Hoppa till innehåll
Uppsala Kommun logotyp

Innovationsledare med fokus på trygghetsfrågor (vikariat)

Ansök nu
Diarienr: KSN-2023-02175

Arbetsplats: Enheten för verksamhetsutveckling

Förvaltning: Kommunledningskontoret

Har du erfarenhet av innovationsledning med positiva resultat och effekter? Är du intresserad av ett arbete där du inspirerar dina kollegor, utmanar konventionella tankegångar och framför allt omsätter idéer i handling? Då kan du vara den vi söker!

Ditt uppdrag
I Uppsala kommun arbetar vi tillsammans för att göra skillnad för de vi är till för och välkomnar nyskapande i alla dess former. Som innovationsledare på kommunledningskontoret får du en strategiskt viktig roll i kommunkoncernens innovationsarbete. Du kommer att vara en viktig länk mellan kommunens olika förvaltningar och bolag. Genom att utmana, inspirera och stötta skapar du förutsättningar för att andra startar upp och genomför viktiga innovations- och transformationsprojekt med användaren i fokus.

Det systematiska arbetet med innovationsledning är viktigt för att vi ska nå kommunens högt uppsatta mål. Som vägledning för arbetet finns en innovationsplan som tar avstamp i ISO-standarden för innovationsledning. Med din kompetens och dina erfarenheter blir du en viktig pusselbit i innovationsteamet för att driva detta arbete framåt.

Du blir även en viktig del av kommunens Innovationslabb och arbetar både på plats och digitalt, utifrån verksamhetens behov. Labbet är en kreativ mötesplats som du är med och ansvarar för. En plats där du coachar, faciliterar workshops och leder events för att hjälpa verksamheten att implementera nya arbetssätt och utveckla nytänkande lösningar. För att nå ut med innovationsarbetets värde och resultat driver och utvecklar du kommunikativa insatser både internt och externt.

Här kan du läsa mer om Innovationslabbet: https://www.uppsala.se/kommun-och-politik/sa-arbetar-vi-med-olika-amnen/sa-arbetar-vi-med-innovation/innovationslabbet/

Utöver att stötta kommunövergripande kommer du ha ett specifikt fokus på trygghetsområdet och arbeta både strategiskt och operativt med att öka innovationstakten i frågor kopplat till ungdomars trygghet. Det kan bland annat innefatta att genomföra behovskartläggningar, ta fram idéer och utforma koncept inom teman som berör utanförskap, psykisk ohälsa och brottsförebyggande insatser.

Din bakgrund
Vi söker dig som har erfarenhet av innovationsledning med positiva resultat och effekter. Du har en högskoleutbildning eller motsvarande inom relevant område för tjänsten och vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation. Du är van att arbeta med kommunikationsinsatser som ett verktyg för att skapa förändring och vi ser positivt på att du har erfarenhet av tjänstedesign och andra användardrivna arbetssätt. Eftersom innovationsarbetet i Uppsala kommun tar sin utgångspunkt i ISO-standarden för innovationsledning är det fördel om du känner till den och dess olika byggstenar.

Microsoft 365 är vårt huvudsakliga digitala arbetsverktyg och vi förutsätter att du är bekväm med det. Det är meriterande om du kan andra kreativa verktyg som exempelvis Adobe Creative Suite.

Som person är du strategisk, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Du är kommunikativ, inlyssnande och har en förmåga att inspirera och lyfta fram andra. Din samarbetsförmåga gör att du är bra på att forma, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer i olika delar av en organisation. Sist men inte minst är du en självgående person som tar ansvar för att saker händer – på riktigt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Lena Jeremiasen, enhetschef, 018-726 23 98 eller Hanna Sandström, innovationsledare, 018-727 83 53.

Fackliga företrädare:

Akademikerförbundet SSR, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34

Akavia, Jonny Eliasson, 018-727 22 12

Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Avdelning för kvalitet och planering arbetar med att successivt öka kommunkoncernens förmåga att styra, leda och verksamhetsutveckla på ett sätt som är hållbart över tid. Det leder till att medarbetare gör rätt saker med rätt kvalitet så kostnadseffektivt som möjligt. Avdelningen ansvarar bland annat för förvaltning och utveckling av kommunens styrmodell, övergripande ledningssystem och verksamhetsutveckling, mål- och budgetprocess, processledningsmodell samt ger stöd i planering, uppföljning och övergripande analys- och kvalitetsarbete. Enheten för verksamhetsutveckling är en av tre enheter inom avdelningen. Inom enheten utvecklar vi och förvaltar metoder och modeller för systematisk hållbar verksamhetsutveckling inom kvalitetsledning, innovation och processer. På enheten arbetar idag sju medarbetare i rollerna innovationsledare, kvalitetsledare och verksamhetsutvecklare.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning i ett år med möjlighet till förlängning

Omfattning: 100%

Tillträde: Enligt överenskommelse

Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse


Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan "Sök jobbet".

För dig med skyddad identitet
Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
24 sep. 2023 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare