Biträdande rektor till von Bahrs skola F-9

Biträdande rektor till von Bahrs skola F-9

Har du erfarenhet av ledande uppdrag i skolan? Drivs du av utveckling och är bra på att skapa goda förutsättningar för elever och medarbetare? Nu söker vi dig som vill vara med och driva von Bahrs skolas utvecklingsarbete framåt!

Von Bahrs skola är en F-9 skola med i nuläget drygt 600 elever och drygt nittio medarbetare inom olika kategorier. Skolan erbjuder fina och ändamålsenliga lokaler och har en hög andel behöriga lärare och kompetent personal. Skolan har ett komplett elevhälsoteam och två skolvärdar. Ledningen består av enhetsrektor och två biträdande rektorer.

Hos oss får du bland annat möta en kulturell mångfald där vi ser olikheter som en tillgång.

Skolan är omgiven av stora härliga grönytor och ligger i Lötenområdet med cykelavstånd till city och Fyrishov och Gränby Centrum. Vi har två fina skolgårdar som inbjuder till lek och rörelse.

Ditt uppdrag
Som biträdande rektor på von Bahrs skola driver du, i samverkan med enhetsrektor, aktivt utvecklingen av undervisningen med elevernas kunskapsutveckling i fokus och deltar i det systematiska kvalitetsarbetet.

Du har personalansvar för årskurs 6-9 vilket innebär att du kvalitetssäkrar undervisningen genom verksamhetsbesök och resultatuppföljning, medarbetardialoger, uppföljning av arbetsmiljön, samt att du arbetar för att verkställa målen i läroplanen och de kommunala besluten om skolverksamheten. I ditt uppdrag ingår även att leda elevhälsoteamet för årskurs 6-9 och du samverkar med speciallärarna för att främja elevernas progression, både socialt och kunskapsmässigt. Uppdraget omfattas även av pedagogiskt ledarskap och du behöver därför vara trygg i såväl läroplan som viktiga delar av skollagen.

I uppdraget ingår också att ansvara för tjänstefördelning och schemaläggning och att stärka lärarna i sin profession.

Arbetsuppgifter tillkommer baserat på din erfarenhet, intressen och spetskompetens vilket sker i dialog och samarbete med de andra två skolledarna på von Bahrs skola. Skolan sätter eleven i fokus och det är därför viktigt att du delar vår uppfattning om att alla elever vill och kan lyckas i skolan med de rätta förutsättningarna.

Som chef i Uppsala kommun har du stöd från kommunledningskontorets stab när det gäller bland annat ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/rehabilitering, IT och fastigheter. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund
Vi söker dig som har svensk lärarlegitimation och vi ser det som en fördel om du har genomgått rektorsutbildning, rekryteringsutbildning för blivande skolledare eller annan ledarskapsutbildning.

Du har utmärkt kännedom om Skolverkets styrdokument och läroplan och håller dig uppdaterad gällande aktuell skolforskning. Det innebär att du är van att arbeta utifrån styrdokument och skollagen och för att lyckas som biträdande rektor hos oss behöver du ha erfarenhet av ledningsuppdrag inom skolan, exempelvis som arbetslagsledare, förstelärare, samordnare eller liknande. Har du erfarenhet som skolledare som inkluderat personalansvar är det meriterande. Tjänsten förutsätter att du behärskar svenska språket såväl muntligt som skriftligt.

Erfarenhet av att arbeta i olika IT-system ser vi som en självklarhet.

Det är meriterande om du har:
  • erfarenhet av tjänstefördelningsarbete
  • erfarenhet av schemaläggningsarbete
  • erfarenhet av elevhälsoarbete
  • erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete
Som ledare är du resultatinriktad, har helhetssyn och är bra på att motivera, skapa engagemang och delaktighet. Du är en utpräglad lagspelare som är skicklig på att samarbeta men som också har modet att ifrågasätta och förmåga att lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är tydlig i din kommunikation och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt. Det är viktigt att du har ett strategiskt förhållningssätt, att du kan analysera och lösa komplexa frågor och problem, och att du har lätt för att fatta beslut utifrån tillgänglig information.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Ulrika Axelsson, enhetsrektor, 018-727 58 51 eller Hans Röllgårdh, HR-specialist, 018-727 22 83.

Fackliga företrädare:

Sveriges Skolledare, Johanna Wallin, 018-727 63 21 och Anders Ekegärd, 018-727 00 91

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 20 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Bli en av oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information
Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan "Sök jobbet".

För dig med skyddad identitet
Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Om arbetsgivaren

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 20 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Bli en av oss - Uppsala kommun