Hoppa till innehåll
Uppsala Kommun logotyp

Kulturstrateg till Uppsala kommun

Ansök nu
Diarienr: KTN-2023-00399
Arbetsplats: Kultur, idrott och fritid-kansli
Förvaltning: Kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen
Publicerad: 2023-05-12

Sista ansökningsdag:2023-06-04

Vill du arbeta med kvalificerade utredningar och få utveckla och implementera långsiktiga strategier? Har du flera års erfarenhet av att arbeta med administration och stödhandläggning? Då borde du söka den här tjänsten!

Välkommen till kultur, idrott och fritidsförvaltningen. Här finns följande avdelningar: förvaltningens kansli, Bibliotek Uppsala, Fritid Uppsala, Uppsala kulturskola samt Uppsala konst och kulturarv. Förvaltningen ansvarar för den strategiska planeringen inom kultur- och idrottsområdet och den kommunala kultur- och fritidsverksamheten.

Ditt uppdrag
I arbetet ingår att ansvara för kvalificerade utredningar, arbeta med att utveckla och implementera långsiktiga strategier samt samverka med olika interna och externa intressenter inom kulturområdet. Du kommer även att kontinuerligt framtidsspana och omvärldsbevaka, bereda ärenden inför politiska beslut samt utveckla metoder och arbetssätt. För att tillvarata kommunens samlade kompetens förväntas du medverka i gemensam beredning av ärenden och beslutsunderlag.

Du kommer att vara programansvarig för Uppsala kommuns kulturpolitiska program. Vidare förväntas du aktivt bidra till kommunens arbete med framtagandet av ansökan om att bli europeisk kulturhuvudstad 2029 samt övrig strategisk planering inför kulturhuvudstadsåret. I arbetsuppgifterna ingår handläggning och uppföljning av kulturnämndens bidrag till det fria kulturlivet och civilsamhället. Tillsamman med kollegor inom kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen kommer du också att beställa och följa upp evenemang inom kulturområdet.

Din bakgrund
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom kulturområdet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten och flera års erfarenhet av arbete med administration, stödhandläggning och att producera texter.

För att lyckas i arbetet ska du ha erfarenhet av att koordinera projekt och/eller evenemang samt arbete inom offentlig förvaltning. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom konstområdena film, musik och allmänkultur samt av ärendehanterings- och ekonomisystem. Arbetet kräver att du har bred kunskap inom kulturområdet, goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska samt goda kunskaper i Office-paketet. Det är en fördel om du även har B-körkort.

Som person är du en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut samt är kreativ, nytänkande och kommer med nya idéer. Vidare är du kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Dessutom har du förmågan att organisera, planera och utföra ditt arbete på ett strukturerat sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Runa Wendle, utvecklingsledare, 018-727 17 59.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24
DIK, Marianne Skoglund, 018-727 57 09
Vision, Denise Fjellner, 018-727 88 36

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information
Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
04 juni 2023 (-2 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Välkommen till Kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för den strategiska planeringen inom kulturnämndens ansvarsområde och merparten av kommunens kulturverksamhet samt verksamhet för barn och unga. Förvaltningen handlägger också stöd och stipendier till det fria kulturlivet, studieförbund och föreningslivet i Uppsala kommun. Förvaltningen består av fem avdelningar: Kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningens stab, Bibliotek Uppsala, Fritid Uppsala, Uppsala konst och kulturarv samt Uppsala kulturskola.

Fler från samma arbetsgivare