Hoppa till innehåll
Uppsala Kommun logotyp

Enhetschef för Uppsala kommuns nämndsekretariat

Publiceringsdatum
15 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Kontaktperson
Annonsering We Select
Email
Ansök nu
Diarienr: KSN-2023-03238

Arbetsplats: Nämndsekretariat

Förvaltning: Kommunledningskontoret

Publicerad: 2023-11-10

Sista ansökningsdag: 2023-12-03

Intresserad av den politiska dagordningen?

- även ur ett processperspektiv?

Vill du leda kommunens samlade nämndadministration inom Uppsala kommun? Är du dessutom en skicklig ledare med hög integritet och fingertoppskänsla? Då kan detta vara jobbet för dig!


Vi söker dig som har ett starkt intresse för processer i allmänhet och för en förvaltningsgemensam kommunal ärendeprocess i synnerhet. Du är dessutom genuint intresserad av demokrati- och samhällsfrågor och har goda kunskaper inom den lagstiftning som styr den kommunala verksamheten.

Enheten för nämndsekretariatet ingår i avdelningen för kansli. Avdelningen för kansli har till uppdrag att utifrån kommunfullmäktiges och kommunstyrelsens helhetsperspektiv stödja nämnder, förvaltningar och de kommunala bolagen. Inom avdelningen finns kommunens samlade resurser för nämndadministration, registratur, stadsarkiv och juridik. Avdelningen ansvarar även för stöd till kommunalråd och kommunledningen. Avdelningen stödjer dessutom de kommunala bolagen inom vissa av avdelningens verksamhetsområden samt utgör grunden för valnämndens kansli. Vi är drygt 80 medarbetare och vi arbetar i moderna lokaler i Uppsala kommuns stadshus precis intill centralstationen i Uppsala centrum.

Ditt uppdrag
Som enhetschef för nämndsekretariatet ska du leda den fortsatta utvecklingen av enheten till en digital, effektiv och serviceinriktad verksamhet som aktivt bidrar till att våra förtroendevalda, förvaltningar samt medborgare får bästa möjliga service. Rollen innebär verksamhets-, personal- och arbetsmiljöansvar samt budget- och uppföljningsansvar. Du kommer att ingå i kansliavdelningens ledningsgrupp.

I ditt uppdrag ingår att
  • arbeta strategiskt med ett processinriktat kvalitets- och utvecklingsarbete. Stort fokus kommer att ligga på att tillsammans med dina medarbetare fortsätta utveckla och kvalitetssäkra den digitala ärende- och arvodesprocessen i Uppsala kommun
  • ansvara för att samordna ett nätverk för de kommunala bolagens styrelsesekreterare och bidra till en positiv och digital utveckling för de kommunala bolagen
  • vara tjänstemannastöd till kommunstyrelsens arvodesberedning
  • ansvara för kommunens borgerliga vigslar och begravningar
Vidare arbetar enheten med att utbilda och stötta kommunens handläggare och chefer i ärendeberedning samt utvecklar utbildningar för de förtroendevalda. Rollen kräver en god helhetssyn och omvärldsorientering där uppdragen ses i ett större sammanhang.

I arbetet ingår också att dimensionera enheten utifrån kommunstyrelsens, kommunfullmäktiges, kommunrevisionens, nämndernas och förvaltningarnas behov och prioriteringar. Detta innebär att ha en god och lyhörd dialog med förtroendevalda, förvaltningar och dina medarbetare. Du har många kontaktytor inom organisationen och arbetar aktivt för att upprätthålla förtroendefulla och konstruktiva relationer med förvaltningar och förtroendevalda.

Inom enheten finns idag 12 kvalificerade och engagerade medarbetare som under din ledning ska säkerställa en kvalitetssäkrad, välfungerande, samordnad och rättssäker ärendeprocess till Uppsala kommuns samtliga nämnder samt till kommunstyrelsen, kommunfullmäktige och kommunrevisionen.

Din bakgrund
Du har examen inom juridik eller statsvetenskap, alternativt annan relevant utbildning i kombination med lång erfarenhet av liknande arbete inom en politiskt styrd organisation. Du är en rutinerad chef/ledare med mycket goda kunskaper om arbete i offentlig förvaltning och de lagar som styr den kommunala verksamheten. Du har god kännedom om moderna dokument- och ärendehanteringssystem. Om du har arbetat med ärendehantering och beredningsprocesser i en politiskt styrd verksamhet är detta en fördel.

Övriga meriter för tjänsten är erfarenhet av att driva relevanta utvecklings- och verksamhetsfrågor, samt god förmåga att verka i en rådgivande och coachande roll. Du behärskar svenska i tal och skrift och om du dessutom är en skicklig skribent är det meriterande.

Som ledare är du strategisk, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Du har en utpräglad förmåga att se helheter och förstå frågeställningar utifrån olika perspektiv. Som person är du lugn och kommunikativ och din omgivning uppfattar dig som behaglig och smidig att samarbeta med. I kombination med god ledarskapsförmåga innebär det i förhållande till dina medarbetare att du upplevs som en trygg, lyhörd och tydlig ledare. Du ser ett strukturerat arbetssätt som en väg till effektivitet och är bra på att prioritera ditt arbete och fokusera på rätt saker.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten kontakta kanslichef Åsa Nilsson Bjervner, 018-7271326. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta HR-specialist Britt Pedersen, 018-7276712.

Fackliga företrädare: Akademikerförbundet SSR; Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34, Akavia och Sacorådet; Jonny Eliasson, 018-727 22 12, Vision; Liselotte Ehn, 018-727 49 49.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 100%

Tillträde: Enligt överenskommelse

Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information
Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan "Sök jobbet".

För dig med skyddad identitet
Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Uppsala Kommun logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
03 dec. 2023 (-1 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.
https://www.uppsala.se/

Fler jobb från samma arbetsgivare

Stockholms stad
Industri & Anläggning
Företagslogga
Stockholms stad
Industri & Anläggning
Företagslogga
Stockholms stad
Industri & Anläggning
Företagslogga