Specialisthandläggare med samordningsansvar för bostad först

Specialisthandläggare med samordningsansvar för bostad först

Diarienr: SCN-2023 00183
Arbetsplats: Boendeenheten
Förvaltning: Socialförvaltningen
Publicerad:2023-03-09

Sista ansökningsdag:2023-04-02

Socialförvaltningen kommer nu starta upp bostad först och söker en driven och samarbetsinriktad specialisthandläggare som har lätt att se helheten. Har du bred erfarenhet av socialt arbete med vana av att samordna och samverka på ett framgångsrikt sätt i komplexa frågor? Då kan du vara den vi söker!

Boendeenheten är den enhet inom socialförvaltningen som ansvarar för myndighetsutövningen beträffande beslut om bistånd enligt socialtjänstlagen till boende med bostadssocialt kontrakt och till tillfälligt boende. Enheten har totalt 23 tjänster varav 15 tjänster som socialsekreterare. Dessutom finns det fyra handläggare som arbetar specifikt med vräkningsförebyggande arbete.

Ditt uppdrag

Du kommer att tillsammans med utförare bygga upp bostad först i Uppsala kommun och ha ett samordnande ansvar. I rollen ingår tät samverkan med olika professionella och beslutsfattande.

Din bakgrund

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Har du MI-utbildning eller utbildningar i metoden bostad först ses det som meriterande. För att lyckas i arbetet behöver du ha erfarenhet av socialt arbete och av myndighetsutövning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av samordning, arbetsledning, bred intern och extern samverkan samt av arbete med uppstart av nya verksamheter. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete med bostad först och/eller av arbete med missbruksfrågor. Arbetet kräver att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska samt att du innehar B-körkort. Du behöver ha goda kunskaper i Office-paketet. Det är även meriterande om du har kunskaper i Lifecare.

Som person är du strategisk, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Du har lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter. Jobbet passar dig som samarbetar och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Aleksander Opgenoorth, enhetschef, 018-727 14 01.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24
Vision, Sofia Venemalm, 018-727 12 13.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:100%
Tillträde:Enligt överenskommelse
Lönebeskrivning:Enligt överenskommelse
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://uppsala.se
Sista ansökningsdag 2 apr 2023 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.