Hoppa till innehåll
Uppsala Kommun logotyp

Förskollärare, finsk- och svenskspråkig till Hällby förskola

Ansök nu
Diarienr: UBN-2023-05880
Arbetsplats: Hällby förskola
Förvaltning: Utbildningsförvaltningen
Publicerad: 2023-09-12

Sista ansökningsdag: 2023-10-04

Är du finskspråkig och har erfarenhet av arbete som förskollärare?
Vill du arbeta på en förskola som kännetecknas av en tillåtande kultur med högt i tak och öppen och tydlig kommunikation mellan medarbetare? Då kan det här vara jobbet för dig!

Uppsala är finskt förvaltningsområde och har därför uppdrag att erbjuda förskola där undervisningen till stor del bedrivs på finska. På Huvikumpu är pedagogerna både finsk- och svenskspråkiga. Vi arbetar med samma pedagogik, omsorg och lek som på förskolans övriga tre hemvister. Skillnaden är att vi talar finska så mycket som möjligt för att barnen eller barnens ena eller båda föräldrar har det som modersmål.

Hällby förskola är belägen i nordvästra Uppsala och precis där staden möter landet vilket ger oss en unik tillgång både till stadsutflykter som utflykter till skog och land. Våra prioriterade utvecklingsområden är är lek för lärande och språk och kunskapsutvecklande arbetssätt/förhållningssätt.

Här kan du läsa mer om Hällby förskola: https://hallbyforskola.uppsala.se/

Ditt uppdrag
Uppdraget som förskollärare innebär att stödja, utmana och stimulera barnen i sitt lärande. Du väver samman lek, lärande och omsorg till en helhet och undervisningsspråket är till stor del finska. Svenska och finska används som komplement till varandra då vissa barn har finska som sitt starkaste språk medans andra har svenska. Ditt förhållningssätt förväntas genomsyras av en värdegrund som stämmer med styrdokumenten och som skapar förutsättningar för en demokratisk och trygg lärmiljö.

Tillsammans med övrig personal planerar, genomför och utvecklar du den undervisning och de aktiveter barnen får vara med om under sin tid på förskolan. Barnens lärprocesser synliggörs genom dokumentation och därför behöver du vara lyhörd inför barnens intressen och frågor samt använda det som utgångspunkt för att skapa en rolig, meningsfull och lärande undervisning. Som förskollärare deltar du aktivt i förskolans utvecklingsarbete och tar ansvar för att barnens dagar är trygga och meningsfulla.

Din bakgrund
Vi söker dig som har förskollärarexamen eller lärarexamen med behörighet att undervisa i förskolan, du har förskollärarlegitimation, alternativt inväntar legitimation. Har du vidareutbildning gällande barns språkutveckling och språkutvecklande arbetssätt eller professionsfördjupande kurs för förskollärare om 7,5 hp ses det som meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete som förskollärare, av arbete på förskola med hög andel barn med annat modersmål än svenska och av språkutvecklande arbetssätt. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete med barn i behov av särskilt stöd samt erfarenhet av arbete med tecken som stöd och bild som stöd. För att lyckas i arbetet behöver du ha god kännedom om skolans styrdokument samt förskolans läroplan. Arbetet kräver att du har goda muntliga kunskaper i finska samt goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska.

Som person är du pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du är analytisk och bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Vidare tar du initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Jobbet passar dig som samarbetar och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Ulrika Wiklund, rektor, 018-727 75 77.

Facklig företrädare: Sveriges lärare, Helena Dübeck, 018-727 24 23 eller Elisa Eriksson, 018- 727 81 00.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 20 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information
Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
04 okt. 2023 (5 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 20 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare