Verksamhetschef växel- och korttidsvård

Verksamhetschef växel- och korttidsvård

Diarienr: ALN-2023-00139
Arbetsplats: Avdelning ordinärt boende, område förebyggande
Förvaltning: Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad: 2023-03-13
Sista ansökningsdag: 2023-04-02

Är du en ledare med erfarenhet av äldreomsorg som vill bli den chef som tillsammans med personalen och en chefskollega skapar bästa förutsättningar för god vård och omsorg inom växel- och korttidsvård? Då kan rollen som verksamhetschef för Nora växel- och korttidsboende var rätt för dig!

Uppsala kommuns vård- och omsorgsförvaltning satsar på att chefsförtäta verksamheterna för att skapa hållbara chefsuppdrag där du som chef kan vara närvarande och tillsammans med dina medarbetare och kollegor ge bästa förutsättningar för att bedriva god vård och omsorg. Vi utökar nu med en ytterligare verksamhetschef på Nora växel- och korttidsboende som består av 10 korttidsplatser och 30 växelvårdsplatser. Verksamheten är belägen i Sävja i fina lokaler och med natursköna omgivningar för utevistelse.

Vi arbetar värdegrundsstyrt tillsammans, välkomnar nyskapande och gör skillnad för många Uppsalabor och deras anhöriga.

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef har du ansvar för din verksamhet, personal, arbetsmiljö och ekonomi och har ett nära samarbete med din chefskollega på Nora. Du är en närvarande ledare som arbetar relationsbyggande och vårdar och utvecklar relationerna med kollegor, dina medarbetare och de vi arbetar för; de boende och deras närstående. I dina arbetsuppgifter ingår att leda verksamheten mot uppsatta mål och leda utvecklingsprojekt. I rollen ingår arbete med budget och ekonomisk uppföljning.

Uppsala kommuns hälso- och sjukvårdsorganisation (HS) hanterar försörjningen av legitimerad personal i våra verksamheter för att utveckla områdets uppdrag och ta tillvara resurser på ett effektivt sätt. Verksamhetschefen för HS-uppdraget i ditt område blir en nära kollega och samarbetspartner till dig.

Du rapporterar till din områdeschef och kommer att ingå i en ledningsgrupp med högt i tak och gott samarbete. Du kommer att tillsammans med din chef och dina chefskollegor diskutera och besluta gemensamma mål och strategier och aktivt bidra med idéer och erfarenhetsutbyte.

Som chef i Uppsala kommun har du stöd från kommunledningskontorets stab när det gäller bland annat ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/rehabilitering och IT. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt och hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Vi erbjuder:
Utvecklingsmöjligheter för dig som ledare
Vård- och omsorgsförvaltningen i Uppsala tillhör en av de största förvaltningarna i Sverige och dina utvecklingsmöjligheter som verksamhetschef hos oss är mycket goda. Tillsammans med din områdeschef arbetar vi fram din individuella kompetensutvecklingsplan för hur du vill navigera dig framåt i och utvecklas i ditt ledarskap.

Friskvård
Uppsala kommun höjde friskvårdsbidraget vid årsskiftet och det är nu tre tusen kronor.

Trygghet
Vi är en trygg och stabil arbetsgivare där stödet aldrig är långt bort.

Din bakgrund
Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning och erfarenhet som ledare med personalansvar. Du har också erfarenhet av äldreomsorg och det är meriterande om du har arbetat inom något/några av områdena växelvård, korttidsvård och/eller demensvård. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av arbete med budget, prognos och systematiskt arbetsmiljöarbete.

Vi söker dig som har god ledarskapsförmåga och har lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter. Du tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat och är tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt. Vi ser också att du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Lars Östlund, områdeschef, 018-727 78 51

Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Helena Persson Brage, HR-specialist, 018-727 67 05

Fackliga företrädare:
Fysioterapeuterna Ewa Larsson, 018-727 72 01
Kommunal, 010-442 88 16
SRR/SACO Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34
Sveriges Arbetsterapeuter Anna Näslund, 018-727 69 93
Vision Karin Lundborg, 018-727 24 39
Vårdförbundet Kristian Hjertén, 072-210 72 95

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Bli en av oss - Uppsala kommun

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information
Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://uppsala.se
Sista ansökningsdag 2 apr 2023 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.