Kvalificerad handläggare inom barn och ungdom

Kvalificerad handläggare inom barn och ungdom

Är du socionom med mångårig erfarenhet av myndighetsutövning och socialt arbete? Vill du utvecklas vidare utifrån ditt intresse inom området barn och ungdom? Hos oss får du utrymme att vara med och påverka inriktningen i ditt arbete. Vi satsar på flexibel arbetstid, möjligheter att arbeta på distans och skräddarsydd kompetensutveckling. Välkommen med din ansökan till vår nya roll som kvalificerad handläggare!

Vi söker kvalificerade handläggare till flera enheter och team. Det finns fyra barn- och ungdomsenheter som gör utredningar och arbetar med uppföljning av insatser. Dessutom har vi några arbetsgrupper som arbetar med särskilda områden. Enheten för riktat stöd 1 arbetar med barn och ungdomar i riskzonen för utanförskap, droger och kriminalitet och HRV-teamet är specialiserade inom området hedersrelaterad problematik. Alla enheterna sitter centralt i Uppsala på Svartbäcksgatan 44 förutom en barn- och ungdomsenhet som sitter centralt i stadsdelen Gottsunda. Båda kontoren har bra bussförbindelser till och från Uppsalas resecentrum.

Socialförvaltningens avdelning barn och ungdom myndighet inför under 2023 en kompetens- och befogenhetstrappa. Syftet är att tydliggöra en successiv introduktion i yrket och att synliggöra kompetensutveckling och karriärvägar för socialsekreterare. Till trappan finns även en tillhörande lönestruktur. Kvalificerade handläggare är en del i denna satsning och blir en egen grupp med egen lönekategori. Vi ser fram emot att få höra om ditt intresseområde och prata mer om hur du kan utvecklas hos oss!

Ditt uppdrag

Som kvalificerad handläggare inom området barn och ungdom förväntas du självständigt handlägga ärenden effektivt och med hög kvalitet. Du kommer att arbeta enligt kommunens rutiner, riktlinjer och policyer och sätta dig in i och göra tolkningar av aktuell lagstiftning kopplat till verksamheten. Du kommer att vara med och påverka och utforma inriktningen i ditt arbete. Vi är måna om att du arbetar vid den enhet eller inom det område där din kompetens och ditt intresse ligger. En kvalificerad handläggare kan till exempel fördjupa sig inom kriminalitet, våld, juridik och förvaltningsrätt, missbruksfrågor eller introduktion av nyanställda. Du kommer även aktivt att stödja kollegor vid hela avdelningen i komplexa ärenden och handläggningsfrågor utifrån din spetskompetens. Närmast dig kommer du, förutom dina kollegor, att ha två teamledare och en enhetschef som vardagsnära stöd.

Samarbete och utvecklingsmöjligheter är två saker som kännetecknar våra enheter på avdelning barn och ungdom myndighet. Vi hjälps åt i ärenden för att säkerställa rätt bedömningar för att tillsammans bidra till att barn och ungdomar får en trygg och stabil tillvaro. Vi är stolta över samarbetet med skola, polis och fritid och att vi har möjlighet att erbjuda olika specialiserade insatser i egen regi utifrån det individuella behovet. Vi har skapat en ny organisation med ett närmare chefskap och tydliga karriärvägar och erbjuder därför flera interna utbildningar och handledning så att du kan växa och utvecklas. Vi satsar också på bra löneutveckling, god arbetsmiljö med balanserad arbetsbelastning, flexibel arbetstid och möjligheter att arbeta på distans. Uppsala kommun har höjt sitt friskvårdsbidrag till 3000 kr per år fr.o.m. januari 2023.

Din bakgrund

Du har socionomexamen och mångårig erfarenhet av myndighetsutövning och socialt arbete. Det är meriterande om du har erfarenhet inom området barn och ungdom. Du förväntas ha en hög kompetens inom utrednings- och uppföljningsarbete och en trygghet i alla delar av handläggningsprocessen. Det är meriterande om du även har utbildning inom systemteori eller inom Signs of safety.

Du behöver vara van vid att dokumentera, skriva utredningar och att arbeta med olika digitala verktyg. Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Eftersom resor och hembesök ingår i tjänsten behöver du också ha B-körkort.

Som person är du bra på att sätta dig in i och förstå andras perspektiv och situation. Du lyssnar, kommunicerar och vägleder andra på ett lyhört och konstruktivt sätt. Vidare är du lugn och samlad i situationer som kräver det och fokuserar på rätt saker. När det behövs kan du vara flexibel och har förmåga att ställa om och se lösningar. Du har också god samarbetsförmåga och trivs med att självständigt organisera, planera och skapa struktur i ditt arbete.

Upplysningar

Då vi tillsätter flera tjänster kommer intervjuer att påbörjas under annonseringstiden.

Om du har frågor om tjänsterna eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta:

Avdelningschef Katja Friberg, 018-727 53 96

Områdeschef Siri Hallstan, 018-727 14 37

Områdeschef Hero Axelsson, 018-726 15 40

Har du frågor om registreringen av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning, 018-727 23 04.

Fackliga företrädare:

Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24

Vision, Sofia Venemalm, 018-727 12 13

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Bli en av oss - Uppsala kommun

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 100 %

Tillträde: Enligt överenskommelse

Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan "Sök jobbet".

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.uppsala.se/
Sista ansökningsdag 12 feb 2023 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren