Enhetschefer inom samhällsbyggnad

Enhetschefer inom samhällsbyggnad

Är du en ledare med intresse för hållbart samhällsbyggande, nyskapande och människor? Vi erbjuder dig att tillsammans med andra bidra till att skapa en hållbar storstad för nästa generation!

Uppsala expanderar! Vi bildar nya naturreservat, utvecklar grönområden och bygger nya bostadsområden samt infrastruktur med fokus på en välfungerande vardag för dig idag och för kommande generationer. Uppsala har ett expansivt näringsliv och tidigare satsningar inom stadsutveckling, tillväxt och hållbarhet gör att staden har fått utmärkelser som globala klimatstad, Sveriges bästa cykelstad och Sveriges bästa stadskommun att leva och bo i.

Stadsbyggnadsförvaltningen består av cirka 600 medarbetare som arbetar i gränsöverskridande processer där du som enhetschef har ett väl utvecklat samarbete inom avdelningen gata, park, natur och också med den strategiska avdelningen, plan- och byggavdelningen samt avdelningen för mark- och exploatering.

Du är kanske en av de två framtida enhetscheferna vi söker? I så fall kommer du att arbeta inom vårt område projekt-entreprenad där cirka 70 personer är fördelade på flera enheter. Inom området arbetar vi tillsammans på uppdrag av gatu- och samhällsmiljönämnden och vi ansvarar för planering och byggande av kommunens gator, parker och naturområden.

Jag som blir din chef heter Léni Litgård-Maot. Jag tror starkt på att samverkan och tillit är nyckeln till framgång. Det är viktigt för mig att vi har kul, även de dagar som våra förutsättningar är utmanande.

Du kommer att ha din arbetsplats i kommunens nybyggda stadshus med stadens bästa pendlarläge vid centralstationen i Uppsala. Vi arbetar både digitalt och på plats i en modern kontorsmiljö för aktivitetsbaserat arbetssätt.

Här kan du läsa mer om stadsbyggnadsförvaltningen

Ditt uppdrag
Enheterna projektledning-anläggning 1 och 2 består av totalt 25 projektledare samt 4 projektörer som driver samordning och verkställande av kommunens investerings- och exploateringsprojekt för byggande av allmän platsmark. Projektledarna är involverade i planeringsfasen, från detaljplan och framåt, och leder arbetet som beställare i projekterings- och genomförandefasen fram till slutbesiktning.

Vi söker nu två enhetschefer som i nära samarbete med varandra kommer att leda varsin av dessa enheter. Som enhetschef ansvarar du för utvecklingen av medarbetare och den verksamhet som bedrivs inom din enhet. Du har ansvar för personal, arbetsmiljö, ekonomi och framdrift i verksamheten. Med ett coachande ledarskap skapar du förutsättningar för engagemang, erfarenhetsutbyte och god arbetsmiljö.

I investeringsprojekt är du operativ projektägare. Du följer upp projekt och stödjer organisationen för att projekt ska uppnå mål för tid, kostnad och innehåll. I samråd med projektledaren avgör du vilka frågor som lyfts till styrgruppen och projektägaren och du ser till att samverkan med våra partner är fungerande.

Du är en viktig del i ledningsgruppen för område projekt-entreprenad, där vi arbetar nära med varandra. Vi vill säkra och utveckla gemensamma och effektiva arbetssätt, med en god balans mellan det operativa, taktiska och strategiska. Du arbetar aktivt med förändringsledning för att stödja förvaltningens utveckling och samlade leverans. I din roll som enhetschef har du många kontaktytor både internt inom kommunen och externt med olika aktörer.

Som chef i Uppsala kommun har du stöd från kommunledningskontorets stab i frågor som ekonomi, HR, kommunikation, IT, upphandling och fastighetsfrågor.

Din bakgrund
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du behöver ha erfarenhet av ledarskap inom samhällsbyggnadssektorn och det är meriterande om du har erfarenhet av investerings- och/eller exploateringsprojekt. Det är också meriterande om du har erfarenhet från offentlig verksamhet. Eftersom vi har ett utvecklingsorienterat arbetssätt vill vi att du har intresse för och erfarenhet av förändringsledning.

Du har en god ledarskapsförmåga och tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Du förstår ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Vi ser också att du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Léni Litgård-Maot, områdeschef, 018 726 08 70

Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Helena Persson Brage, HR-specialist, 018-727 67 05

Fackliga företrädare:

Saco/Sveriges Ingenjörer, Sampo Hinnemo, 018-727 40 58

Vision, Tommy Törnberg, 018-727 17 44

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
På stadsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med helheten i utvecklingen av vår stad och landsbygd utifrån våra respektive expertområden – allt i en anda av ständig förbättring och utveckling där vi som medarbetare tar en aktiv roll. Gemensamt planerar, bygger och underhåller vi Uppsala kommun för en hållbar och god framtid för alla som bor och verkar här. Vårt mål är att Uppsala ska vara en kommun som fler nya invånare och företag vill vara en del av. Välkommen till oss!

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Bli en av oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 100%

Tillträde: Enligt överenskommelse

Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information
Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan "Sök jobbet".

För dig med skyddad identitet
Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Om arbetsgivaren

På stadsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med helheten i utvecklingen av vår stad och landsbygd utifrån våra respektive expertområden – allt i en anda av ständig förbättring och utveckling där vi som medarbetare tar en aktiv roll. Gemensamt planerar, bygger och underhåller vi Uppsala kommun för en hållbar och god framtid för alla som bor och verkar här. Vårt mål är att Uppsala ska vara en kommun som fler nya invånare och företag vill vara en del av. Välkommen till oss!

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Bli en av oss - Uppsala kommun