk och webbanalys.
Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, välkommen att kontakta:
Elisabeth Toftén, enhetschef, 018-727 16 16 eller Jenny Eriksson, teamledare, 018-727 13 32.

Fackliga företrädare:
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24
Akavia, Jonny Eliasson, 018-727 22 12
DIK, Erik Önnevall, 018-727 21 85
Sveriges ingenjörer, Peter Nõu, 018-727 16 95

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 67 03.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Bli en av oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information
Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Data & IT, UX & Webbdesign
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://uppsala.se
Sista ansökningsdag 9 apr 2023 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, kansli samt enheten för omvärld och ledningsstöd. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.