Hoppa till innehåll
Uppsala Kommun logotyp

Idrottsstrateg till Uppsala kommun

Ansök nu
Diarienr: IFN-2023-00073
Arbetsplats: Kultur, idrott och fritid-kansli
Förvaltning: Kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen
Publicerad: 2023-05-19

Sista ansökningsdag:2023-06-11

Vill du bidra till folkhälsan och en aktiv fritid för Uppsala kommuns invånare? Gillar du att växla mellan ett utåtriktat, relationsskapande arbete och ett strategiskt utredningsarbete? Då tror vi att du kommer att trivas i den här rollen! Välkommen med din ansökan!

Vi söker nu en Idrottsstrateg inom idrott och fritid. Du kommer att tillhöra avdelningen för idrott och fritid på Kultur-, idrotts-, och fritidsförvaltningen, där du fokuserar på den strategiska idrotts- och fritidsutvecklingen i kommunen. Den strategiska utvecklingen handlar om att skapa goda förutsättningar för den föreningsorganiserade idrotten likväl som för det spontana idrottsutövandet. En annan viktig del är dessutom att lyfta det breda folkhälsoperspektivet och skapa förutsättningar för en aktiv fritid för Uppsala kommuns invånare!

Ditt uppdrag
I rollen som idrottsstrateg arbetar du i huvudsak med att utreda och projektleda idrottsföreningars och allmänhetens behov av idrottsanläggningar, ekonomiska bidrag eller annat stöd. Du kommer också att skriva och presentera utredningar på ett objektivt och pedagogiskt sätt för att säkerställa bra underlag för politiska beslut. Eftersom behoven som utreds kan vara både lång- och kortsiktiga kan du som idrottsstrateg möta idrottsföreningar i både deras akuta behov och delta för att hitta långsiktigt hållbara och innovativa lösningar tillsammans med föreningarna. Du behöver därför kontinuerligt omvärldsbevaka trender och tendenser inom idrott- och fritidsområdet.

Du samverkar inte bara med föreningar utan även med andra externa och interna samarbetspartners så som olika idrottsförbund, privata aktörer inom idrott- och fritidsområdet samt andra kommunala verksamheter. En annan viktig del i rollen som idrottsstrateg är att arbeta in idrott- och fritid i tidiga skeden i stadsbyggnadsplaneringen och där bidra med kunskap och information om idrottens behov.

Din bakgrund
Vi söker dig som har akademisk examen med relevant inriktning och erfarenhet av att skriva och presentera underlag för politiska beslut. Du ska också ha erfarenhet av strategiskt arbete som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten, gärna inom offentlig förvaltning. Har du utbildning inom projektledning eller ledarskapsutbildning är det meriterande och vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha genomfört behovsanalyser inom området idrott och folkhälsa. Det är också en fördel om du har annan kunskap inom idrott och folkhälsa samt en förståelse för ideella föreningar och deras villkor. Arbetet kräver att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska samt goda kunskaper i Office-paketet.

Du är en person som tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt samt har lätt för att skapa nya kontakter. Du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Uppdraget kräver god förmåga att sätta upp tydliga mål för att nå förväntade resultat.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Magnus Jansson, biträdande förvaltningsdirektör, 018-727 17 31.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24
Vision, Denise Fjellner, 018-727 88 36

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information
Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
11 juni 2023 (10 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Välkommen till Kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för den strategiska planeringen inom kulturnämndens ansvarsområde och merparten av kommunens kulturverksamhet samt verksamhet för barn och unga. Förvaltningen handlägger också stöd och stipendier till det fria kulturlivet, studieförbund och föreningslivet i Uppsala kommun. Förvaltningen består av fem avdelningar: Kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningens stab, Bibliotek Uppsala, Fritid Uppsala, Uppsala konst och kulturarv samt Uppsala kulturskola.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare