Enhetschef Barn och ungdomsenhet 4

Enhetschef Barn och ungdomsenhet 4

Vi söker dig som vill vara med och fortsätta vårt arbete med att utveckla enhetens uppdrag med våra barn, ungdomar och familjer i fokus. Välkommen att söka detta viktiga, roliga och spännande uppdrag!

Avdelningen för barn och ungdom myndighet befinner sig i en positiv utvecklingsfas och nu satsar vi fortsatt framåt. Detta gör vi bland annat med fokus på arbetsmiljö genom att anställa fler socialsekreterare och att satsa på morgondagens arbetsliv med flexibla arbetssätt, bra balans mellan arbetsliv och privatliv och friskvård. Ytterligare ett prioriterat område är samverkan, både internt inom förvaltningen och med andra kommunala verksamheter.

Socialförvaltningen barn och unga myndighet är uppdelad i 3 områden men verksamheten präglas av helhetssyn. Detta inkluderar även vår stora utförarverksamhet. I Uppsala är vi stolta över det omfattande utbudet vi har att tillgå i vår egen regi.

Nu söker vi en engagerad, driven och coachande enhetschef till ett spännande uppdrag på Barn och ungdomsenhet 4, utredning och uppföljning för barn och unga 0-20 år.

Ditt uppdrag

Som enhetschef har du ansvar för enhetens personal, arbetsmiljö, ekonomi och kvalitet. Detta innebär att du på ett kostnadseffektivt sätt optimerar såväl enhetens som förvaltningens kapacitet. Du ser värdet av att aktivt och systematiskt jobba med arbetsmiljön och är en ledare som skapar delaktighet hos dina medarbetare genom att uppmuntra kreativitet och tillvarata goda idéer.

Alla handläggare och chefer som arbetar med barn, ungdomar och familjer inom förvaltningen tillämpar ett systemteoretiskt arbetssätt och utbildas sedan några år i Signs of safety. Som enhetschef ansvarar du för att rådande lagstiftning, riktlinjer och rutiner följs och utvecklas på enheten på ett systematiskt sätt.

Till din hjälp har du två teamledare som ansvarar för den dagliga arbetsledningen och ett tjugotal handläggare. Du kommer att ingå i ledningsgruppen för område utredning och uppföljning och kommer att arbeta nära områdeschef och de tre andra enhetscheferna med verksamhetsutveckling och övergripande styrning och ledning.

Som enhetschef får du även stöd av controller och HR i ekonomi respektive personalfrågor, samt strateger när det gäller utvecklingsfrågor. Vi är måna om att du ska trivas och utvecklas i ditt ledarskap och erbjuder många olika former av chefs- och ledaskapsutveckling.

Din bakgrund

Vi söker dig som har högskoleexamen som socionom och har erfarenhet av myndighetsutövning i liknande verksamhet. Du har chefserfarenhet och är en tydlig ledare med initiativförmåga och viljan att engagera och driva enheten framåt mot uppsatta mål. Vidare är du trygg i ledarrollen och utövar ett ledarskap som präglas av tillit, samarbete och lösningsfokus.

Planering, mål och uppföljning är naturligt för den vi söker och det är viktigt att vara strukturerad i sitt arbetssätt för att lyckas väl i den här tjänsten. Vi förutsätter också att du har goda kunskaper i svenska, både muntligt och skriftligt.

Har du även någon/några av nedan erfarenheter/utbildningar så är det meriterande
  • erfarenhet av utredning barn och/eller ungdom
  • ledarskapsutbildning
  • systemteoriutbildning
  • Signs of safety utbildning
Vi letar efter dig som är ett gott exempel på vår värdegrund "Göra skillnad, Arbeta tillsammans och Välkomna nyskapande" och som har förmåga att omsätta de politiska målen till en attraktiv arbetsplats och högpresterande verksamhet med fokus på de som behöver oss mest; våra barn och unga!

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten, välkommen att kontakta:

Områdeschef Siri Hallstan 018-727 14 37

Har du frågor om rekryteringsprocessen, välkommen att kontakta:

HR-specialist Jessica Ededal 018-727 12 92

Facklig företrädare:

Kommunal 010-442 88 16

Vision Sofia Venemalm 018-727 12 13

Akademikerförbundet SSR/SACO Maria Persson 018-727 24 24

Sveriges psykologförbund Marie-Louise Airikka Pilichi 018–727 86 11

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Bli en av oss - Uppsala kommun

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 100 %

Tillträde: Enligt överenskommelse

Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan "Sök jobbet".

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://uppsala.se
Sista ansökningsdag 5 feb 2023 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren